Petre Grigoraș, ”cel mai tare din oraș”, și-a deschis academie cu fiul său, Alexandru: ”Vrem să înscriem echipa în campionat”. Nu renunță la revenirea în antrenorat, dar recunoaște: ”E multă minciună și perversitate”

Răzvan STÎNGĂ 29 Nov. 2021, 14:52 Diverse

Petre Grigoraș (57 de ani) este liber de contract din vară, când a încheiat conturile cu SC Oțelul, după ce s-a ratat promovarea în Liga 2, în urma barajului decisiv cu Dacia Unirea Brăila. În așteptarea unei noi oferte care să îi atragă atenția, antrenorul a decis să demareze propriul proiect, înființând o academie de fotbal.

Petre Grigoraș și-a deschis academie în Constanța 

Într-un dialog cu Liga2.ro, Petre Grigoraș a declarat că a pus bazele unei academii în Constanța, alături de fiul său, Alexandru Grigoraș (32 de ani). Demersurile sunt la început, dar din vara anului următor familia Grigoraș vrea să înscrie o echipă de copii, cel puțin, într-un campionat.

Am deschis o academie la Constanța, mă ocup de ea cu fiul meu, suntem la început de drum. Am început proiectul acum două-trei luni. Avem o mică academie, terenul pe care o să încercăm să ne desfășurăm activitatea abia l-am însămânțat, facem doar pe un sintetic acum, e ceva de început.

Nu suntem în competiție, pentru că sunt deja începute, dar ușor-ușor o să vedem dacă putem construi ceva. Să le arătăm copiilor ce am învățat în carierele noastre. O să ne înscriem și în competiții. Copiii vor fi între șase și 12 ani. Copii mai micuți, nu mari, pentru că nu ne permit condițiile”, a declarat Petre Grigoraș pentru Liga2.ro.

Petre Grigoraș: ”Am întâlnit multe situații dificile, la echipe neplătite de cinci-șase luni de zile, unde rezultatele nu apar, iar apoi cine plătește? Antrenorul!” 

Petre Grigoraș nu a renunțat, însă, la cariera de antrenor, dorind să își găsească un alt angajament, dar nu în orice condiții. S-a săturat de promisiunile neonorate, de condițiile dificile în care a fost nevoit să lucreze, iar apoi, la greu, echipa să îl scoată chiar pe el vinovat.

Antrenorul a precizat că mai are și acum bani de primit de la Pandurii, după ultima experiență de acolo, din sezonul 2016-2017, sume destul de mari, de ordinul zecilor de mii de euro!

Și de la SC Oțelul mai mare de primit bani, iar în perioada petrecută acolo, terminată în iunie 2021, nu a mai luat salariul, atenție, din decembrie 2020, deși a dus echipa în barajul de promovare. Nici jucătorii nu au fost mai fericiți în respectiva perioadă la SC Oțelul, după cum a accentuat Petre Grigoraș pentru Liga2.ro, fiind neplătiți, deși au mers în dubla decisivă pentru promovarea în Liga 2, din ianuarie 2021.

Acum, Grigoraș nu mai este dispus să riște, date fiind episoadele de dezamăgire și va accepta oferta normală, unde ce se trece în contract se va respecta. A avut și în ultima vreme ceva discuții, dar le-a refuzat din acest motiv. Una, chiar și din Bulgaria.

Au fost discuții și în vară, și mai târziu, dar nu ceva care să mă facă să risc, să mă duc cu capul înainte, cum am făcut la anumite echipe. Am întâlnit multe situații dificile, la echipe neplătite de cinci-șase luni de zile, unde rezultatele nu apar, iar apoi cine plătește? Antrenorul! Am făcut multe greșeli de genul acesta în ultimul timp și am căzut țap ispășitor pe nedrept. E greu să lucrezi cu jucători neplătiți de cinci-șase luni de zile.

Au fost discuții și în Bulgaria, dar nu merita efortul și nu am căzut de acord. Dacă ar apărea o soluție de la noi, unde să fie o siguranță că îți poți face activitatea normal, pentru că asta vreau, normalitate, vedem.

Acum, până o să aleg următoarea echipă, dacă o să fie cazul, o să cupănesc foarte mult. Au fost situații grele la Pandurii, la SC Oțelul, o să văd ce fac.

Nu sunt resemnat, pentru că sunt dornic să fac treabă, dar sunt dezamăgit de ce se întâmplă în fotbal, e foarte multă minciună și perversitate. Toată lumea vrea rezultate, dar nu sunt condiții, iar apoi cade antrenorul. Promit ceva, nu se țin de cuvânt și lucrurile astea te scârbesc. Nu se ține cont de contract, nu se respectă. Toate problemele cad în cârca antrenorului, dar toată lumea merge mai departe”, a mai spus Petre Grigoraș în discuția cu Liga2.ro.

Petre Grigoraș, ”cel mai tare din oraș” 

Petre Grigoraș este cunoscut, în primul rând, pentru experiențele de la Pandurii, Farul și Oțelul Galați. A mai pregătit în cariera de antrenor formațiile FC Onești, Poli Iași, CFR Cluj, ASA Târgu Mureș, ACS Poli Timișoara, Foresta Suceava sau SC Oțelul.

Cel mai lung mandat de ”principal” a fost la Oțelul Galați, în perioada decembrie 2005-iunie 2009.

Răzvan STÎNGĂ 29 Nov. 2021, 14:52 Diverse
Pe aceeași temă