ASU Politehnica se gândește să revină definitiv pe „Dan Păltinișanu”. Viitorul antrenor caută deja jucători și a transmis pe cine dorește în continuare în lot. Țintele

ASU Politehnica se gândește să revină definitiv pe
  • ASU Politehnica negociază zilele acestea intens cu jucătorii care sunt doriți să rămână și în sezonul viitor.
  • Noul antrenor Cosmin Petrescu urmează să fie prezentat săptămâna viitoare și are deja idei despre ce fotbaliști dorește să țină sau să aducă la echipă.
  • Din toamna viitoare, sunt șanse mari ca echipa suporterilor să revină pentru o perioadă importantă pe „Dan Păltinișanu”.

 

Cosmin Petruescu va fi anunțat oficial cel mai probabil luni, iar în zilele viitoare va fi și prezentat în cadrul unei conferințe de presă. Tehnicianul va face, cel mai probabil, naveta de la Lugoj, (o distanță de 67 de km), cam cât făcea și Ionuț Popa de la Arad pentru concitadina ACS Poli. Petruescu a condiționat semnarea contractului de rămânea unor jucători, iar printre cei nominalizați sunt Ioan Mera și Adrian Poparadu.

Deocamdată, se poartă negocieri de prelungire cu toți jucătorii, cu excepția lui Deian Sorescu, ajuns la Dinamo, și Carul Taub și Cosmin Dur-Bozoancă, trecuți deja în tabăra lui „U” Cluj.

Cu ochii spre jucătorii din Banat și Arad

ASU Poli l-a ofertat pe fundașul stânga al Ripensiei, Călin Toma, în vârstă de 26 de ani. De asemenea, Petruescu ar dori și o serie din jucătorii ce i-a avut la CSM Lugoj, în Liga a 3-a. Unul ar fi atacantul arădean Bogdan Bozian, în vârstă de 32 de ani, care a mai jucat la Minerul Lupeni, CFR Timișoara, Ujpesti Dosza (Ungaria), FC Hunedoara sau Național Sebiș.

De asemenea, sunt doriți juniorii care aparțin de ACS Poli: fundașul dreapta Daniel Filip, portarul David Filip (ambii frații lui Steliano Filip) sau atacantul Cristian Pădurariu, dorit în iarna de Academia Rapid. Șansele ca echipa aproape retrogradată din Liga 1 să-i cedeze sunt însă reduse, tocmai pentru că ar urma Liga a 2-a.

Va mai rămâne la ASU Poli cel mai probabil și mijlocașul central arădean Florin Lazea. În cariera sa a trecut pe la UTA, Rapid, Național Sebiș, FC Hunedoara și CSM Lugoj, unde a lucrat mult timp cu Petruescu. Sezonul acesta a jucat puțin pentru ASU Poli, dar își dorește să rămână.

Din toamnă pe „Păltinișanu”?

ASU Poli va începe sigur meciurile din august pe stadionul Știința. Arena din curtea Universității Politehnice ar trebui să intre în renovare în toamnă. Clubul a decis că atunci să se mute pe „Dan Păltinișanu”, din rațiuni ce țin de identitatea echipei.

O altă variantă, la care s-a renunțat, era arena Electrica, pe care a jucat Ripensia în Liga a 6-a și a 5-a.

Articol scris de Anda DELIU
Foto: Sebastian TĂ‚TARU (Mediafax foto)

Pe aceeași temă