Buia testează un italian

02 Feb. 2012, 14:46 Bursa transferurilor
Buia testează** un italian

Începând de ieri, în cantonamentul de la Ocna Șugatag al echipei băimărene de Liga a doua, a ajuns un nou jucător italian. Acesta se va află în probe la FC Maramureș Universitar până în data de 7 februarie, răstimp în care antrenorii Romulus Buia și Ciprian Dorobanțu își vor face o părere despre utilitatea lui în angrenajul echipei pe care o conduc.

Alessandro Venezia (22 ani) joacă pe postul de mijlocaș central și se află sub contract cu echipa Valenzana până în vară. „A avut trei prezențe în naționala Italiei Under 18, în 2009 a ajuns la Napoli, dar au existat anumite probleme”, a oferit câteva detalii Nicu Marculescu, team manager FCMU.

Alessandro Venezia nu este primul italian care e în probe în acest an competițional la echipa băimăreană. Din 18 noiembrie 2011, doi italieni au participat la antrenamentele echipei FC Maramureș Universitar Baia Mare, fiind testați de tehnicienii Romulus Buia și Ciprian Dorobanțu. Emanuele de Rosa (născut în 14 ianuarie 1989), fotbalist de bandă stângă, și-a făcut junioratul la Lazio Roma, ulterior fiind împrumutat echipei de Divizia B, Aprilia. Sergio Fiorilli (născut în 1 februarie 1991), fotbalist de bandă dreaptă, a jucat la Chievo Verona, ajungând în Baia Mare de la echipa de Liga C Cellano. De Rosa a fost păstrat la echipă, el fiind prezent în Baia Mare de la reunirea echipei în 16 ianuarie.

În altă ordine de idei, Filip, Roman, Anițoiu, Feraru și Deac ar fi trebuit să fie azi în Italia, la un turneu în Viareggio. „Participarea lor s-a contramandat, deoarece agenții jucătorilor români și partea italiană nu s-au înțeles. Noi, cei de la FC Maramureș Universitar Baia Mare, nu trebuia în acest context decât să le dăm jucătorilor dezlegarea să meargă în probe”, a mai menționat Mărculescu.

Sursa: eMaramureș

02 Feb. 2012, 14:46 Bursa transferurilor
Pe aceeași temă