Chindia, transferuri reușite și eșuate. Enceanu și Chitoșcă au fost propuși și la Târgoviște, însă au preferat pe FC Brașov. Voiculeț i-a refuzat și el

Chindia, transferuri reușite și eșuate.** Enceanu și Chitoșcă au fost propuși și la Târgoviște, însă au preferat pe FC Brașov. Voiculeț i-a refuzat și el

Chindia Târgoviște a bifat în această iarnă doar trei transferuri: portarul Cătălin Căbuz și fundașul Denis Dumitrașcu, ambii foști la CSM Râmnicu Vâlcea, și fundașul Claudiu Săftescu, ex FC Brașov. Dâmbovițenii au fost aproape să-l legitimeze și pe juniorul Robert Bloțu de la ACS Șirineasa, însă a renunțat în ultima clipă la el după ce l-a rupt în această perioadă de pregătire, jucătorul fiind suprasolicitat și în momentul în care acuza deja o entorsă, astfel că oferta pe care i-a făcut-o a fost apoi retrasă.

Invitat la un post local de televiziune, președintele Chindiei, Marcel Ghergu, a vorbit, după încheierea perioadei de transferuri, și ce alți jucători a mai avut în vedere pentru a-i transfera, însă pe care nu a reușit să-i convingă. Claudiu Voiculeț, Laurențiu Corbu, Rareș Enceanu, Sebastian Chitoșcă, Florin Cordoș, Ioan Neag și Florin Ștefan sunt o parte dintre jucătorii pe care oficialii târgovișteni nu i-au putut convinge să vină la Târgoviște.

Ghergu recunoaște acum că s-au purtat discuții cu Voiculeț și Corbu, deși atunci când a apărut informația, președinte Chindia a negat virulent că i-ar dori pe cei doi. Enceanu și Chitoșcă au preferat FC Brașov, iar Neag și Ștefan pe Juventus.

„Am avut o discuție cu Claudiu Voiculeț, însă mi-a spus că până în vară nu mai vrea să joace fotbal. Cu Laurențiu Corbu a vorbit mai mult profesorul Nicu Croitoru, doar că preferă să rămână la Dinamo, în speranța că va primi mai multe șanse cu noul antrenor. Plus că el a avut și oferte de la Liga 1. Am mai avut o discuție pentru Rareș Enceanu și Sebastian Chitoșcă, prin impresarul Ana Maria Prodan, numai că cei doi vor doar la FC Brașov, în cazul în care nu rămân la Steaua. Au mai fost în atenția noastră Florin Cordoș, Ioan Neag și Florin Ștefan, dar s-au orientat către alte echipe. Am avut în vizor și un jucător U21 de la Flacăra Moreni, însă au nevoie de el acolo, poate din vară să demarăm o colaborare”, a spus Marcel Ghergu în ediția de luni a emisiunii Sport Show, de la Columna TV.

Oficialul echipei dâmbovițene a mai declarat și că a avut discuții cu omologii de la Falcăra Moreni pentru o colaborare în privința jucătorilor de viitor. „Clubul Chindia nu-și permite să cumpere jucători, însă dacă am vinde un fotbalist adus de la Moreni, Flacăra ar avea un procent din banii încasați. Paraschiv ne-a recomandat trei fotbaliști Under 21 de acolo, însă nu știu dacă ar fi jucat în acest moment la noi. Noi ne-am oprit la unul, însă ni s-a transmis că s-ar simți lipsa lui în echipă, dacă i-ar da drumul. Rămânem deschiși unei colaborări, la fel și cu cei de la Aninoasa”, a mai spus Ghergu.

Ispas – reintrat în grații, discuții cu Poli Iași și UTA pentru Cherchez și Neguț

Președintele Chindia a fost întrebat și despre situația fundașului Denis Ispas, pus inițial pe lista de transferuri și pe final de pregătire reintrat în grațiile staff-ului tehnic. „Denis a avut evoluții dezamăgitoare și o atitudine necorespunzătoare. Dacă ar fi avut o viață invizibilă foarte organizată, ar fi jucat la Liga 1. În perioada de pregătire am observat la el o schimbare în bine, sperăm să rămână pe acest drum. Ca idee, l-am pus pe lista de transferări, însă nu am primit nici măcar o ofertă”, a declarat Ghergu la Columna TV.

Chindia s-a despărțit în această iarnă de Andrei Neagoe, Bogdan Dinu, Alberto Rosciugă și Alexandru Bicher, și a avut discuții de transferuri și pentru Cristian Cherchez și Cristian Neguț, însă neconcretizate. „Oferte nu au venit în această iarnă, însă discuții au fost. Poli Iași s-a interesat de Cristi Cherchez, iar UTA de Cristi Neguț. Apoi, un impresar italian s-a oferit să le găsească celor doi echipe în Rusia”, a mai spus Marcel Ghergu.

Chindia târgoviște va sta în prima etapă a Ligii 2 din 2017, deoarece ar fi trebuit să o întâlnească acasă pe ACS Berceni.

Pe aceeași temă