Al zecelea transfer al Daciei Unirea: un chinez care fusese adus în România să joace la CFR Cluj

Cu mai puțin de o săptămână până la primul meci oficial din noul sezon, Dacia Unirea Brăila a perfectat un nou transfer, al zecelea. După ce l-a testat în amicalele din ultimele zile, antrenorul Gheorghe Barbu s-a decis să-l oprească în lot și pe Yuefeng Lü, un chinez de 22 de ani, mijlocaș ofensiv, care în sezonul trecut a fost legitimat la CFR Cluj, însă care nu a apărut în lotul primei echipe.

În luna octimbrie a anului 2017, chinezul Yuefeng Lü venea în România și semna cu CFR Cluj. „Sunt fericit să fiu primul jucător chinez din România și să mă alătur clubului. O să-mi iau un profesor de limba română, ca să învăț. Singurul cuvânt pe care îl știu în română este mulțumesc. Știu că Dan Petrescu este un foarte bun antrenor. E foarte faimos în China, unde a câștigat Cupa (n.r – cu Jiangsu). Îl știu și pe Hagi”, a declarat, atunci, mijlocașul.

Camerunezul Patrice Feussi (31 de ani), fostul fotbalist al lui Genoa, Salernitana, Perugia, Pisa, Lugano, UTA, ASA Târgu Mureș, Dinamo sau Concordia Chiajna, a jucat și în testul de sâmbătă desfășurat de brăileni la SSC Farul, însă nu a oferit nici până acum un răspuns conducerii. Alți stranieri în lot și care nu au semnat sunt Dzoko și Alfonso.

Jucători care au mai semnat cu Dacia Unirea Brăila și au fost prezentați oficial: Mihai Maxin (22 ani, mijlocaș central, ex Pandurii Târgu Jiu), Andrei Pleșa (21 ani, mijlocaș dreapta, ex Academia Rapid), Darius Hîmpea (23 ani, fundaș stânga, ex Universitatea Cluj), Claudio Anderson Merville (25 ani, mijlocaș defensiv / fundaș central, ex Tarbes Pyrenees / Franța), Raul Avram (25 ani, portar, ex Petrolul Ploiești), Mădălin Calu (18 ani, mijlocaș dreapta, ex Concordia Chiajna 2), Norris Ichim (20 ani, fundaș central sau mijlocaș defensiv, ex CSM Pașcani), Gabriel Coți (21 ani, mijlocaș central, ex CFR Cluj 2) și Hamza Ben Abda (23 ani, fundaș central).

În primul meci oficial al Ligii 2, Dacia Unirea Brăila joacă sâmbătă, de la ora 11:00, pe teren propriu, cu Ripensia Timișoara.

Articol scris de Adi Georgescu
Foto: Sorin PANĂ‚ (Sportul Ilustrat) și Dacia Unirea Brăila

Pe aceeași temă