”U” Cluj joacă din nou în încheierea etapei, acum cu FC Hermannstadt. Derby o să fie și la Ploiești, dar și Steaua are partidă importantă în Ghencea. Programul rundei a 18-a și meciurile televizate

Marius ANGHEL 01 Mar. 2022, 13:39 Liga 2
”U” Cluj joacă din nou în încheierea etapei, acum cu FC Hermannstadt. Derby o să fie și la Ploiești, dar și Steaua are partidă importantă în Ghencea. Programul rundei a 18-a și meciurile televizate

”U” Cluj sare dintr-un derby în altul în acest debut de an. După meciul de acasă cu Concordia Chiajna, în care s-a impus neașteptat de ușor, cu 4-0, trupa lui Erik Lincar va da peste FC Hermannstadt în a doua etapă programată în acest an în Liga 2. Întâlnirea a fost stabilită să se joace tot în încheierea etapei, la fel cu a fost și cu ilfovenii.

Federația Română de Fotbal și deținătorii drepturilor tv din acest eșalon au stabilit programul etapei a 18-a a eșalonului secund, penultima din sezonul regular. Runda în care va mai avea loc un derby între echipele clasate acum pe locuri de play-off, Petrolul și FC Buzău, începe vineri seară, 4 martie, și se încheie marți noapte, 8 martie.

Steaua și Poli Iași joacă în deschiderea etapei a 18-a a Ligii 2

Etapa a 18-a a Ligii 2 debutează vineri, de la ora 17:30, când, în Ghencea, vor juca Steaua și Poli Iași, două echipe cu nume care evoluează în acest sezon în eșalonul secund. Trupa bucureșteană luptă pentru accederea în play-off, chiar dacă nu are drept de promovare, în timp ce cea moldoveană a dezamăgit în acest campionat și adună puncte pentru a nu avea emoții cu retrogradarea.

Sâmbătă, de la ora 11:00, au loc cinci meciuri de la ora 11:00, la Călărași, Timișoara (Ripensia), Dej, Brașov și Giurgiu. Dintre cele zece echipe care vor intra la joc, doar două mai au speranțe matematice la play-off, Unirea Slobozia, care joacă la Dunărea, și Metalogolbus, care întâlnește FC Brașov.

Meci important la Avrig, dar mai ales la Ploiești! FK Miercurea Ciuc și FC Buzău au nevoie de victorii pentru a spera la play-off

Tot sâmbătă sunt programate alte două partide cu o importanță majoră în lupta pentru accederea în play-off.

De la ora 12:30, la Avrig, CS Comunal Șelimbăr primește vizita celor de la FK Miercurea Ciuc. Harghitenii, oaspeții adică, sunt la două puncte de FC Buzău și Steaua, ultimele două clasate pe locurile de play-off, și nu-și permit vreun pas greșit. Nou-promovata din Șelimbăr nu mai are nicio șansă la play-off după ce în primul meci din 2022 a pierdut la Metaloglobus.

Ulterior, de la ora 17:30, la Ploiești, are loc derby-ul de clasament dintre Petrolul și FC Buzău. Liderul Ligii 2 e detașat în fruntea campionatului, însă i-ar prinde bine un nou succes care să o păstreze la o distanță considerabilă de contracandidate. Buzăul este chiar una dintre adversarele pentru promovare, acum fiind pe locul 5 și având nevoie de succes pentru a rămâne pe loc de play-off.

Concordia își poate asigura matematic accederea în play-off. La Mediaș are loc derby-ul dintre clasatele pe locurile 2, respectiv 3

Duminică are loc un singur joc, de la ora 12:30, la Chiajna, între Concordia și Politehnica Timișoara. Ilfovenii sunt în continuare cu un picior în play-off, chiar dacă au pierdut drastic la Cluj, iar un succes cu bănățenii le va asigura calificarea matematică în grupa de promovare. În schimb, Poli trece printr-o perioadă delicată și are nevoie de puncte pentru a nu avea emoții cu retrogradarea, momentan fiind, teoretic, pe loc de baraj de menținere.

În fine, ultimul meci al etapei a 18-a a Ligii 2 are loc tocmai marți, 8 martie, de la ora 19:00, la Mediaș, acolo unde se întâlnesc FC Hermannstadr și Universitatea Cluj. Diferența de puncte dintre a doua clasată și a treia este de doar două puncte, iar ambele echipe au loturi puternice, cu jucători aduși în această iarnă din Liga 1.

  • Ca de obicei, toate meciurile din Liga 2 vor fi transmise în format LIVE-TEXT de Liga2.ro, singurul site care se ocupă exclusiv cu promovarea fotbalului din liga secundă.

CLASAMENTUL Ligii 2 și al golgheterilor

Program meciuri etapa 18 Liga 2:

vineri, 4 martie 2022, ora 17:30
Steaua București – Politehnica Iaşi – DigiSport, TelekomSport și LookSport

sâmbătă, 5 martie 2022, ora 11:00
Dunărea Călăraşi – Unirea Slobozia
Ripensia Timișoara – Dacia Unirea Brăila
Unirea Dej – Viitorul Pandurii Târgu Jiu
FC Braşov – Metaloglobus Bucureşti
Astra – Unirea Constanţa

sâmbătă, 5 martie 2022, ora 12:30
CS Comunal Şelimbăr – FK Miercurea Ciuc – DigiSport, TelekomSport și LookSport

sâmbătă, 5 martie 2022, ora 17:30
Petrolul Ploiești – FC Buzău – DigiSport, TelekomSport și LookSport

duminică, 6 martie 2022, ora 12:30
Concordia Chiajna – Politehnica Timișoara – DigiSport, TelekomSport și LookSport

marți, 8 martie 2022, ora 19:00
FC Hermannstadt – Universitatea Cluj – DigiSport, TelekomSport și LookSport

CLASAMENTUL Ligii 2 și al golgheterilor

Foto: Flaviu Buboi / Mediafax Foto

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-etapa-17-nu-mai-putin-de-sase-meciuri-au-loc-de-la-ora-1100-fc-buzau-si-fk-miercurea-ciuc-sunt-printre-echipele-care-lupta-pentru-play-off-si-vor-evolua-in-aceste-jocuri-19220694

https://liga2.prosport.ro/liga-4/frf-a-tras-la-sorti-duelurile-pentru-barajul-de-promovare-in-liga-3-editia-2022-2023-19220424

Marius ANGHEL 01 Mar. 2022, 13:39 Liga 2
Pe aceeași temă