„Împreună pentru FC Farul!” Primăria Constanța și Consiliul Județean i se alătură lui Ciprian Marica la Farul. Obiectivul e unul clar: promovarea în 2020 în Liga 1

Marius ANGHEL 20 Jun. 2019, 17:55 Campionat

Viitorul sună bine pentru noul Farul, cel puțin la nivel declarativ. După ce a încheiat primul sezon de Liga 2 cu un protest al jucătorilor, iar finanțatorul Ciprian Marica vorbea despre desființarea clubului din cauza datoriilor și a nerespectării promisiunilor de autoritățile locale, totul pare să se fi schimbat la 180 de grade acum.

Astăzi, 20 iunie, într-o conferință de presă susținută în sala „Remus Opreanu” a Prefecturii Constanța, la care au participat reprezentanții autorităților locale și cei ai echipei de fotbal a Constanței, s-a vorbit despre unirea forțelor pentru Farul să facă performanță și să lupte pentru revenirea în prima ligă a României.

La evenimentul promovat sub denumirea de „Împreună pentru FC Farul” au vorbit Decebal Făgădău, primarul municipiului Constanța, Horia Țuțuianu, președintele Consiliului Județean Constanța, Ciprian Marica, finanțatorul SSC Farul Constanța și deținătorul brandului FC Farul, și Lorand Balint, managing director la Publicis Sport & Entertainment.

Ciprian Marica: „Am fost singurul susținător în acest an și nu aceasta este filozofia mea de a conduce și de a încerca să construiești ceva”

Ciprian Marica a început conferința prin a vorbi despre ceea ce reprezintă sportul, fotbalul, dar și despre respect și proiectul pe care îl va avea împreună cu cei prezenți alături de el la acest eveniment. Clubul constănțean înființat de suporteri, preluat apoi de Marica și care în această vară va primi brandul FC Farul și va deveni continuarea echipei de tradiție a județului își dorește ca în noul an, în 2020, când va împlini 100 de ani, să promoveze în Liga 1.

„În primul rând, aș vrea să spun că a fost un an greu, un an în care ne-am luptat pe toate fronturile, de la ceea ce înseamnă organizare, tot ceea ce înseamnă lupta din teren, pentru a ne obține obiectivele. Și cel mai important obiectiv a fost acela de a reuși menținerea echipei în Liag a 2-a.

În al doilea rând, vreau să vă spun că organizarea clubului arată cu totul altfel astăzi. Încerc și fac tot ceea ce îmi stă în putință pentru a atrage lângă mine oameni competenți, oameni independenți, oameni care să se pună în slujba sportului și implicit a fotbalului. Ne bucurăm de o prezență foarte mare de copii în centrul nostru, undeva la 390, poate chiar 400 de copii și ne dorim ca acest număr să crească. Ei au participat cu succes în campionate județene și naționale. Vreau să vă spun că pe linia de marketing, management am deschis magazinul online și site-ul clubului Farul, tocmai pentru a arăta o transparență și a le povesti și arăta oamenilor ceea ce facem și vrem să facem. Ă‚sta este și unul dintre criteriile pe care ne bazăm: transparență. Nu în ultimul rând, prezența în social media, un lucru important pentru noi. Și ne bucurăm atât mai mult cu cât, astăzi, am primit licența pentru Liga a 2-a, anul 2019-2020. Sigur că sunt și o serie de lucruri pe care nu le-am reușit în 2018-2019, și acelea de a construi un club pe niște piloni sănătoși. Am fost singurul susținător în acest an și nu aceasta este filozofia mea de a conduce și de a încerca să construiești ceva. Nu îmi doresc, așa cum încă discutam cu domnul primar și cu domnul președinte al Consiliului Județean la început, patronul Farului, ci îmi doresc să fiu unul dintre pilonii de susținere a acestui club de tradiție al Constanței.

Încă un punct foarte important este acela de a crea niște condiții ideale atât pentru Centrul de copii și juniori, cât și pentru echipa de seniori. Stadionul, iarăși, sunt sigur că este un punct slab, astăzi, al nostru, însă domnul primar o să vă spună și planurile vizavi de stadion și ceea ce înseamnă infrastructură.

Aș mai vrea doar să adaug faptul că, așa cum vă spuneam, ne dorim un proiect pe termen mediu și lung în care această echipă să fie bazată pe niște piloni solizi, importanți, așa cum este primăria Constanța, cât și Consiliul Județean. Nu în ultimul rând, ne canalizăm prin a atrage lângă noi atât mediul privat, care este foarte, foarte important. Dorim să construim ceva pe termen mediu și lung”, a spus Marica în deschiderea conferinței, care i-a dat cuvântul lui Lorand Balint, care și-a prezentat firma pe care o reprezintă.

„FC Farul trebuie să fie atractiv pentru sponsori, sensurile giratorii din Constanța vrem să le facem albastre, iar în autobuze vom avea publicitate. În urma unui sondaj, 81 la sută dintre constănțeni au spus că Farul este echipa fanion a județului. Va urma în Liga a 2-a un campionat spectaculos, pe lângă Farul, fiind alte nume mari din fotbalul românesc: Rapid, Petrolul, Universitatea Cluj, UTA, Poli Timișoara, FC Argeș”, au fost câteva dintre declarațiile lui Lorand Balint.

Țuțuianu și Făgădău vor Farul în Liga 1 în 2020

Horia Țuțuianu, președintele Consiliului Județean Constanța, și Decebal Făgădău, primarul Constanței, au promis susținere pentru Farul.

„Am copilărit lângă stadion și mergeam la meciuri, m-am bucurat și am suferit pentru Farul. Susținem echipa constănțeană, vom fi ce-am fost și mai mult decât atât! La 100 de ani, Farul trebuie să ajungă în prima ligă și ne vom implica pentru finanțare. Abia aștept meciul decisiv pentru promovare”, a anunțat Horia Țuțuianu.

„Într-un termen scurt, municipiul Constanța va deveni membru al clubului și vom susține FC Farul, dar vrem să orientăm și sponsorii să vină lângă club, pentru că orașul are potențial. Vreau să ajutăm FC Farul, dar și FC Viitorul, competiția aceasta va pune mai mult Constanța pe harta fotbalului național și internațional. Merită respect Ciprian Marica și bineînțeles, Gheorghe Hagi. Avem nevoie de un stadion nou, începem lucrările și la Sala Polivalentă, iar mesajul pentru sportivi și antrenori este că s-a încheiat gâlceava la Farul, să vină cu încredere pentru a face performanță. Farul este pentru noi o prioritate, pentru că împlinește 100 de ani. Mi-a plăcut ce a spus Ciprian, că nu vrea să fie patron la Farul, ci parte dintr-o poveste și dintr-o moștenire care să fie lăsată mai departe. Îmbrățișez și eu această opinie. Proiectul pe care-l va depune Farul va fi inclus într-un contract de finanțare. Obiectivele și le va stabili echipa”, a transmis și Decebal Făgădău.

În sala care a găzduit conferința de presă au asistat la discuții și Ilie Floroiu, consilierul pe probleme de sport al primarului Decebal Făgădău, Mariana Solomon, Emil Ionescu, Alexandru Negraru, toți de la DJST Constanța, Tiberiu Curt, manager sportiv SSC Farul, dar și câțiva antrenori de la AS CS Farul, Cristian Șchiopu, Claudiu Moraru, Marius Soare sau Dan Ochia.

Înregistrarea conferinței de presă poate fi urmărită în videoul de mai jos:

Articol scris de Marius ANGHEL

Marius ANGHEL 20 Jun. 2019, 17:55 Campionat
Pe aceeași temă