Cei doi jucători foști la Benfica n-au fost păstrați la UTA. Unul dintre ei costase 2,8 milioane de euro în 2015

Testați în această săptămână în dubla amicală cu maghiarii de la Grosics Akademia Szeged (0-0 la Guyla și 1-1 la Arad), atacantul paraguayan Francisco Vera, fundașul central portughez Alexandre Alfaiate și mijlocașul central cu origini din Mali Mamadou Keita nu l-au impresionat pe Ionuț Popa și nu vor fi păstrați la UTA. Sau cel puțin nu la pretențiile salariale pe care le-au avut, scrie Sport Arad.

Sud-americanul Vera (24 de ani), care în 2015 fusese cumpărat de Benfica Lisabona cu 2,8 milioane de euro, nu a pus deloc pericol în atac în amicalul retur cu Szeged, chiar dacă a scăpat și unu la unu cu portarul. Portughezul Alfaiate a jucat bine la „închidere”, însă insuficient pentru a i se satisface pretențiile financiare, în timp ce Keita juca la mijlocul terenului, însă Ionuț Popa căuta un fotbalist de un alt profil și nu neapărat tănăr, fiindcă acolo îi are deja în curte pe Hrezdac sau Vulturar.

Francisco Vera (24 de ani) a crescut la Rubio Nu, unde a evoluat între 2010 și 2015. Acum trei ani și jumătate a fost achiziționat de Benfica pentru 2.8 milioane de euro, însă a fost utilizat doar la echipa a doua a clubului portughez. Apoi, a fost împrumutat un sezon în Uruguay, la Fenix, în 2017 s-a întors la Rubio Nu pentru 1,5 milioane de euro, iar din martie 2018 a trecut în liga a doua boliviană, la Petrolero.

Alexandre Alfaiate (23 de ani) a jucat între 2009 și 2014 la echipa U19, respectiv secundă a celor de la Benfica, fiind component al grupei care a ajuns în finala UEFA Youth League în sezonul 2013-2014, pierdută contra Barcelonei. Ulterior a fost împrumutat la Coimbra, apoi cedat la AFC Tubize (Belgia), iar din vara lui 2018 joacă în Andorra, la FC Lusitanos.

Mamadou Keita e un mijlocaș central de 19 ani cu origini din Mali, care ultima dată a jucat la Pro Piacenza, echipă de pe ultimul loc din liga a treia din Italia.

Amicalul cu Fuzesgyarmat a picat

Altfel, UTA ar fi trebuit să joace mâine un al treilea amical în această săptămână, însă testul din Ungaria cu Fuzesgyarmat a picat. Întâlnirea cu maghiarii din Liga 3 nu va mai avea loc, pentru că are mulți jucători ai lor sunt afectați de gripă. În aceste condiții, Ionuț Popa a decis să se rămână la Arad și să se desfășoare un antrenament.

Următorii adversari din amicale ai UTA-ei sunt Cermei (5 februarie), Chișineu Criș (7 februarie), Luceafărul Oradea (9 februarie), Ripensia (13 februarie) și Șoimii Lipova (16 februarie).

Foto: UTA Arad

Pe aceeași temă