Albota împrumută 22 de jucători de la CS Mioveni!

Albota împrumută 22 de jucători** de la CS Mioveni!

Girom Albota va continua campio­na­tul, chiar dacă la un moment dat era ca și desființată. Pro­ble­ma închiderii clubului s-a pus în această iarnă, după ce fi­nanțatorul Gheorghe Oprican a anunțat că nu mai poate susține financiar clubul, dacă nu primește o datorie pe Wal­lace de la Rapid. Cum banii nu au fost achitați, iar ju­cătorilor care au evoluat în tur li s-a dat drumul liberi de contracte, primarul era gata să pună lacătul pe ușa clu­bu­lui. Salvarea a venit însă de la CS Mioveni, galben-verzii urmând să împrumute Albotei 22 de fotbaliști pentru trei luni, astfel ca echipa să poată continua în Liga a III-a.

Colaborarea dintre cele două cluburi este una benefică pentru ambele grupări, din ea având de câștigat atât jucătorii Mioveniului, cât și locuitorii Albotei.

Astfel, pen­­­tru cei 22 de jucători care vor fi împrumutați la Albota este o șan­să și o posibilitate să joace la un nivel superior celui de Liga a IV-a, putând crește în valoare și că­păta experiență. De partea cea­­laltă, Albota nu va dispărea de pe harta fotbalistică a țării, in­ves­tiția făcută de Primărie la sta­dion nu se va duce de râpă, iar locui­torii comunei vor avea ce să fa­că în ziua etapei.

Deo­cam­da­tă, detaliile colaborării nu sunt în­că sta­bilite, neștiindu-se clar ce ju­că­tori vor merge la Albota, dar se cunoaște faptul că aceștia vor fi antrenați aici de Mi­hăiță Ianovschi.

Practic, echi­pa a doua a Mioveniului, din Li­ga a IV-a, va fi împrumutată la Al­­bota, aici urmând să facă și u­nele antrenamente, nu numai să dispute jocurile oficiale.

Ducele e optimist

Ducele de Albota era mulțu­mit, ieri, de viitoarea cola­bo­rare cu Mioveniul, el pu­tând astfel salva fotbalul din comună.

„Eu și prietenii mei am pre­luat până în vară echipa de la dl Oprican. Am luat-o noi, iar cu ajutorul colegilor de la CS Mioveni vom continua în cam­pionat. În vară vom schimba și numele din Girom Albota în SC FC Albota. Este un lu­cru foarte bun această cola­bo­rare, deoarece nu se va des­ființa fotbalul la noi în co­mună. Păi, la cât am muncit la baza asta, la cât am in­ves­tit, era și păcat… Dl Oprican era normal să nu poată să sprijine în continuare echipa, așa cum merg lucrurile în Ro­mânia la ora actuală. Dânsul a luat-o ca pe o afacere și uite că s-a încurcat. Noi a­cum ne vom strădui să o scoa­tem la capăt și deocam­dată am făcut această co­laborare cu CS Mioveni. Vor fi și niște surprize, însă o să vedeți. Noua echipă va juca la Albota, cum e și normal când sunt meciurile etapei, și se va și antrena aici, după cum va crede antrenorul de cuviință”, spunea primarul Ion Dumitru.

Împrumutul va fi de trei luni

Oficialii Mioveniului cred că au luat cea mai bună hotărîre în ce privește co­la­borarea cu Girom Albota. „Ne-am înțeles cu cei de la Albota ca să le dăm o parte dintre jucători. Cred că cei de la Liga a IV-a vor merge aici și vor juca în Liga a III-a. Săptămâna viitoare, după ce și Fla­vius Stoican va definitiva lotul la Li­ga a II-a, vom ști despre ce jucători este vorba. Mioveniul doar va da niș­te jucători împrumut la Albota pen­tru trei luni, adică până la termi­narea campionatului. Ei vor fi antre­nați acolo de Mihăiță Ianovschi. Im­portant este ca Albota să nu piardă lo­cul în Liga a III-a și să nu se desfi­in­țeze. 22 de jucători vor merge a­co­lo. Pentru noi e un lucru bun, întrucît jucătorii care acum evoluează în Liga a IV-a vor juca la un alt nivel, la Liga a III-a. La vară vom vedea ce se va mai întâmpla… Ei au spus că se vor reorganiza. Până atunci, primarul se va descurca cu ce ține de echipă și de jucători”, a explicat colaborarea cu Albota preșe­dintele Consiliului Di­rector al CS Mioveni, Dumitru Ol­tea­nu.

Articol scris de Silviu Mihai

Pe aceeași temă