Alin Buleică, primul nume nou la FC Argeș! Alb-violeții s-au reunit. Celelalte transferuri pe care le așteaptă Săndoi și cei șase jucători la care s-a renunțat

După o vacanță de trei săptămâni, FC Argeș a început, astăzi, pregătirea pentru noul sezon competițional. Reunirea lotului a avut loc la stadionul „Nicolae Dobrin”, iar la primul antrenament condus de antrenorul Emil Săndoi au fost prezenți 20 de jucători. Singura noutate a fost mijlocașul Alin Buleică, fotbalist în vârstă de 27 de ani, care are peste 100 de meciuri în Liga 1 la echipe precum Universitatea Craiova, Universitatea Cluj, Pandurii Târgu Jiu sau Concordia Chiajna.

La Pitești mai sunt așteptați fundașul Costinel Gucu, care și-a terminat contractul cu CS Mioveni, dar și Andrei Gabriel Ureche, un portar sub 21 de ani care în sezonul trecut a evoluat la Academica Clinceni.

Alb-violeții s-au despărțit în această vară de fundașul George Cotigă, mijlocașul David Andrei și de atacantul Marius Albu. Celor trei li se adaugă mijlocașul Radu Bîrzan, căruia i-a expirat împrumutul de la CS U Craiova, atacantul Constantin Stoica, aflat la final de contract, și fundașul Mădălin Ciucă, care a cerut rezilierea pentru a semna cu echipa din Liga 3 a lui Adrian Mititelu.

Stafful tehnic al grupării din Trivale poartă discuții și cu alți jucători de valoare care au evoluat în Liga 1.

Șapte amicale

Emil Săndoi și secundul Vali Năstase au prezentat programul de pregătire al echipei, dar și meciurile amicale. FC Argeș va disputa în această vară șapte partide de verificare, cinci fiind deja fixate. Cei mai tari adversari din perioada de pregătire sunt Chindia Târgoviște, Academica Clinceni și FC R București (echipa care se vrea a fi noul Rapid).

Singurele partide cu semnul întrebării sunt cele cu SSC Farul Constanța și Pandurii Târgu Jiu, adversar pe care piteștenii ar trebui să-l întâlnească chiar înainte de startul noului sezon. Constănțenii au cerut un răgaz până sâmbătă pentru a putea da răspunsul privind acest joc de verificare. În eventualitatea în care FC Argeș ar urma să-i întâlnească pe gorjeni în primele etape ale turului de campionat, oficialii clubului din Trivale vor fi nevoiți să găsească alt adversar.    

Programul meciurilor de pregătire:

7 iulie – ACS Basarabi Curtea de Argeș
11 iulie – SSC Farul Constanța
14 iulie – Academica Clinceni
18 iulie – CS Balotești
20 iulie – FC R București
25 iulie – Chindia Târgoviște
28 iulie – Pandurii Târgu Jiu

Pregătire la Curtea de Argeș

Emil Săndoi își dorește să întărească lotul numai cu jucători valoroși care să facă diferența.

„Venim după vacanță, o vacanță binemeritată până la urmă pentru jucători. Nu a fost un sezon ușor. Ieri am făcut vizita medicală, iar astăzi vom face primul antrenament. Ne vom pregăti până miercuri la Pitești, urmând ca după antrenamentul de miercuri dimineață să plecăm pentru o săptămână la Curtea de Argeș. Acolo vom avea câteva jocuri amicale. De pe 11 și până pe 16 iulie vom sta la Pitești, urmând ca de pe 17 și până pe 22 să plecăm iarăși la Curtea de Argeș. Cam ăsta este programul de cantonament, urmând ca acolo să avem niște jocuri amicale, dar și după aceea. Așteptăm și țintarul pentru noul campionat. Este important și acest aspect aspect. Porțile echipei rămân deschise pentru jucătorii de valoare. La ora actuală lui Stoica i-a expirat contractul, lui Bîrzan i-a expirat împrumutul de la Craiova și din câte știu eu este și în cantonament în Austria cu echipa mare a Universității. Nu știu exact dacă va rămâne acolo sau va fi împrumutat după cantonamentul de pregătire. Ciucă și-a reziliat contractul. El a avut și unele probleme de sănătate, destul de dificile. Mai avea un an de contract, dar s-a dus la club și a cerut rezilierea fără pretenții financiare. Mai sunt doi jucători care nu fac parte din lot pentru următorul campionat. Este vorba despre Cotigă și David. Ei ar mai avea contract încă un an, iar conducerea clubului va discuta cu ei în funcție de doleanțele lor și de echipele la care vor să joace. Au fost înștiințați mai demult pentru a avea timp să se intereseze, să poată să discute și alte echipe cu ei”, a comentat Săndoi.

