Achiziție importantă pentru ASU Poli. Un fost jucător al lui Poli, cu meciuri în cupele europene, s-a alăturat echipei lui Brîndescu. „Nu am fost greu de convins”

Rămasă fără cinci jucători în această pauză de iarnă, ASU Poli Timișoara s-a reunit la începutul acestei săptămâni și între timp a reușit să bifeze și prima achiziție importantă a iernii. Gruparea antrenată de Sorin Brîndescu se va baza în partea a doua a sezonului pe un fundaș cu experiența meciurilor Ligii 2 și chiar a cupelor europene. Ioan Mera, fundaș central în vârstă de 30 de ani, și-a dat acordul pentru a evolua la alb-violeți cel puțin până la finalul acestui sezon.

Liber de contract după ce s-a despărțit de FC Taraz, echipă care tocmai a retrogradat din prima ligă din Kazahstan și unde a evoluat în ultimele două sezoane, a acceptat propunerea conducerii ASU Poli de a evolua în 2017 în Liga 2. Fundașul originar din Reghin s-a antrenat în precedentele pauze competiționale cu ASU Poli, iar acum va evolua oficial în tricoul echipei susținute de suporterii Politehnicii.

„Am revenit cu gânduri bune. În primul rând, mi-am dorit să rămân aici, pentru a sta alături de familia mea, care nu a putut fi alături de mine în cei doi ani petrecuți în Kazahstan. Sper să reușim să îndeplinim obiectivul echipei, să câștigăm cât mai multe meciuri, pentru că e foarte important să urcăm în clasament. Îi cunosc pe cei mai mulți dintre băieți, pentru că m-am mai pregătit alături de ei. Cunosc și condițiile de aici, știu ce mă așteaptă. Cum spuneam, sper să facem o treabă bună, să fim uniți și să câștigăm cât mai multe meciuri. Trebuie să jucăm cu încredere, să ne ajute suporterii, așa cum o fac de obicei, și va fi bine. Știu că aici se face o pregătire foarte bună. Sperăm să vină și rezultatele”, a declarat, pentru druckeria.ro, Ioan Mera.

Fundașul spune că nu a stat prea mult pe gânduri până la acceptarea ofertei venite de la echipa alb-violetă. „Nu am fost greu de convins să vin la Politehnica. Chiar am simțit că aici voi rămâne până în vară, mă bucur că oamenii m-au dorit foarte mult aici, iar acest lucru contează foarte mult pentru mine. Chiar mai mult decât banii. Am și vorbit cu soția mea să rămân la Timișoara, nu am mai vrut să plec din oraș. Voi rămâne la Politehnica până în vară, iar mai departe nu știu ce va fi. Important e ca echipa să aibă rezultate bune, să rămnă în Liga a II-a, iar apoi vom vedea împreună dacă rămân sau nu”, a mai spus Mera.

În cariera sa, Ioan Mera a evoluat pentru echipele Avântul Reghin, ASA Târgu Mureș, Poli Timișoara, CFR Timișoara, FCM Reșița, CS Buftea, Gloria Buzău, Unirea Urziceni, Alania Vladikavkas, Săgeata Năvodari, ACS Poli Timișoara și Rapid București.

Adrian Ungureanu de la Ripensia, prima achiziție

Ioan Mera nu este însă prima achiziție a timișorenilor din această iarnă. Conducerea echipei ASU Poli a reușit în această săptămână să obțină și împrumutul până la finalul actualului sezon al mijlocașului lateral Adrian Ungureanu (27 ani) de la concitadina Ripensia, echipă din Liga 3.

Mijlocașul timișorean care în prima parte a sezonului Ligii 3 a înscris de trei ori pentru Ripensia, și-a făcut junioratul la LPS Banatul și BC Golf Timișoara, iar în cariera sa a mai evoluat pentru Alto Gradimento Albina, Viitorul Sânandrei, Viitorul Constanța, Prahova Tomșani, Fortuna Brazi, CS Ineu, Fortuna Poiana Câmpina și Mama Mia Becicherecu Mic.

„M-am înțeles cu președintele Ripensiei, Radu Ienovan. Eu sunt prieten foarte bun cu el, am fost colegi de echipă la nivel de juniori, și avem o relație bazată în primul rând de respect. Tocmai am bătut palma cu dânsul pentru Adrian Ungureanu, care va veni la noi împrumut pentru o jumătate de an”, a declarat managerul sportiv al Politehnicii, Marius Cociu.

Opt jucători noi au avut la reunire

În altă ordine de idei, ASU Poli Timișoara a avut la primul antrenament susținut în 2017, luni, 16 ianuarie, opt jucători noi față de lotul ce a încheiat prima parte a sezonului Ligii 2, însă toți sunt în perioada de probe. Aceștia sunt: Victor Gîrlea (21 ani, portar – ex Dacia Unirea Brăila), Claudiu Ghighilicea (23 ani, atacant – Millenium Giarmata), Alin Pricop (17 ani, fundaș dreapta – Becicherecu Mic), Paul Iordache (24 ani, portar – CSM Lugoj), Drarius Grega (21 ani, mijlocaș stânga – A.S.V. 13 Austria), George Cornea (21 ani, fundaș stânga – CS Oșorhei), Cristian Simionov (19 ani, mijlocaș central – FC Hunedoara) și Cristian Cioran (24 ani, mijlocaș stânga – Astra Giurgiu).

„Vom vedea în această perioadă de pregătire cine va rămâne dintre cei noi. Vom avea două antrenamente pe zi în această săptămână, un meci-școală sâmbătă, după care vom anunța cine va pleca în cantonament la Băile Herculane. Postul de portar a fost, într-adevăr, deficitar la noi în tur și sperăm să găsim soluții. În afara celor ce se află astăzi în probe, noi ne dorim în mod expres patru jucători, cu care se poartă tratative. Dacă vom reuși să-i convingem să vină, vor fi exact ceea ce ne trebuie”, a spus, citat de druckeria.ro, antrenorul Sorin Brîndescu la reunire.

La reunirea de luni au lipsit motivat trei jucători: Ștefan Blănaru, Marco Giuricici și Alexandru Bădăuță, ultimul fiind bolnav de pneumonie, astfel că va mai sta o perioadă pe tușă. Acestora li s-au adaugă și cei cinci jucători de care ASU Poli s-a despărțit în vacanța de iarnă: Alexandru Mitrea, Alin Constantinescu, Dan Constantinescu, Daniel Mărgărit și Bogdan Dănăricu.

ASU Poli va efectua un stagiu de pregătire centralizată, în perioada 23 ianuarie – 2 februarie, la Băile Herculane. Primul amical din această iarnă va avea loc la întoarcerea din cantonament, pe 4 februarie, la Timișoara, cu divizionara secundă maghiară Elore Bekescsaba.

Pe aceeași temă