A început curățenia de iarnă: cinci stranieri out de la UTA!

A început curățenia de iarnă:** cinci stranieri out de la UTA!

Dezamăgirea rezultatului de egalitate obținut în compania lui FC Bihor nu s-a stins încă în curtea „Bătrânei Doamne”, dar asta nu-i împiedică pe „oficialii” clubului să privească înainte.  Și, deciziile ce pluteau în aer încă de acum câteva săptămâni, au fost luate și anunțate celor vizați. Nazzari, Ricardo, Hiago (foto, stânga), Marcelinho și Weller (foto, dreapta) nu vor mai apăra culorile clubului arădean și în retur, stafful tehnic scăpând de un „balast” ce cântărea destul de greu dacă ținem cont de ceea ce (nu) au realizat cei patru străini în Calea Aure Vlaicu.

Denny Nazzari a evoluat într-un singur meci oficial pentru UTA, cel de Cupă, de la Pîncota, încheiat cu un rezultat rușinos pentru „alb-roșii”. Ricardo a bifat o singură repriză, prima din confruntarea cu CSM Râmnicu Vâlcea, după care i s-a descoperit o problemă la inimă. Hiago a avut destule oportunități de a se afirma, însă prestațiile sale au fost mai mult decât modeste, totul culminând cu penalty-ul comis și cartonașul roșu văzut pe finalul primei reprize al confruntării cu Corona Brașov. Marcelinho a fost accidentat aproape tot turul și joace doar câteva minute în meciurile cu FC Maramureș și FC Bihor. În fine, Weller a început promițător sezonul, a și marcat un gol important cu Mioveniul, însă apoi s-a accidentat și el și a rămas pe bară de la mijlocul lunii octombrie. „Am încheiat socotelile cu ei, pot pleca în orice moment doresc”, a confirmat Giovanni Catanzariti, care le-a întocmit contractele celor menționați în așa fel încât ele să poată fi desfăcute oricând, fără alte complicații.

Așa că, deocamdată, dintre „stranieri” vor mai rămâne la Arad doar Remo Amadio (împrumutat de la CFR Cluj), Patrice Feussi, Maximiliano Laso și…Gabriel Amione. Acesta din urmă nu a mai fost legitimat la UTA și din câte se pare nici nu se va întâmpla acest lucru, ci: „Contăm pe abilitățile sale ca impresar, s-ar putea să ne propună niște jucători interesanți”, a mai menționat Catanzariti.

 

Confirmată și despărțirea de Silvășan, urmează și altele?

„Bătrâna Doamnă” va avea din nou nevoie de a-și completa lotul cu cel puțin doi atacanți de careu, după ce Adrian Falub a renunțat deja la trei dintre „vârfurile” sale. Sergiu Pop a părăsit de săptămâni bune Aradul, contractul lui Weller a fost desfăcut și el, iar înțelegerea cu Cristian Silvășan nu va fi nici ea reînnoită. „Mai este jucătorul nostru până pe 3 decembrie, după care drumurile noastre se despart. Îi mulțumim lui Silvășan pentru ceea ce a făcut pentru UTA în ultimele două luni, dar avem nevoie ceva și mai bun în atac”, ne-a mărtursit Giovanni Catanzariti.

Președintele arădenilor spune că vor urma și alte despărțiri din rândul fotbaliștilor români, dar asta și în funcție de strategia clubului ce va fi discutată până la finalul acestei săptămâni. „Trebuie să ne gândim foarte bine la ce mai putem face în acest sezon, dacă mai are rost să ne legăm de visul promovării sau mergem pe reconstrucție. În funcție de ce discut și cu domnul Falub, vom lua o decizie în ceea ce-i privește și pe alți jucători ai noștri. Lucrurile nu sunt foarte simple, fiindcă nici eu nu știu dacă voi continua în fruntea clubului dacă nimeni nu mă ajută”, a adăugat italianul.

 

Sursa: Sport Arad

Pe aceeași temă