Brăila vrea bani de la Rapid după ce galeria acestora le-a vandalizat stadionul

Marius ANGHEL 04 Oct. 2013, 13:30 Liga 2
Brăila vrea bani de la Rapid** după ce galeria acestora le-a vandalizat stadionul

Cu punctele luate cu sprijinul arbitrului de centru, Florin Miron și cu stadionul vandalizat de ultrașii rapidiști. Cu asta s-au ales brăilenii după meciul CF Brăila – Rapid București. Arbitrul menționat le-a făcut cadou bucureștenilor un penalty, transformat de Ioniță și astfel i-a readus pe rapidiști în joc. Jucătorii lui Viorel Moldovan au plecat bucuroși de la stadion, la fel și suporterii. Brăilenii au rămas cu gustul amar al înfrângerii nemeritate, dar și cu stadionul vandalizat.

Conducerea clubului a constatat că sectorul destinat uneia dintre galeriile rapidiste arăta deprimant. Sute de scaune rupte erau aruncate peste tot în acea zonă de la tribuna a doua. Iar tot acest dezastru s-a produs sub ochii celor care au asigurat ordinea la stadion. Bilanțul, peste 300 de scaune făcute praf și o parte dintre suporții de prindere.

„După ce au plecat suporterii rapidiști nu ne-a venit să credem ochilor, sectorul uneia dintre galerii era devastat. Am făcut o inventariere și la o primă evaluare am constatat că sunt 292 de scaune distruse, apoi am mai văzut și altele, cred că sunt peste 300 de scaune. Astăzi, (n.r. miercuri 2 octombrie) am trimis o adresă către clubul Rapid, prin care solicităm daune în jur de 3.500 de euro, le-am trimis și poze, sper să recuperăm banii pe cale amiabilă”, a declarat Adelin Soare, președintele CA al CF Brăila.

Oficialul clubului brăilean a spus apoi că a rămas plăcut impresionat de numărul mare de spectatori prezenți la partidă: „Am rămas plăcut surprins de prezența suporterilor la meciul cu Rapid, ceea ce înseamnă că oamenii vor fotbal la Brăila. Sperăm ca suporterii să vină în continuare alături de CF Brăila și la următoarele partide. Cu sprijinul brăilenilor echipa va avea o altă atitudine în teren, vor veni și rezultatele bune, iar nouă o să ne fie mai ușor să identificăm surse de finanțare pentru a ieși din această situație delicată”.

Soare a vorbit și despre arbitrajul centralului Florin Miron: „Rapid este o echipă cu tradiție, ca individualități este peste noi dar la meciul de duminică noi am fost mai buni. Nu pierdeam dacă Florin Miron nu le-ar fi făcut cadou acel penalty. Nu înțeleg de ce FRF nu a delegat un arbitru din Vaslui, Bacău sau din oricare alt oraș și a trimis un bucureștean. O să facem un memoriu și o să cerem ca acest arbitru să nu mai vină la Brăila, așa cum am mai procedat și în alte situații cu alți câțiva arbitri, dar tot degeaba, punctele nu le vom mai primi niciodată”, a spus cu amărăciune în glas Adelin Soare.

Sursa: Obiectiv Vocea Brăilei

Marius ANGHEL 04 Oct. 2013, 13:30 Liga 2
Pe aceeași temă