Chindia a început cantonamentul de la Mogoșoaia. Croitoru: „Toți jucătorii pe care îi am în lot vor rămâne, inclusiv cei nou-veniți”

Reunită printre primele echipe care vor participa în noul sezon al Ligii 2, pe 21 iunie, Chindia Târgoviște s-a pregătit până acum pe plan local, iar începând de astăzi a intrat într-un cantonament de 10 zile la baza sportivă a naționalei de la Mogoșoaia. Acolo au mers 22 de jucători, dintre care 5 nou-veniți, lot pe care antrenorul Nicolae Croitoru spune că se va baza în mari proporții în campionat. Conducerea mai are încă discuții cu câțiva fotbaliști cunoscuți în Liga 2, însă până acum încă nu e nimic sigur.

„Toți jucătorii pe care îi am în cantonament vor rămâne, inclusiv cei nou-veniți. Sunt 22 de jucători, fără niciunul în plus în probe. Sigur că mai sunt discuții, dar așteptăm să se concretizeze. Sunt jucători cunoscuți, cel puțin pentru nivelul Ligii a 2-a. Nu pot să le dau numele, nu neapărat pentru că ar fi un secret, ci nu are sens să vorbim despre un lucru dacă nu se și întâmplă”, a spus, pentru Liga2.ro, antrenorul Chindiei, Nicolae Croitoru.

Trei amicale programate după cantonament

Cantonamentul la Mogoșoaia se va desfășura până pe 8 iulie, perioadă în care nu se va disputa niciun amical. Până acum, târgoviștenii au avut un prim test pe teren propriu, cu Juventus București, pierdut cu 2-0. După încheiarea cantonamentului, Chindia are programate trei jocuri amicale, cu CS Balotești (12 iulie, Târgoviște), Metaloglobus București (15 iulie, Târgoviște) și SCM Pitești (19 iulie, Pitești).

„Până acum a fost o săptămână de reacomodare la efort. Am încercat să completăm și lotul, așa au apărut și jucătorii noi în perioada aceasta. Acum urmează 10 zile de acumulări și după aceea pregătirea pentru campionat cu jocuri amicale și pregătirea specifică. Probabil că vom rămâne undeva tot pe 22 de jucători pentru perioada competițională. De achizițiile făcute sunt mulțumit, cel puțin până la momentul actual. Sunt jucători tineri, cu calități”, a mai declarat Croitoru.

Pătru încă nu a dat un răspuns dacă va continua în cadrul clubului

Din lotul prezent la Mogoșoaia nu face parte fundașul Cornel Dinu, însă acesta va rămâne la club și va fi folosit după ce va fi apt de joc. În acest moment, jucătorul este în perioada de recuperare după operația de ruptură de ligamente suferită în returul campionatului recent încheiat.

Cătălin Căbuz e printre jucătorii care au plecat de la Chindia, el fiind achiziționat de nou-promovata AFC Hermannstadt, în timp ce la Dragoș Pătru s-a renunțat din cauza vârstei înaintate pe care o are. Căpitanului i s-a propus varianta de a continua în cadrul clubului, într-o funcție executivă, însă deocamdată nu a dat niciun răspuns, potrivit declarației antrenorului Nicolae Croitoru.

„Este practic un jucător care este în continuare în discuții cu clubul pentru un post în sfafful clubului. Oferta i s-a făcut și probabil se mai gândește. Și astăzi am discutat cu el și îmi spunea că probabil undeva pe luni va da un răspuns. Va rămâne în club, nu știu pe ce funcție exactă. Nu e treaba mea. Discuțiile le poartă cu președintele clubului”, a explicat Croitoru.

Jucătorii pe care îi are Chindia în cantonamentul de la Mogoșoaia:

portari:
Teodor Meilă
Mihai Marian Aioani

fundași:
Mădălin Marius Martac
Marian Vătavu
Denis Florentin Ispas
Denis Constantin Dumitrașcu
Adrian Mihai Ioniță
Denis Ciobotariu
(19 ani) – împrumut de la Dinamo
Lucian Acasandrei (22 ani) – de la Flacăra Moreni
Eduard Cornea (19 ani) – de la CNS Cetate Deva

mijlocași:
Georgian Honciu
Liviu Ionuț Mihai
Alin Florentin Pencea
Crinel Gabriel Stoica
Adrian Dragoș Grigore
Vlad Costinel Parghel
Andrei Dragoș Șerban

atacanți:
Cristian Georgian Cherchez
Cristian Daniel Neguț
Alin Lucian Nisipeanu
Mihai Alexandru Neicuțescu
(18 ani) – împrumut de la Dinamo
Alin Neguț (19 ani) – FC Aninoasa

Articol scris de Marius ANGHEL
Foto: Gazeta Dâmboviței

Pe aceeași temă