Brașoveanu: „Pe 17 ianuarie sunt alegeri pentru un loc de reprezentant al Ligii a II-a în Comitetul Executiv”

Mihai Andries 16 Dec. 2013, 18:28 Special
Brașoveanu:**

În cadrul ședinței de azi a Comitetul Executiv al Federației Române de Fotbal s-au dezbătut o serie de probleme legate de al doilea eșalon. Cu acest prilej s-a stabilit data de 17 ianuarie 2014 pentru o adunare informală la Brașov, acolo unde membrii Comitetului Executiv vor discuta cu oficialii cluburilor din Liga a II-a, despre problemele acestei competiții.

Mandatul lui Gheorghe Constantin se termină: se fac alegeri în ianuarie

La această întrunire de la mijlocul lunii viitoare se vor organiza alegeri pentru desemnarea celui de-al doilea reprezentant al cluburilor din Liga a II-a în forul federal, în condițiile în care mandatul lui Gheorghe Constantin va expira.

„Domnul Constantin a fost ales pe baza vechiului regulament și ca atare, mandatul domniei sale a fost de doar doi ani. De aceea, la întrunirea din 17 ianuarie se vor organiza alegeri în acest sens și probabil că Gheorghe Constantin va candida pentru un nou mandat.” a declarat pentru Liga2.ro celălalt reprezentant al cluburilor de Liga a II-a în Comitetul Executiv, Auraș Brașoveanu

Campionatul se reia pe 1 martie

În cadrul ședinței de azi de la federație s-a stabilit că sezonul în Liga a II-a se va relua pe data de 1 martie, urmând ca la ședința din 17 ianuarie să se stabilească și cadrul de desfășurare a restului campionatului, incluzând aici și calendarul play-off-ului și play-out-ului. La aceeași ședință se vor discuta și problemele legate de transferuri, în ceea ce privește încheierea legitimărilor la finalul sezonului regulat. Vă reamintim că, pe vechiul sistem competițional, cluburile aveau voie să legitimeze jucători până cu șase etape înainte de finalul campionatului.

„În ședința de azi s-a stabilit data de 1 martie pentru reluarea sezonului, dar și perioada normală de transferuri pentru intervalul 27 ianuarie – 24 februarie 2014. În schimb, la întâlnirea de la Brașov vom stabili detaliile privind desfășurarea etapelor rămase din acest sezon, dar și a calendarului pentru play-off și play-out. O altă problemă pe care o vom aborda este și cea disciplinară, pentru a vedea cum se va proceda cu evidența cartonașelor galbene, în sensul că cele din sezonul normal nu ar mai trebui să aibă efect în faza finală” a declarat Brașoveanu

Oficialul gălățean și-a îndemnat colegii de eșalon să vină la întrunirea de la Brașov pregătiți de discuție: „Îmi invit colegii să vină la Brașov să discutăm despre problemele care ne frământă în ceea ce privește sezonul actual al Ligii a II-a. Este o ocazie să își pună păsul și să încercăm să găsim soluții pentru binele nostru comun”

 

Articol scris de Mihai ANDRIEȘ

Mihai Andries 16 Dec. 2013, 18:28 Special
Pe aceeași temă