ASA și-a prezentat achizițiile! Sabău: „Cu lotul actual putem ataca promovarea”

Înaintea plecării divizionarei secunde de fotbal ASA Târgu Mureș în al doilea cantonament, pe care-l vor efectua din 6 până în 19 ferbruarie în Antalya, conducerea a prezentat în cadrul unei conferințe de presă noii jucători, cei care au semnat în această perioadă cu gruparea mureșeană.

Dintre cei nouă sosiți, a lipsit doar Ousmane N”Doye, care, nefiind din cadrul spațiului european, trebuie să-și aranjeze problema vizei. Cei opt prezenți au fost prezentați de către directorul general, Daniel Stanciu. „Așa cum am promis la încheierea turului, am reușit să aducem în lot câțiva jucători de valoare, cu care vom aborda returul cu un obiectiv schimbat. Nu ne ascundem, obiectivul inițial era un proiect pe doi ani, dar poziția în clasamentul pentru play off, unde suntem situați pe prima poziție, ne permite să privim mai sus. Numele unora nu mai au nevoie de nicio prezentare și trebuie să mulțumim celor de la CFR Cluj că au acceptat să ne ajute”, a spus Daniel Stanciu.

Zero la suma transferuri, doar prime pentru obiectiv!

Directorul general a specificat că în vederile conducerii se mai află doi jucători și câteva noutăți vor mai apărea, în special pentru compartimentul ofensiv și pentru postul de portar. Un aspect important pentru bugetul clubului, nu s-a cheltuit nimic pentru transferuri. „Țin să precizez că toți noii sosiți au venit liberi de contract, cu excepția celor trei împrumutați până la vară de la CFR Cluj. Clubul nu a cheltuit nimic pentru aceste transferuri, iar salariile celor trei vor fi suportate în mare parte de clubul clujean. Nu au venit pentru bani, au venit să ne ajute să ne îndeplinim obiectivul. Toți au contracte pentru un an și jumătate, sau doi ani și jumătate, cu opțiune pentru prelungire. Salariile sunt de asemenea nu dintre cele vehiculate, dar sunt promise prime în cazul în care ne îndeplinim obiectivul. Sunt prevăzute în contracte și clauze în cazul că am rămâne în Liga II. Evident, în Liga I altele sunt și încasările, dar și acum imaginea clubului este una dintre cele mai bine reprezentată, având contracte cu TVR-ul”, a adugat directorul general.

Acesta i-a prezentat în continuare pe cei opt prezenți: Laszlo Sepsi, Claudiu Voiculeț, Ioan Hora, cei trei de la CFR, Marius Tomozei (Metalul Reșița), Bobi Verdeș (Gloria Buzău), Marius Ologu (fost în Liga I la U Craiova și Astra, fost component al lotului de tineret), Andrei Ceaca (Sănătatea Cluj-Liga III), Lucian Turcu (fost la U Cluj în Liga I, care a mai evoluat la FC Municipal Târgu-Mureș, în sezonul 2008-2009).

Sabău: „Avem acum un lot și numeros, dar și valoros”

Cu ocazia prezentării noilor jucători ai ASA Târgu-Mureș, Ioan Ovidiu Sabău și-a exprimat ieri convingerea că având în vedere lotul pe care îl are la dispoziție își va putea atinge obiectivul, promovarea în Liga I. „După o analiză corectă a evoluției din tur, am constatat că era foarte greu să promovăm cu lotul pe care-l aveam. Avem acum un lot și numeros, dar și valoros. Știm că va fi foarte greu în retur, dar cu actualul lot ne putem angaja în lupta pentru promovare. Vreau să precizez că noii veniți, chiar dacă nu s-au pregătit până acum cu echipa, nu încep de la zero. Ei au făcut pregătiri unde au fost până în prezent, sau separat. Țin să remarc faptul că m-a impresionat maturitatea celor care au venit cu intenția clară de a pune umărul la îndeplinirea obiectivului nostru comun. În mod special vorbesc despre cei trei veniți sub formă împrumut, care au venit să ne ajute și cred că vor trage după ei echipa și toți ceilalți se vor implica”, au fost cuvintele tehnicianului mureșenilor.

Toți pe o voce: promovarea!

În continuare, fiecare dintre noii sosiți a rostit câteva cuvinte despre noua lor echipă, impresiile și speranțele pentru sezonul de primăvară. Ordinea declarațiilor, după pozițiile în care s-a așezat la masă. De la stânga la dreapta:

Lucian Turcu: „Mă bucur că am revenit la Târgu-Mureș, într-un mediu sănătos și profesionist. Am mai jucat aici, am ratat atunci promovarea, dar acum văd cu totul alte condiții. Cred că o promovare ar fi benefică tuturor celor de aici și cred că Târgu-Mureșul merită să fie în prima divizie”

Claudiu Voiculeț: „Pe mine m-au convins condițiile și obiectivul echipei. Știu că este un mare risc în cazul în care am rata obiectivul, ne-ar scădea mult cota dacă nu vom reuși, astfel încât trebuie să ne mobilizăm cu toții în pregătiri”.

Laszlo Sepsi: „Sper ca revenirea mea acasă să fie cu mai mult noroc de această dată. Am ratat obiectivul data trecută, nu ne-am salvat de la retrogradare, dar cred că trebuie să punem cu toții umărul pentru a reuși ca acest oraș să aibă o echipă în Liga I. Nu consider că este un pas înapoi pentru cei veniți de la CFR, o promovare este o reușită și vom încerca să facem tot ce depinde de noi pentru a o obține”.

Marius Tomozei: „Am spus de la bun început, am venit la Târgu-Mureș pentru că avea ca obiectiv promovarea și am găsit aici un grup, o conducere și condiții extraordinare”.

Ioan Hora: „Am venit la Târgu-Mureș cu un singur scop, acela fiind să reușim promovarea. Din ce am văzut, cred mult în această echipă și nouă nu ne rămâne decât să ne pregătim foarte bine și să începem bine campionatul”.

Bobi Verdeș: „Trebuie să afirm din start că am găsit aici niște condiții pe care nu le-am văzut la nicio echipă din Liga II. Îmi doresc doar să avem cu toții sănătate și să reușim să ne atingem obiectivul. Ar fi mare păcat să ratăm promovarea în aceste condiții”.

Marius Ologu: „Chiar dacă am venit mai recent, am constatat că avem un grup unit, un staff foarte bun. Suntem conștienți că toate echipele s-au întărit, dar valoarea lotului ne îndreptățește să țintim promovarea”.

Andrei Ceaca: „Pot spune doar că sunt bucuros să fac parte din această echipă și că-mi doresc, la fel ca toți ceilalți să obținem ceea ce ne dorim, promovarea”.

Lotul pleacă în Turcia în cursul zilei de joi și va susține în perioada cantonamentului câteva jocuri amicale, a căror propgram nu a fost încă stabilit.

Articol scris de Mihai VEREȘ

Pe aceeași temă