A șasea achiziție a Universității Cluj vine de la rivala CFR. N-a impresionat la echipa campioană, dar e bun pentru Falub

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 15 Jun. 2018, 13:48 Actualizat: 15 Jun. 2018, 13:52 Bursa transferurilor

Universitatea Cluj e cea mai activă echipă pe piața transferurilor dintre cele care vor activa în noul sezon competițional al Ligii 2. Trupa antrenată de Adrian Falub are mulți jucători experimentați și promițători în lot, însă își ia și alții după acederea în eșalonul secund, pentru a fi sigură că nu ratează obiectivul. Va fi un campionat electrizant, cu multe echipe tradiționale, cu suporteri înfocați și care și-au propus promovarea în Liga 1.

Cea mai nouă achiziție a „Șepcilor roșii”, a șasea în această vară, după obținerea promovării în Liga 2, este atacantul Marius Coman (21 de ani), de la marea rivală CFR Cluj. Jucătorul originar din Vișeu de Sus, din Maramureș, a semnat un contract valabil trei ani cu Universitatea.

Coman a prins doar 87 de minute în acest sezon, în patru meciuri de Liga 1, în tricoul echipei CFR Cluj. În schimb, a evoluat pentru echipa secundă a campioanei, din Liga 3, acolo unde a fost golgheter. La CFR a ajuns de la Academica Clinceni, din Liga 2, însă nu după ce s-a remarcat acolo cu evoluții bune, ci mai degrabă pentru că a avut un agent bun care să-l promoveze. În cariera sa a mai evoluat pentru FCM Baia Mare și Bucovina Pojorâta.


 

Până acum, „U” Cluj a făcut următoarele transferuri: portarul Cosmin Dur-Bozoancă, fundașul stânga Carol Taub (ambii de la ASU Politehnica Timișoara, dar primul luat împrumut de la Viitorul), fundașul central Jevrem Kosnic (ex Vojvodina Novi Sad), mijlocașul Doru Dumitrescu și fundașul dreapta Tiberiu Căpușă (ambii aduși împrumut de la Viitorul) și Marius Coman (ex CFR Cluj).


 

„Atacantul Marius Coman (21 de ani), care a evoluat în sezonul trecut la CFR, este fotbalistul Universității Cluj pentru următorii trei ani.

Originar din Vișeu de Sus (Maramureș), noul nostru jucător a mai trecut pe la FC Baia Mare, Bucovina Pojorâta și Academica Clinceni, până să ajungă în Gruia, acolo unde în stagiunea precedentă a Ligii 1 a strâns patru prezențe pentru prima echipă a „feroviarilor”, fără a marca, însă, vreun gol.

Vârful de formă l-a atins, în schimb, în ediția 2015-2016 a ligii secunde, când a înscris de 11 ori în tricoul formației sucevene.

Marius Coman devine, astfel, a șasea mutare a verii pentru „Șepcile roșii”, după portarul Cosmin Dur-Bozoancă, fundașul stânga Carol Taub (ambii de la ASU Politehnica Timișoara), fundașul central Jevrem Kosnic (Vojvodina Novi Sad), mijlocașul Doru Dumitrescu și fundașul dreapta Tiberiu Căpușă (Viitorul Constanța).

Îi urăm să înscrie cât mai multe goluri pentru FC Universitatea Cluj! Haide „U”!”, a anunțat Universitatea pe site-ul oficial.

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 15 Jun. 2018, 13:48 Actualizat: 15 Jun. 2018, 13:52 Bursa transferurilor
Pe aceeași temă