Baciu, dat afară de la SC Bacău! Conducerea spune că nu s-au înțeles la negocieri, antrenorul nu știe nimic

Baciu, dat afară de la SC Bacău!** Conducerea spune că nu s-au înțeles la negocieri, antrenorul nu știe nimic

Dupa trei ani de purgatoriu, Sport Club Bacau va evolua, in sfârsit, in liga secunda. Dar o va face fara antrenorul sub comanda caruia a promovat in aceasta vara, Marius Baciu! Tehnicianul in vârsta de 38 de ani a fost pus pe liber de conducerea Sport Clubului in cursul zilei de ieri. Motivul despartirii de Baciu? „Neintelegerea partilor la renegocierea clauzelor contractuale pentru sezonul 2013-2014″, a precizat, intr-un comunicat de presa, presedintele gruparii bacauane, Liviu Goian. Conform aceluiasi comunicat, „numele noului tehnician al Sport Club Bacau va fi anuntat oficial in câteva zile”.

Tehnicianul, căzut din nori

Contactat de catre „Desteptarea” imediat dupa ce Sport Club a oficializat ruperea acordului, Marius Baciu a parut cazut din nori: „Habar n-am de aceasta hotarâre a conducerii clubului! Eu mai am contract un an, cu drept de prelungire pentru inca un sezon. Sincer, ma mira decizia”.

Desi in comunicatul nu se specifica acest lucru, cert este ca o alta cauza care a provocat divortul dintre Sport Club si Marius Baciu o constituie nemultumirea conducerii fata de jocul echipei. „Nu jucam ceea ce ar trebui, iar când o facem, nu avem continuitate”, s-au plâns sefii in retur. „Când am beneficiat de terenuri bune, am facut meciuri OK”, a parat tehnicianul.

Trei antrenori pe sezon

Marius Baciu este al saselea antrenor caruia Sport Club ii spune „la revedere” in decurs de numai doi ani! Dupa despartirea de Ciprian Panait, singurul antrenor care a ramas la Sport Club un sezon intreg, pe banca „ros-galbenilor” a fost iures mare. Instalat la inceputul editiei 2011-2012, Cristi Popovici a rezistat doar pâna la finalul turului, iar inlocuitorul sau, Marin Barbu pâna la cel al returului. A venit la rând Viorel Tanase, care nu a dansat decât o vara (cea trecuta), abandonând echipa cu câteva zile inainte de startul campionatului si fiind inlocuit de „secundul” Sorin Condurache. Acesta a avut insa doar rol de interimar, predând, la rândul sau stafeta, lui Marius Baciu. Iar acum…

Grig, Tase sau altul?

Iar acum, vine intrebarea: cine-i va urma lui Marius Baciu? In ultima vreme s-a tot vehiculat varianta aducerii lui Petre Grigoras, care a fost dorit de conducerea Sport Clubului si in vara lui 2011, inainte de instalarea lui Panait. Problemele medicale cu care se confrunta Grig pun insa sub semnul intrebarii posibilitatea unei colaborari in acest moment. O alta solutie ar putea fi come-back-ul lui Viorel Tanase care a parasit SC-ul anul trecut cu destinatia Otelul Galati, echipa la care a fost inlocuit ulterior chiar de… Grigoras! Conform comunicatului emis de Sport Club, noul tehnician va fi anuntat in câteva zile. Având in vedere ca reluarea pregatirilor a fost fixata pentru 9 iulie, AMR-ul e 13. Sa fie cu noroc!

Iată întreg comunicatul:

„Începând din 25 iunie, domnul Marius Baciu nu mai îndeplinește funcția de antrenor principal al Sport Club Bacău. Relația contractuală a încetat de drept după ce părțile nu s-au înțeles la renegocierea clauzelor contractuale pentru sezonul 2013 – 2014.
Conducerea Sport Club Bacău îi mulțumește domnului Marius Baciu pentru munca depusă și pentru promovarea obtinuță cu formația noastră si îi urează succes în carieră și multe realizări pe plan sportiv.
Noul tehnician al Sport Club Bacău va fi anunțat oficial în câteva zile.”

Sursa: Deșteptarea

Pe aceeași temă