Alexandru Grigoraș, despărțire cu regrete de Farul: „Nu am fost apreciat suficient pentru ce am făcut”. Ianis Zicu, noul antrenor al echipei constănțene?

SSC Farul se va reinventa în această vară, după ce sezonul trecut, primul în Liga 2, s-a salvat de la retrogradare în ultimele etape și a încheiat pe locul 14. Echipa constănțeană va avea sprijinul autorităților locale și județene în acest noul campionat în care își propune să lupte pentru promovare.

Reconstrucția clubului de la malul mării înseamnă și preluarea brandului FC Farul, deținut de finanțatorul Ciprian Marica, dar și aducerea unui nou antrenor, cât și a multor jucători, după ce celor care au încheiat sezonul li s-a transmis că sunt liberi să își caute noi echipe.

Doi dintre cei mai importanți jucători pe care Farul i-a avut în lot nu vor mai continua cu echipa. Romeo Surdu (35 de ani) și Alexandru Grigoraș (30 de ani) s-au despărțit de constănțeni, acesta din urmă anunțându-și public, printr-o postare pe pagina sa de Facebook.

Grigoraș, fost căpitan și golgheter al echipei, nu a jucat deloc pentru Farul în 2019, adică în partea a doua a campionatului, din cauza unei accidentări care a dus la operație. Acum și-a încheiat contractul cu clubul și spune că pleacă cu un gust amar.

„Farul Constanța! Mereu în sufletul meu. Am crescut la acest club, am fost campion național la juniori, am promovat din Liga a 4-a în Liga a 3-a (golgheterul echipei), din Liga a 3-a în a 2-a (al 3-lea marcator al echipei), în Liga a 2-a am reușit salvarea (al 2-lea marcator al echipei). Am avut onoarea să fiu căpitanul acestei echipe. Am făcut tot ce am putut pentru echipa asta, mi-am rupt picioarele, am îndurat greutăți fără să comentez vreodată. Cred că nu am fost apreciat suficient pentru ce am făcut și asta o dovedesc restanțele salariale (5 luni), să nu mai vorbim despre banii din urmă, pe care i-am trecut la pierderi și modul în care anumiți oameni din conducere m-au tratat. Faptul că m-am accidentat și m-am operat, tot sub culorile acestui club, iar nimeni nu s-a mai interesat de mine după operație denotă aprecierea și mulțumirea celor care conduc clubul. Nici nu îi pot asocia cu Farul pentru că au o istorie prea scurtă la acest club mulți dintre ei…, de aceea clubul Farul Constanța rămâne în inima mea indiferent de greutăți. Dar, ca orice om, totul are o limită, iar din păcate, astăzi se încheie această aventură pentru mine la Farul Constanța. Țin să le mulțumesc suporterilor adevărați pentru susținere și pentru proiect, întregului staff tehnic care a contribuit la aceste performanțe, începând din Liga a 4-a, tuturor colegilor care au pus umărul la tot ce înseamnă Farul până în ziua de azi! Și cam atât, din păcate. Nu spun adio, spun Pe Curând! Farul Constanța până la moarte… și dincolo de ea”, a scris Grigoraș, care pe 5 iulie împlinește 30 de ani.

În sezonul recent încheiat, Alexandru Grigoraș a evoluat în 19 meciuri dintr-un total de 21 pentru SSC Farul, în toate ca titular, și a înscris 6 goluri. În cariera sa a mai jucat pentru Callatis Mangalia, Pandurii, Săgeata Năvodari, FC Brașov, Delta Dobrogea Tulcea și fostul Farul.

Ianis Zicu, noul antrenor?

Altfel, Farul a anunțat printr-un comunicat că mâine, 3 iulie, va da start pregătirii noului sezon al Ligii 2, la ora 09:00, dar și că va susține o conferință de presă, la ora 12:00, în care își va anunța noul antrenor principal, stafful acestuia, cât și noutățile din lot.

„La conferința de presă a FC Farul vor fi prezenți Ciprian Marica și noul antrenor al echipei.
Vom anunța noul staff tehnic al echipei, ultimele noutăți în privința lotului de jucători și programul de pregătire din perioada precompetițională.
Tot miercuri, 3 iulie, este programată reunirea oficială a lotului, primul antrenament din noul sezon urmând să se desfășoare începând cu ora 9.00, pe stadionul din strada Primăverii”
, se arată în comunicatul clubului constănțean.

Din câte se pare, noul antrenor al echipei constănțene va fi Ianis Zicu (35 de ani), acesta fiind prezent astăzi la Constanța, unde a condus o ședință de pregătire pe terenul principal al stadionului Farul.

Constănțean de origine, Zicu a început fotbalul la Farul, apoi a ajuns la Dinamo, iar acum s-ar reîntoarce la unul dintre cluburile sale de suflet. Fostul mijlocaș ofensiv a antrenat până acum la o grupă de juniori la FC Voluntari, iar Farul ar fi prima sa echipă de seniori pe care o va pregăti.

Pe aceeași temă