Cinci achiziții și trei plecări pentru CS Afumați! Ilfovenii dau șanse de revenire în fotbal pentru doi jucători suspendați la Gloria Buzău

Cea mai bine clasată echipă ilfoveană din actuala ediție a Ligii 2, ocupantă a locului 11, nu va trece peste această perioadă de pregătire de iarnă fără schimbări în lot. CS Afumați a bifat până acum cinci achiziții, își mai dorește încă un mijlocaș central după pierderea Răzvan Pivniceru, în timp ce la capitolul despărțiri a bifat în total trei plecări.

Sub conducerea antrenorului Vasile Neagu (foto mic 1), CS Afumați a dat start pregătirii în 2017 pe 10 ianuarie, fiind una dintre cele mai rapide echipe din Liga 2 care s-au reunit. Din lotul pe care l-a avut la dispoziție în prima parte a sezonului nu se mai regăsesc portarul Paul Botaș (liber) și mijlocașii Răzvan Pivniceru și Cristian Balgiu. Pivniceru este considerat marea pierdere, acesta luând decizia, la doar 27 de ani, de a renunța la fotbal și a merge împreună cu familia la muncă în Italia. În schimb, Balgiu a făcut un pas în cariera sa și a mers la ASA Târgu Mureș, una dintre echipele cu probleme financiare din Liga 1.

„Nu știu ce să facem acum ca oameni de fotbal, pentru că mi-e jenă mie când aud că renunță cineva. E un jucător bun, abia l-am repus pe picioare cum trebuie și renunță pentru a pleca la muncă în Italia, cu familia. Asta e viața, a plecat acolo, nu putem spune că a plecat de echipă, ci este în altă parte. N-aveam cum să mă opun, e o decezie care îi aparține, mai ales că a devenit și el familist”, a comantat, pentru Liga2.ro, antrenorul Vasile Neagu plecarea lui Răzvan Pivniceru.

De pe 31 ianuarie se pregătesc la Sovata

Tehnicianul a vorbit și despre perioada de pregătire efectuată până acum de jucătorii săi, cât și despre ce urmează pentru ei de acum înainte. Gruparea ilfoveană a susținut antrenamente pe plan local, iar începând de luni merge în cantonament la Sovata. În stațiunea din județul Mureș va disputa trei meciuri amicale, în două dintre acestea știindu-și deja adversarii.

„Pe 10 ianuarie am început pregătirea lotului. Am avut o perioadă de reacomodare, am făcut o pregătire destul de bună, am ajuns la parametrii exact de acumulare. Acum vom merge în cantonament pentru a întări rezistența generală și toate celelalte. Toți jucătorii sunt valizi. Pe data de 31 vom pleca la Sovata. Vom sta acolo zece zile și ne vom întoarce pe 10 februarie la București. Avem două jocuri legate, ar fi trei, dar pe al treilea nu l-am luat încă. Pe 4 februarie avem cu Reghin, pe 7 cu Târgu Mureș II și în data de 9 avem o portiță lăsată, în funcție de ce vom găsi acolo, ca terenuri și ca toate celelalte. Revenim de data de 10 la București, avem pauză și apoi două meciuri stabilite, pe 15 cu CS Tunari și pe 18 cu Slobozia, dacă se va începe pe data de 25, dacă nu, vom mai lua niște amicale”, a mai spus Neagu, care până acum și-a testat jucătorii în trei meciuri amicale: cu CSM Oltenița (2-2 / Mugurel Dedu, Alin Zaharia), CS Păulești (1-2 / Marian Vlada) și Înainte Modelu (4-0).

Cinci achiziții, două dintre ele fiind jucători suspendați de la Gloria Buzău

La capitolul noutăți, CS Afumați a bifat până acum cinci achiziții. Portarul Vlad Muțiu (21 ani, ex CSM Râmnicu Vâlcea) i-a luat locul lui Botaș, ca fundaș a fost adus Costel Nițescu (26 ani, ex Înainte Modelu), iar la mijloc au fost adus cei mai mulți jucători: Răzvan Avram (30 ani, ex Foresta Suceava), Mugurel Dedu (31 ani, ex Gloria Buzău) și Dorin Burlacu (24 ani, ex Gloria Buzău – foto mic 2, în dreapta). Aceștia doi din urmă revin în activitate după ce în ultimele șase luni au fost suspedați de către FRF după ce au participat la meciuri aranjate de conducerea clubului buzoian pentru a obține bani din pariuri.

„Am speranța că se vor integra. Chiar sunt jucători care ne pot ajuta, jucători de valoare. Nu puteam să aduc pe alții sub ceea ce am avut și cu siguranță va fi un plus la echipă”, a spus antrenorul Afumațiului despre noile achiziții, acesta dezvăluind pentru Liga2.ro că este în discuții avansate pentru transferul încă a unui jucător pe care și-l dorește din prima zi a cantonamentului de la Sovata: „Sunt în discuții cu un jucător, și ar fi ultimul transfer, tot pentru profilul de mijlocaș central. Și atât. În rest nu mai vrem nimic.”

Tot în această perioadă de transferuri, CS Afumați ajunsese la un acord pentru a-l aduce pe atacantul Marius Bâtfoi de la CS Balotești, însă jucătorul s-a răzgândit în ultima clipă și a semnat cu ASA Târgu Mureș. „Chiar am avut o înțelegere, și cu cei de la Balotești, l-am vrut, dar dacă opțiunea lui a fost pentru Liga 1 nu am vrut să mă opun și nu am vrut nici să-l înduplec să nu meargă acolo. A fost alegerea lui”, a declarat Neagu.

Lot de 23 de jucători

În acest moment, CS Afumați are un lot format din 23 de jucători, cinci dintre aceștia fiind noutăți. De marți, ilfovenii vor pleca, pentru o perioadă de 10 zile într-un cantonament la Sovata.

portari: Alexandru Mișa, Mihai Obretin, Vlad Muțiu (ex CSM Râmnicu Vâlcea);
fundași: Constantin Robicek, Nicolae Buzea, Răzvan Patriche, Marian Botea, Ștefan Covalschi, Alexandru Gheorghe, Costel Nițescu (ex Înainte Modelu);
mijlocași: Adrian Popa, Ionuț Petculescu, Vasile Olariu, Vlad Tudorache, Ștefan Vasile, Valentin Costache, Răzvan Avram (ex Foresta Suceava), Mugurel Dedu (ex Gloria Buzău), Dorin Burlacu (ex Gloria Buzău);
atacanți: Marian Vlada, Alin Zaharia, Bobi Verdeș, Alexandru Mitu.

Articol scris de Marius ANGHEL

Pe aceeași temă