Buget impresionant aprobat de autoritățile locale pentru Poli Iași. Florin Briaur anunță de acum ce urmează din vară: ”Vom demara acest proiect, în care noi credem foarte mult că îl putem susține și îl putem duce în prima ligă”

Narcis POHOAȚĂ 28 Feb. 2022, 21:53 Liga 2
Buget impresionant aprobat de autoritățile locale pentru Poli Iași. Florin Briaur anunță de acum ce urmează din vară: ”Vom demara acest proiect, în care noi credem foarte mult că îl putem susține și îl putem duce în prima ligă”

Restantă la capitolul rezultate în ultima perioadă, sâmbătă fiind bifat al patrulea meci fără victorie în campionat, dar primul din acest an, echipa Politehnica Iași a primit totuși un semnal pozitiv din partea Consiliului Local al Municipiului Iași. Sumele alocate în primă fază, vineri, pentru fiecare echipă în parte, în cadrul Comisiei pentru Tineret și Sport, au fost aprobate, luni, în ședința Consiliului Local.

Poli Iași a primit aproape 10 milioane de lei de la Consiliul Local Iași

”Felia” cea mai importantă aparține clubului de fotbal din Copou, care a primit suma de 9,75 milioane lei, o alocație consistentă fiind distribuită către echipa de rugby masculin – 900.000 lei.

”Consiliul Local a aprobat cu 17 voturi pentru și 5 abțineri bugetul convenit de noi în Comisia pentru Tineret și Sport. La fotbal s-a alocat suma de 9,75 milioane lei, echipa de rugby a primit 900.000 de lei, ca urmare a două amendamente depuse de domnul viceprimar Daniel Juravle și de domnul consilier local Bogdan Crucianu, secretarul Comisiei pentru Tineret și Sport. La baschet masculin avem o sumă de 150.000 lei, urmând ca pentru echipa de handbal masculin să alocăm o sumă de 400.000 lei în vară, la rectificarea din iulie probabil, cât mai aproape de startul viitorului sezon. Și a mai fost un punct pe ordinea de zi, transferul sumei de 200.000 de lei din bugetul general al sportului către Clubul Sportiv Municipal Iași 2020, cu destinația exclusivă handbal feminin, pentru că încercăm să construim o echipă de handbal feminin care să promoveze în sezonul viitor în primul eșalon. În vară vom demara acest proiect, în care noi credem foarte mult că îl putem susține și îl putem duce în prima ligă”, a declarat, pentru Liga2.ro, managerul general al clubului Politehnica Iași, Florin Briaur.

În cadrul ședinței Consiliului Local de luni au mai fost aprobate următoarele sume pentru sport:

– 150.000 lei pentru organizarea turneului internațional de box ”Centura Moldovei”
– câte 50.000 lei pentru judoka Vlăduț Simionescu și gimnasta de ritmică Andreea Verdeș (Proiectul ”Ambasadorii Iașului”), 200.000 lei pentru Proiectul ”Geanta de sport a tânărului ieșean”.

”1-1 cu Brașov, un rezultat dezamăgitor”

Oficialul echipei din Copou a vorbit și despre semieșecul înregistrat de Poli pe teren propriu cu FC Brașov, scor 1-1, sâmbătă, în primul meci oficial din acest an.

”Cu siguranță, 1-1 cu FC Brașov este un rezultat dezamăgitor. Nu este nimeni mulțumit de acest rezultat. Am spus în repetate rânduri și public, și în discuțiile cu jucătorii, că este foarte important primul meci. Ne-am dorit foarte mult o victorie la debutul în acest an. Mi-aș fi dorit mai mult de la această partidă, din păcate nu am reușit să câștigăm. E o dezamăgire, dar jucătorii au șansa în meciul următor, cu Steaua, să se revanșeze. Aștept din partea lor o reacție în meciul cu Steaua, de vineri, o reacție care să ne arate că valoarea lor nu este de locul 11 în Liga a 2-a”, a spus Florin Briaur (foto, cu ochelari de soare).

”Ieșirile lui Costel Enache nu îi fac bine nici lui, nici clubului”

Legat de ieșirile antrenorului Costel Enache la adresa arbitrilor, ”taxate” de unul dintre membrii Consiliului Director, Vlad Ciobanu, managerul Florin Briaur a precizat: ”Vom convoca un Consiliu Director în care vom analiza și situația lui Costel Enache. Noi suntem adepții continuității. Costel Enache are credit total din partea conducerii clubului, nu se pune problema să nu-și ducă mandatul până în vară. Într-adevăr, și noi am avut o nemulțumire pentru faptul că în timpul meciului are o atitudine poate mai obraznică la adresa arbitrilor, protestează foarte mult, dar toată lumea știe că Costel Enache merge după meci și dă mâna cu arbitrii, dă dovadă de fair-play. Este o presiune mare și pe el, iar din dorința de a face multe la Iași mai are și el câteva ieșiri care cu siguranță le vom sancționa la un moment dat. Pentru că nu fac bine nici lui, nici nouă, ca și club.”

Poli Iași ocupă locul 11, cu 22 de puncte, la egalitate cu Ripensia și Unirea Dej, pe care le devansează însă la golaveraj. În etapa a 18-a, penultima a sezonului regular, Poli Iași joacă în meciul de deschidere, în Ghencea, cu Steaua, vineri, 4 martie, de la ora 17:30. În ultima rundă va evolua acasă cu ultima clasată, Astra.

Foto: Dragoș Pășcăneanu / Mediafax Foto

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cornel-sfaiter-nemultumit-de-rezultatul-cu-fc-brasov-indiferent-cu-ce-echipa-jucam-meciul-trebuia-castigat-ce-l-a-nemultumit-pe-presedintele-politehnicii-iasi-si-ce-spune-despre-19221165

https://liga2.prosport.ro/seria-1/un-membru-al-conducerii-politehnicii-iasi-cere-sanctionarea-lui-costel-enache-comportamentul-dumnealui-este-nedemn-de-un-oras-european-al-sportului-19221109

https://liga2.prosport.ro/seria-1/poli-iasi-a-trimis-autocarul-echipei-la-vama-siret-pentru-a-prelua-refugiatii-din-ucraina-sotia-atacantului-plokhotnyuk-a-ajuns-la-iasi-insa-jucatorul-isi-face-griji-pentru-parintii-si-bunicii-rama-19221023

https://liga2.prosport.ro/seria-1/costel-enache-dupa-semiesecul-din-copou-cu-fc-brasov-nu-am-stiut-sa-gestionam-avantajul-rezultatul-nu-ne-multumeste-ce-parti-pozitive-a-gasit-antrenorul-echipei-poli-iasi-19220909

https://liga2.prosport.ro/seria-1/start-ratat-poli-iasi-s-a-impiedicat-pe-teren-propriu-de-fc-brasov-in-primul-meci-oficial-al-anului-oaspetii-au-ratat-marile-ocazii-ale-partidei-19220772

Narcis POHOAȚĂ 28 Feb. 2022, 21:53 Liga 2
Pe aceeași temă