Ciprian Marica a explicat alegerea lui Ianis Zicu pentru postul de antrenor la Farul: „Trebuie să avem curaj. A demonstrat-o și vedem la echipa națională sub 21”. Obiectivul impus

Ciprian Marica a explicat alegerea lui Ianis Zicu pentru postul de antrenor la Farul:**

Farul l-a prezentat oficial, în această dimineață, în postura de antrenor principal pe Ianis Zicu (35 de ani), cel care se va afla la prima experiență pe banca unei echipe de seniori. Până acum, după retragerea sa ca fotbalist, petrecută la finalul anului 2016, fostul mijlocaș a antrenat o grupă de juniori la FC Voluntari.

Finanțatorul clubului constănțean, Ciprian Marica, a explicat alegerea lui Ianis Zicu din mai multe motive. Printre acestea a spus și că Farul are nevoie de entuziasmul unui antrenor tânăr, de energia și ambiția lui.

„Știu că așteptați cu toții acest moment, un moment important pentru Farul, pentru Constanța. Cred că prima întrebare ar fi de ce Ianis, de ce Zicu? Păi, în primul rând, pentru că este un copil al Farului. A crescut aici, a învățat, știe ce înseamnă Farul. Pentru că este un copil al Constanței. S-a născut aici, a crescut aici, știe mentalitatea echipei și, nu în ultimul rând, pentru că îmi este un prieten de când eram copil. Am copilărit împreună și știu cât e de pasionat și câtă ambiție are pentru a reuși, atât ca jucător și, acum, cunoscându-l și ca antrenor. Am stat de vorbă cu el și cred că Farul, astăzi, are nevoie de entuziasmul unui antrenor tânăr, de energia și ambiția lui. Un antrenor care a lucrat cu antrenor mari, care a văzut cum funcționează lucrurile în străinătate. Și cred că trebuie să avem curaj”, și-a început discursul Marica.

Totodată, fostul internațional a dat și exemplul naționalei de tineret a României.

„A demonstrat-o și vedem la echipa națională sub 21 jucători tineri și antrenor tânăr care fac performanță și trebuie să avem curajul să dăm încredere și să-i susținem. Am toată convingerea că Ianis se va pune în slujba echipei, va munci pentru Farul, în primul rând, pentru că cu toți sunteți conștienți că nimeni nu este de neînlocuit sau pe veci într-o poziție. De aceea, cel care trebuie să primeze trebuie să fie clubul. Iar clubul Farul trebuie să intre pe un făgaș normal și, să spunem așa, este un nou început, cu Ianis antrenor. Îți doresc, încă o dată, baftă. Sper ca oamenii să fie alături de tine. Eu, unul, îți sunt alături, și toți cei care au încredere și care au avut încredere în mine, încă de la venirea mea aici, să îi acorde aceeași încredere și lui Ianis, pentru că eu am încredere în el. Și nu îți doresc decât succes”, a mai spus Ciprian Marica.

Ce a spus Ianis Zicu și ce staff va avea la dispoziție puteți citi AICI

Zicu: „Îmi doresc să promovez. Acesta este gândul pe care îl avem cu toții”. Marica: „Ne dorim, dar trebuie să fim realiști”

Zicu a semnat pe un sezon cu Farul și speră să promoveze la finalul acestui campionat, dar obiectivul impus este o clasare între primele șase-opt echipe.

„Îmi doresc să promovez. Acesta este gândul pe care îl avem cu toții. Dar este foarte important începutul de sezon. Dacă până la prima etapă, jucătorii vor fi sănătoși, vor mai veni patru-cinci jucători și vom avea un lot cu care să ne putem batem cu echipele cele mai bune, pentru că în fața noastră cu foarte mult. Au trei săptămâni de pregătire, au un lot structurat de anul trecut. Sunt cluburi care au bugete foarte mari pentru Liga a 2-a în acest sezon, dar eu îmi doresc să termin în primele șase-opt echipe din campionat, ca și un prim obiectiv. Dar dorința mea este să promovăm”, a spus Ianis Zicu.

Și Marica a vorbit despre promovare, însă a spus că mai întâi trebuie rezolvate problemele clubului și cele în privința stadionului și pregătirii.

„Ne dorim, visăm să promovăm. Însă, totodată, trebuie să fim realiști și să vedem problemele pe care le avem, care nu sunt puține. Însă, am încredere că, ușor-ușor… Sigur, nimic nu se poate schimba peste noapte și problemele nu se pot rezolva peste noapte. Să ajungem așa, pe un drum lin și să ne meargă din plin”, a declarat Marica.

Articol scris de Marius ANGHEL

Pe aceeași temă