Alexandru Ioniță spune de ce n-a mai ajuns la Rapid. „Nu mi-era rușine să merg în liga a doua. Aș face-o oricând pentru Rapid”

Alexandru Ioniță spune de ce n-a mai ajuns la Rapid.**

Alexandru Ioniță (25 de ani) n-a ajuns nici în această iarnă la Rapid, clubul care l-a lansat în fotbal și față de care și-a declarat dragostea. În schimb s-a întors la Astra, după ce în prima parte a sezonului a evoluat foarte puțin la U Craiova. Mijlocașul a explicat la ProSport Live de ce n-a mai ajuns sub comanda lui Daniel Pancu.

„Vreau să îi răsplătesc domnului Niculae (n.r. – Ioan Niculae, finanțatorul Astra) încrederea pe care mi-a acordat-o. Nu se pune problema ca eu să am probleme cu Dani Coman. Noi ne-am înțeles foarte bine, m-a sfătuit. El a vrut să îmi fie mie bine. Probabil au fost niște bani de împărțit, mai erau procente de luat, iar cei de la Rapid nu aveau potența financiară ca eu să vin la Rapid.

Eu am avut inițiativa să merg la Rapid, eu l-am sunat pe Pancone și i-am spus că vreau să vin acasă, atunci când am văzut că nu joc la Craiova. Știam că sunt primit oricând cu brațele deschise la Rapid, tocmai de aceea am și sunat. Îmi pare rău că nu s-a putut, nu mi-era rușine să merg în liga a doua. Aș face-o oricând pentru Rapid. Voiam să joc, să mă ajut pe mine și să ajut și Rapid în același timp”, a declarat Ioniță pentru ProSport Live. Un material video cu Alex Ioniță poți vedea AICI.

Florin Manea, critic la adresa lui Ioniță

Florin Manea, directorul sportiv al clubului Rapid, crede că Alexandru Ioniță l-ar fi putut ajuta foarte mult pe Daniel Pancu dacă ajunge la formația din Liga 2, dar crede că fotbalistul este vinovat pentru situația în care s-a aflat în ultima perioadă. Ioniță n-a primit șanse la CFR Cluj și U Craiova, iar Manea a ținut să îi transmită un mesaj clar atacantului.

„Să muncească, să tragă tare de el. E un jucător foarte talentat și pe noi ne-ar fi ajutat foarte mult. A fost la o echipă și nu a jucat, a fost la altă echipă și tot nu a jucat. Toți sunt nebuni, iar tu ești deștept? Eu le zic tuturor jucătorilor să lase scuzele și să joace. La Rapid îl iubea toată lumea, dar în altă parte nu a mai fost vioara întâi și trebuia să demonstreze”, a spus Manea la ProSport Live.

În acest sezon, Alexandru Ioniță a jucat doar 214 minute în Liga 1, în șase meciuri pentru U Craiova, în doar două dintre ele intrând ca titular și încheindu-le prin a fi schimbat. Campionatul trecut a avut 23 de apariții în tricoul echipei CFR Cluj, 12 ca titular și în care a fost schimbat de fiecare dată, și a marcat două goluri.

Articol scris de Carmen MANDIȘ

Pe aceeași temă