„Am venit la o echipă care vrea performanță” Costin Stoica spune de ce a lăsat Liga 2 pentru SCM Pitești

SCM Pitești și-a stabilit în mare măsură lotul cu care va aborda partea secundă a campionatului Ligii 3. Echipa pregătită de Nicolae Dică i-a transferat în această iarnă pe mijlocașul Cosmin Căpățînă de la FCM Alexandria, colega de serie a argeșenilor, dar și pe atacantul Constantin Adrian Stoica de la CSM Râmnicu Vâlcea, formație de liga a doua care nu-și va mai continua activitatea din acest nou an.

Stoica a semnat pe un an și jumătate cu gruparea din Trivale și are planuri mari cu noua sa echipă. Atacantul în vârstă de 24 de ani originar din Ploiești nu regretă alegerea făcută și vrea să se integreze cât mai repede în angrenajul alb-violeților.

„Dică e un antrenor care știe ce îți dorește”

– De ce ai ales SCM Pitești?
– Pentru că este un proiect foarte frumos care se poate realiza. Am venit la o echipă care are condiții foarte bune de pregătire și care are susținerea autorităților locale. În aceste vremuri este foarte important acest lucru. Și oferta pe care am primit-o este una destul de bună din punct de vedere financiar.

– Venirea la liga a treia este un pas înapoi?
– Nu este un pas înapoi pentru că am venit la o echipă care este în proporție de 80-90 la sută promovată în liga secundă. Este doar o chestiune de timp până când vom fi și matematic în eșalonul secund. Nu regret nicio clipă că am ales Piteștiul. Am vorbit și eu cu colegii și mi-au spus că la SCM sunt condiții bune de pregătire, au stabilitate financiară și se dorește performanță.

– Ce impresie ți-a lăsat Nicolae Dică?
– O impresie foarte bună. Este un antrenor care știe ce îți dorește. Vrea promovarea în liga a doua și chiar în prima ligă. Ca fotbalist a jucat la cel mai înalt nivel. A avut de la cine învăța meseria de antrenor.

„Facem față și în liga secundă”

– Lotul cum ți se pare?
– Este unul destul de valoros chiar dacă acesta este compus din mulți jucători tineri. Colegii m-au primit foarte bine și nu cred că nu îmi va lua mult timp până mă voi adapta și integra în echipă.

– Care este obiectivul tău?
– Primul meu obiectiv este să mă pun pe picioare din punct de vedere fizic, iar la startul returului să fiu într-o formă sportivă foarte bună. Vreau să-mi ajut echipa și să pun și eu umărul la promovare. Eu sunt atacant de meserie și îmi doresc să dau cât mai multe goluri prin care să-mi ajut echipa să îndeplinească obiectivul stabilit de conducerea clubului.

– Cum ți se pare seria din care face parte SCM Pitești?
– Nu prea am urmărit adversarele, dar cred că este una destul de echilibrată. Oricum noi trebuie să confirmăm așteptările și să promovăm fără probleme. Cu jucătorii actuali, SCM Pitești face față lejer și în liga a doua.

„Voi vorbi pe teren”

– Returul va fi mai greu decât turul?
– Nu cred pentru că avem o echipă foarte bună. îmi doresc să ne mărim distanța față de locul 2 și în cât mai scurt timp să obținem și promovarea matematică în liga a doua. Sunt sigur că după jumătatea returului se va ști echipa care va promova.

– Cum te-ai caracteriza în câteva cuvinte?
– Un jucător muncitor, cu o viteză și execuție bună. Nu sunt genul de fotbalist care să se laude. Prefer să vorbesc mai mult pe teren prin rezultatele pe care le vom obține.

– Ce ar însemna pentru tine să joci în Liga 1?
– Un vis împlinit. Eu am jucat până acum numai la echipe de liga a doua, dar cred că pot face pasul și la Liga 1 cu SCM Pitești în câțiva ani. Îmi doresc ca această echipă să joace din vară cu numele de FC Argeș și să o ducem în Liga 1, unde îi este locul.

Articol scris de Marius DUINEA (Curierul zilei)

Pe aceeași temă