ASU Politehnica s-a impus detașat în primul amical, cu un adversar mai mult decât accesibil. Lotul nu este încă definitivat, dar completat cu foști jucători la Petrolul și Chindia

ASU Politehnica s-a impus cu 7-0 în primul meci de verificare al iernii, jucat cu ultima clasată din Liga a 4-a Timiș, FC Bazoșu Vechi. În lotul alb-violeților sunt și unii jucători care susțin probe de joc. Au mai apărut Mihai Ene de la Viitorul, pus pe liber de Petrolul, și Alin Manea, pus pe liber de Chindia Târgoviște, ca certitudini. Cosmin Petruescu va definitiva lotul în acest sfârșit de săptămână, pentru că luni se intră în cantonament pe plan local.

Meciul s-a jucat pe terenul sintetic de la Baza Sportivă 2, în condiții bune pentru această perioadă a anului. Politehnica a deschis scorul în minutul 10, printr-un penalty obținut de Plămadă și transformat de Florin Lazea. Al doilea gol l-a marcat sârbul în probe Deja Ivanovic în minutul 28, iar până la pauză au mai înscris Alexandru Pițuc, de la LPS Banatul, și căpitanul Ioan Mera, în minutele 31, respectiv 34.

La reluarea jocului, diferența de scor a crescut. În minutul 62, portarul Bazoșului a dat pe lângă minge la o tentativă de degajare, iar Alin Manea a valorificat faza pentru 5-0 în minutul 62. Mihai Ene a mărit diferența în minutul 72, iar ultimul gol l-a marcat în minutul 86 Gelu Velici.

ASU Politehnica: Munteanu – Ilan, Mera, Scutaru, Cherecheș – Pițuc, Bedea, Lazea – I. Plămadă, Petcuț, Ivanovici
Rezerve: Borbei, Jurj, Nicolescu, Vidrăsan, Bot, Alin Manea, Bg. Vasile, Dros, Kiala, Ene și Velici.  

FC Bazoșu Vechi: Tcaciuc – Anițaș, Militar, R. Lazea, Moscalu, Vilcinschi, Cioran, Bungău, Filip, Laza, Toroni.
Rezerve: Beldean, Nedelcu, Birău, F. Lazea, Miatovici, Ropotă.

Ene și Manea – certitudini, Ilan, Pițuc, Petcuț și Ivanovici – monitorizați

ASU Poli îi va împrumuta pe Ene și Manea pentru retur. Mihai Ene este atacant, a împlinit recent 20 de ani, provine de la Academia Hagi și în tur a fost împrumutat la Petrolul Ploiești. Alin Manea este un mijlocaș ofensiv care a împlinit recent 22 de ani. A trecut pe la Corona Brașov, U Craiova, unde a jucat la satelit, Sportul Snagov, Brăila, iar în prima parte a sezonului a fost împrumutat la Chindia Târgoviște.

În teste sunt atacantul de 19 ani format la UTA, Raul Petcuț, precum și sârbul Dejan Ivanovici, atacant sârb de 24 de ani din Kinkinda, care în fiecare iarnă își încearcă norocul la echipa alb-violetă. Alexandru Pițuc și Răzvan Ilan, ambii fundași dreapta de 17 ani, sunt și ei monitorizați de Politehnica. Aparțin de LPS Banatul, iar în cazul unui transfer, trebuie plătită grila de formare.

Absențe: cu examenul de schi, plecări nemotivate și rezilieri

Nu au jucat la acest meci o serie de jucători care rămân în lot. Dragoș Cojocaru a fost menajat pentru o ușoară accidentare. Rareș Murariu, Ionuț Coadă și Alin Ignea au lipsit, deoarece sunt studenți la Facultatea de Educație Fizică din Timișoara, iar iarna, perezența este obligatorie la examenul de schi, care se susține timp de mai multe zile petrecute la munte.

În schimb, Romeo Bănică, atacant împrumutat de la Viitorul, refuză să mai vină la Timișoara. „Bănică este în Germania la ora actuală, diferență de fus orar. Deocamdată, nu mi-am permis să-l deranjez în această dimineața, pentru că ei sunt cu o oră în urmă. Dar, după prânz, o să vedem”, a glumit antrenorul Cosmin Petruescu.

După ce Bogdan Bozian a plecat la Chișineu Criș, Călin Popescu la Sepsi, Bogdan Miholca nu mai e nici el în lot, Răzvan Ghinescu va fi împrumutat la Ghiroda. De asemenea, a plecat și Adrian Poparadu. „Poparadu, un jucător cu un caracter deosebit. Rar mi-a fost dat să văd un jucător cu așa un caracter la echipă. Nu s-a pus în niciun moment problema renunțării din punct de vedere fotbalistic sau sportiv. Din păcate pentru el, a avut parte de foarte multe ghinioane în această perioadă, nu neapărat în ultimele săptămâni sau luni de când am preluat echipa, cât și în perioada anterioară. A suferit numeroase accidentări și la el a fost o problemă medicală și s-a ajuns la o înțelegere de comun acord. Îi mulțumesc pentru perioada pe care a petrecut-o la echipă”, a spus Petruescu despre Poparadu.

Antrenorul, mulțumit de primul amical și de lot

Cosmin Petruescu a fost mulțumit de cum a jucat echipa la primul amical. „Nu are mare importanță rezultatul, pentru mine importantă era mișcarea, circulația de minge, circulația de balon, mișcarea jucătorilor în teren. Din acest punct de vedere cred că ne-am atins ceea ce ne-am propus pentru jocul de astăzi. Veneam după zece zile de pregătire. Am observat o poftă de joc la băieți. A fost o perioadă în care am pus foarte mult accent pe readaptarea la efort, teste fizice, teste medicale. Cred că după primele zece antrenamente suntem unde trebuie după această perioadă”, a spus tehnicianul despre meci.

Zilele viitoare se vor și semna contractele. „La începutul săptămânii viitoare vom definitiva lotul de cantonament în proporție de 90-95%. Astăzi și mâine trebuie să vedem cu ei dacă ajungem la un acord cu ei în ceea ce înseamnă contracte, pretențiile finaciare, cât și dezlegările de la cluburile de care aparțin. Verbal, ne-am înțeles cu ei. Rămân destul de mulți, pentru că am fost mulțțumit de randamentul pe care l-au dat. Mare parte dintre ei nu au venit în probe, sunt certitudini, chiar dacă au jucat mai puțin în ultima vreme la echipele de unde vin. Sunt jucători pe ca i-am urmărit, îi știam, cred că pot aduce un plus valoare și viteză în jocul nostru”, a mai spus Petruescu.

Următorul amical al Politehnica va fi sâmbătă viitoare, cu altă echipă de Liga a 4-a, Carani-Murani.

Articol scris de Anda DELIU
Foto: Emanuel Titus ILIEȘI / Mediafax foto

Pe aceeași temă