Brăila merge la Iași cu gândul să ”încercăm să ieșim de pe teren cu fruntea sus”. Dacia Unirea Brăila nu se va baza pe antrenorul Laurențiu Ivan în următoarele două jocuri din cele cinci rămase de disputat în Liga 2

Marius ANGHEL 01 Apr. 2022, 13:13 Liga 2
Brăila merge la Iași cu gândul să ”încercăm să ieșim de pe teren cu fruntea sus”. Dacia Unirea Brăila nu se va baza pe antrenorul Laurențiu Ivan în următoarele două jocuri din cele cinci rămase de disputat în Liga 2

Dacia Unirea Brăila mai are cinci meciuri de disputat în acest sezon de Liga 2, înainte de întoarcerea în Liga 3 după doar un an. Echipa de la Dunăre este deja matematic retrogradată, chiar dinainte de începerea play-out-ului, iar în aceste jocuri rămase încearcă formarea unui grup care să o ajute în noul sezon.

Sâmbătă, de la ora 11:00, Dacia Unirea joacă în deplasare la Iași, cu Politehnica, și ea o dezamăgire a acestei ediții de campionat de Liga 2. Fosta prim-divizionară nu a prins play-off-ul și însă are emoții în privința evitării locului care duce la barajul de menținere în liga secundă.

Marian Samuilă, înainte de meciul cu Poli Iași: ”Să profităm de aceste meciuri pe care le mai avem de disputat în Liga 2”

Despre întâlnirea cu Poli Iași și aceste ultime meciuri rămase de disputat în Liga 2 în acest sezon a vorbit de această dată, din partea Daciei Unirea, antrenorul secund Marian Samuilă.

”Să profităm de aceste meciuri pe care le mai avem de disputat în Liga 2 și, atât cât ne permite valoarea, să încercăm să ieșim de pe teren cu fruntea sus. Întâlnim o echipă cu tradiție, cu o istorie în fotbalul românesc și va fi un joc în care să ne rodăm lotul pentru campionatul următor. Miercuri am avut planificat un joc școală, în care am testat câțiva jucători din propria pepinieră, născuți în 2005 șI 2006 care promit. Eu cred că avem soluții pentru campionatul următor, când vom evolua în Liga 3”, a declarat Marian Samuilă pentru Obiectiv Vocea Brăilei.

Echipa din Brăila a plecat astăzi spre Iași, după ce a efectuat un antrenament de dimineață, iar la meciul cu Poli, de mâine, îl are incert pe mijlocașul Valentin Robu.

Antrenorul principal Laurențiu Ivan, suspendat două meciuri

La meciul cu Poli Iași, dar și următorul, acasă cu Dunărea Călărași, indicații jucătorilor în timpul partidelor va da antrenorul secund Marian Samuilă.

Asta, deoarece antrenorul principal Laurențiu Ivan (foto) a fost suspendat două meciuri și amendat cu 210 lei după ce la partida cu Metaloglobus, prima din play-out, pierdută acasă cu 1-4 de Dacia Unirea, a fost eliminat pentru proteste.

”În baza art.53/1 din RD, Ivan Laurențiu, antrenor AFC 1919 Dacia Unirea Brăila, se suspendă 2 (două) jocuri și i se aplică o penalitate sportivă de 210 lei”, a fost decizia Comisiei de Disciplină și Etică a FRF în ședința din 30 martie, tot atunci clubul brăilean fiind penalizat și cu 570 de lei fiindcă în meciul cu Metaloglobus cel puțin cinci jucători ai săi au primit cartonașul galben.

Ivan poate urmări cele două jocuri din tribună, însă nu poate da și indicații de acolo.

Dacia Unirea Brăila mai are de jucat cinci meciuri în acest sezon de Liga 2, apoi se întoarce în Liga 3

Dacia Unirea Brăila a început play-out-ul Ligii 2, Grupa A, cu doar două puncte, câte acumulase în cele 19 etape din sezonul regular, fiind cea mai slabă echipă din această ediție de campionat.

Fiindcă clubul din Brăila avea cu 19 de puncte mai puțin în clasament decât Poli Timișoara, clasata pe locul 5, de baraj de menținere, la startul Grupei A a play-out-ului, iar în acest turneu fiecare echipă poate câștiga maximum 18 puncte, Dacia Unirea a devenit matematic retrogradată în Liga 3 înainte de startul plat-out-ului. Retrogradată matematic din aceeași grupă este și Dunărea Călărași, care are 7 puncte.

Adversara de sâmbătă, de la ora 11:00, din Copou, Poli Iași, are 26 de puncte în acest moment și ocupă locul 3 în Grupa A.

În prima etapă din play-out, Dacia Unirea a cedat cu 1-4 pe teren propriu cu Metaloglobus, iar Poli Iași a remizat în deplasare cu CS Comunal Șelimbăr, scor 0-0.

Foto: Petronel Tudor (Info Ialomița) și Sebastian Tătaru (Sport Pictures)

Marius ANGHEL 01 Apr. 2022, 13:13 Liga 2
Pe aceeași temă