Cantonamentele echipei:

4-11 iulie – cantonament Curtea de Argeș
17-21 iunie – semicantonament Curtea de Argeș

Negocieri cu fotbaliști valoroși și experimentați

Tehnicianul a purtat negocieri cu mai mulți fotbaliști cu experiență care au evoluat în primul eșalon și așteaptă răspunsul altora în zilele următoare.

„Ca nou – veniți, deocamdată nu a semnat nimeni, însă în zilele care urmează este posibil să semneze. Este vorba despre Alin Buleică, fotbalist care a jucat destul de mult în prima ligă. A fost la Universitatea Craiova, Universitatea Cluj, Pandurii Târgu Jiu, Concordia Chiajna. Ar mai fi vorba despre Costinel Gugu, fundașul central al celor de la Mioveni. În aceste zile trebuie să ajungă și un portar sub 21 de ani care a apărat la Clinceni în campionatul trecut. În mod normal trebuie să apară în cursul zilei de astăzi și să-și discute problemele cu conducerea clubului. Am mai fost în contact cu mai mulți jucători. Este vorba de Leca de la Juventus București, Walace de la Juventus București, Drăghici care este jucătorul Craiovei. Până la urmă ei au ales echipe de primă ligă. Leca s-a dus la Concordia Chiajna, Walace la Voluntari, iar Draghici la Sepsi Sfântu Gheorghe. Nu are rost să mai dau mai multe nume în momentul de față. Eu sunt convins că se vor rezolva transferurile acestor doi jucători, Buleică și Gugu. Vom încerca în continuare să mai transferăm jucători de valoare”, a mai spus Emil Săndoi.

Probleme pe faza defensivă

Săndoi știe punctele slabe ale echipei și caută soluții pentru rezolvarea lor.

„Problemele pe care le-am avut au fost pe faza defensivă. Am făcut destul de multe greșeli individual, dar pe final de campionat, unii dintre jucători au înțeles ce ne dorim de la ei. Tofan, pe final de campionat a avut evoluții bune, chiar foarte bune. Un jucător care nu a fost titular în a doua parte de campionat sau în debutul de campionat. Prin antrenamente și prin discuțiile individuale, a înțeles cam ce vrem de la el și evoluțiile lui au fost în creștere. Mai avem și jucători cărora le-au expirat contractele și trebuie să și le prelungească. Vor mai veni și alți jucători pe care vrem să-i vedem. Nu pot să vă dau nume în momentul de față. Vom vedea când vom lua o decizie. Ne interesează în primul rând bunul mers al echipei și nu se pune problema din punct de vedere individual. Este un sport de echipă. Primul obiectiv al nostru este ca echipa să aibă rezultate dintre cele mai bune și aici jucătorii au cel mai greu cuvânt de spus prin modul în care se vor pregăti, prin evoluțiile pe care le vor avea în amicale și în jocurile oficiale”, a încheiat antrenorul principal al Argeșului, club care trebuie să-și rezolve situația juridică pentru a putea promova în noul sezon, altfel nu are, din nou, acest drept.

Lotul prezent la reunire:

portari: Tavi Popescu, Nicușor Grecu;
fundași: Ionuț Mihăescu, Bogdan Vișa, Dănuț Șerbănică, Cătălin Stan, Andrei Tofan, Dorinel Oancea;
mijlocași: Raul Costin, Andrei Panait, Ionuț Șerban, Robert Grecu, Ionuț Năstăsie, Sorin Tăbăcariu, Alin Popa, Alin Buleică;
atacanți: Andrei Nilă, Vasile Buhăescu, Cătălin Barbu, Mădălin Martin.

Articol scris de Marius DUINEA

Pe aceeași temă