Badea are contractul pe masă, Stoica și doi belgieni așteaptă evaluarea lui Falub

Badea are contractul pe masă,** Stoica și doi belgieni așteaptă evaluarea lui Falub

UPDATE: UTA ar putea face nu mai puțin de patru achiziții în zilele ce urmează și asta pentru că Adrian Marțian dorește să-i ofere antrenorului său tot sprijinul în lupta pentru promovare. După cum vă spuneam aseară, la Arad au sosit deja atacantul Vali Badea și mijlocașul Alin Stoica, însă miercuri mai sunt așteptați și doi fotbaliști africani cu pașaport belgian.

„Încerc să fac tot ce ține de mine pentru ca echipa să câștige ultimele șase meciuri ale sezonului și să terminăm pe un loc promovabil. Dacă avem noroc, ne putem clasa chiar pe primul loc”, ne-a mărturisit principalul finanțator al „alb-roșiilor”.

Valentin Badea are cele mai mari șanse să rămână în „alb-roșu” și asta pentru că este cât de cât pus la punct cu pregătirea fizică și nu are pretenții mari pentru o înțelegere pe două luni de zile. „Contractul lui Badea este făcut deja, probabil îl vom semna astăzi sau mâine. La Alin Stoica mai trebuie să ne uităm puțin, să vedem dacă ne poate ajuta cu adevărat. Mai trebuie să sosească și doi jucători propuși de impresarul lui Adi Mutu (n.a. Pietro Chiodi). Un atacant și un fundaș central de peste 1,90 metri, care, din câte am înțeles, au fost pe la Standard Liege”, a adăugat Marțian.

Adrian Falub va avea ultimul cuvânt în ceea ce-i privește pe ultimii sosiți în Calea Aurel Vlaicu.

Totodată, până la partida cu Luceafărul Oradea ar mai putea fi legitimat și francezul Guy Pellet. Problemele cu acea grilă de formare par a se fi rezolvat, așa că fotbalistul de bandă dreaptă ar putea prinde lotul de 18 în confruntarea cu Luceafărul.


Lipsa de idei din ofensiva utistă, sesizată mai ales în derby-ul pierdut cu Damila Măciuca, i-a determinat pe utiști să caute întăriri și acest punct al sezonului, când mai au de disputat doar șase partide în acest sezon. Bineînțeles, întăririle nu puteau veni decât din rândul fotbaliștilor liberi de contract, așa că Adrian Marțian a apelat la doi jucători care nu mai nevoie de nicio prezentare, dar al căror nivel de pregătire reprezintă o necunoscută pentru arădeni.

Valentin Badea, atacantul care a explodat la Steaua între anii 2006 și 2008, marcând printre altele golul calificării în grupele Uefa Champions League împotriva celor de la Standard Liege, a efectuat un prim antrenament sub comanda lui Adrian Falub. Ajuns la 30 de ani, olteanul a fost pus pe liber anul trecut de Farul Constanța, iar de atunci nu a mai cochetat decât doar cu formația din seria de Est a ligii secunde, ACS Buftea. Mutarea nu s-a concretizat și UTA încearcă să-l readucă în circuit cu un contract pe termen scurt.

Celălalt fotbalist care va ajunge în Calea Aurel Vlaicu în această săptămână este și mai cunoscut pentru simplul fapt că a jucat cu succes chiar și în UEFA Champions League în culorile celor de la Anderlecht și FC Brugge, dar și în tricoul echipei naționale. Alin Stoica (foto) are 33 de ani, însă din 2009, de când s-a despărțit de formația sârbească Vojvodina, nu a mai avut echipă. A încercat acum doi ani să revină în tricoul Chiajnei, însă a rămas fără de acord până acum.

Rămâne de văzut dacă Falub îi va reține în lot pe Badea și Stoica, doi fotbaliști cu nume, dar care ar trebui să se prezinte la un nivel fizic acceptabil pentru a-i putea ajuta pe arădeni în cele șase meciuri oficiale dion această stagiune.

Sursa: Sport Arad

Pe aceeași temă