Brașovul n-are teamă de Metaloglobus. Călin Moldovan: ”Este clar că suntem mai puternici față de sezonul de toamnă și avem atuurile noastre.” Fustar a aflat cât lipsește

Adi MARICA 04 Mar. 2022, 14:07 Liga 2
Brașovul n-are teamă de Metaloglobus. Călin Moldovan: ”Este clar că suntem mai puternici față de sezonul de toamnă și avem atuurile noastre.” Fustar a aflat cât lipsește

FC Brașov va juca sâmbătă, de la ora 11:00, pe Tineretului, cu Metaloglobus București, meci contând pentru etapa a 18-a din Liga 2.

Meciul bun de la Iași (1-1 cu Poli) din primul meci oficial din acest an a ridicat moralul brașovenilor. ”Suntem mai puternici”, spun jucătorii echipei brașovene, care nu concep un pas greșit în meciul cu trupa antrenată de Nicolae Grigore.

Călin Moldovan, înainte de meciul cu Metaloglobus: ”Avem atuurile noastre”

Antrenorul Călin Moldovan are așteptări mari și de la acest joc și mizează pe forța grupului cu Metaloglobus.

”Toate meciurile sunt importante pentru noi ținând cont de situația în care ne aflăm în clasament. Este primul meci acasă din sezonul de primăvară și sunt convins că vom avea un joc foarte greu. Întâlnim o echipă, Metaloglobus, robustă, cu o linie de clasament echilibrată și care are în componență mulți jucători cu experiență chiar și la nivelul Ligii 1. Vom face tot ceea ce depinde de noi să câștigăm cele trei puncte. Venim după meciul de la Iași în care am reușit să obținem doar un punct dintr-un joc în care am avut marile ocazii. Jocul și implicarea jucătorilor ne dau speranțe foarte mari. Este clar că suntem mai puternici față de sezonul de toamnă și avem atuurile noastre să câștigăm meciul de sâmbătă. Mai avem pași de făcut, dar grupul este din ce în ce mai puternic. Nu știu dacă este vorba doar de presiune, ci mai mult o responsabilitate. Noi ne-am înhămat la o muncă, să salvăm echipa de la retrogradare. Suntem conștienți că este un obiectiv greu de îndeplinit, dar suntem determinați să reușim”, a spus Călin Moldovan.

Moldovan anticipează un joc de luptă cu bucureștenii

FC Brașov s-a confruntat în această săptămână cu mari probleme legate de starea terenurilor, astfel că jucătorii s-au antrenat fie pe Metrom, fie la balon sau pe terenul sintetic de la baza sportivă a celor de la Sepsi OSK.

”Pregătirea din această săptămână a fost perturbată de vreme. Antrenamentele au fost adaptate la terenuri, dar asta nu ne împiedică să facem tot ce depinde de noi să ne impunem în meciul cu Metaloglobus. Victoria este cuvântul de ordine. Va fi un meci de luptă, dar avem jucători care se pot descurca și eu sunt convins că vom câștiga meciul. Avem atuurile noaste și eu sunt convins că vom fi echipa determinată”, a mai spus Călin Moldovan.

Meciul FC Brașov – Metaloglobus este programat sâmbătă, de la ora 11:00, pe stadionul Tineretului din Brașov, în cadrul etapei a 18-a a Ligii 2, penultima a sezonului regular.

FC Brașov are 13 puncte și e pe locul 16 în Liga 2, știind cu două etape înainte de finalul sezonului regular că va evolua în Grupa B a play-out-ului, fiindcă nu poate urca mai sus de locul 16, dar nici coborî mai jos de locul 17. Metaloglobus ocupă poziția a 9-a în clasament, cu 25 de puncte, și încă are șanse matematice la play-off.

Ivan Fustar stă o lună!

Accidentat în meciul de la Iași, fundașul central Ivan Fustar va rata următoarele jocuri din campionat. Şi el, şi medicii se temeau că are ruptură musculară. Diagnosticul a fost confirmat după un RMN, astfel că Fustar va avea parte de o lungă perioadă de indisponibilitate. ”Minimum o lună”, apreciază oficialii clubului brașovean.

Vadim Covalciuc înfruntă Brașovul

În tabăra celor de la Metaloglobus se află și mijlocașul brașovean Vadim Covalciuc (18 ani). Este al doilea sezon în Liga a 2-a pentru Vadim, un fotbalist talentat împrumutat la Metaloglobus de Kids Tâmpa Brașov.

”Va fi un meci de mare luptă, mai ales că terenul va fi destul de greu. Mi-aș dori să marchez pe Tineretului și să obținem un rezultat bun”, a spus Covalciuc, cel care a fost suspendat runda trecută, când Metaloglobus s-a impus cu 1-0 pe teren propriu cu CS Comunal Șelimbăr.

Foto: FC Brașov

https://liga2.prosport.ro/seria-1/nicolae-grigore-considera-de-domeniul-fantasticului-o-calificare-a-metaloglobusului-in-play-off-antrenorul-bucurestenilor-se-asteapta-la-un-meci-de-lupta-cu-fc-brasov-19221482

https://liga2.prosport.ro/seria-1/analiza-sase-echipe-lupta-pentru-trei-locuri-ramase-disponibile-in-play-off-ul-ligii-2-stim-deja-11-din-cele-14-formatii-care-merg-in-play-out-dar-si-pe-singura-care-e-sigura-de-grupa-in-care-va-e-19221389

https://liga2.prosport.ro/seria-1/vremea-da-batai-de-cap-brasovului-calin-moldovan-a-apelat-la-o-solutie-de-avarie-pentru-a-conduce-antrenamentele-19221393

https://liga2.prosport.ro/seria-1/u-cluj-joaca-din-nou-in-incheierea-etapei-acum-cu-fc-hermannstadt-derby-o-sa-fie-si-la-ploiesti-dar-si-steaua-are-partida-importanta-in-ghencea-programul-rundei-a-18-a-si-meciuri-19221340

Adi MARICA 04 Mar. 2022, 14:07 Liga 2
Pe aceeași temă