Costel Enache vrea concentrare maximă pentru jocul cu Brăila: ”Suntem favoriți, dar calculele hârtiei se pot anula atunci când nu ești pregătit mental pentru un meci”

Narcis POHOAȚĂ 31 Mar. 2022, 16:05 Liga 2
Costel Enache vrea concentrare maximă pentru jocul cu Brăila: ”Suntem favoriți, dar calculele hârtiei se pot anula atunci când nu ești pregătit mental pentru un meci”

Politehnica Iași întâlnește sâmbătă, pe teren propriu, ultima clasată Dacia Unirea Brăila, echipă deja retrogradată matematic în al treilea eșalon înainte de startul play-out-ului, Grupa A.

Costel Enache își face griji până și pentru meciul cu modesta Brăila, retrogradată deja în Liga 3

În ciuda diferenței mari de puncte și de valoare față de adversara de la Dunăre, antrenorul grupării ieșene, Costel Enache, i-a avertizat pe elevii săi să fie concentrați, pentru a nu avea surprize neplăcute. Acesta a atras atenția că în astfel de meciuri dezechilibrate calculul hârtiei poate fi răsturnat dacă echipa favorită nu este pregătită mental pentru joc.

”După această perioadă de pauză, revenim la campionat și intrăm în starea de transă. Eu sunt convins că toată lumea a tratat jocul de sâmbătă ca fiind unul lejer, dar din punctul meu de vedere nu este deloc așa. Jocurile ușoare de fapt sunt cele mai grele, pentru că este nevoie de foarte multă concentrare. Situația din clasament și parcursul acestui campionat ne arată ca favoriți, dar asta nu înseamnă nimic. Statistica, clasamentul, calculele hârtiei se pot anula atunci când nu ești pregătit mental pentru un meci. Sper că băieții au înțeles mesajele mele de săptămâna asta, vreau ca ei să fie concentrați pentru joc. Dacă atingem obiectivul acesta, cu siguranță îl vom atinge și pe următorul cu o victorie”, a declarat antrenorul Costel Enache în cadrul unei conferințe de presă.

Pauză benefică pentru ieșeni, consideră Enache

Antrenorul Politehnicii consideră că întreruperea campionatului a fost benefică pentru echipa sa, întrucât jucătorii cu probleme medicale mai vechi au mai recuperat din decalajul fizic. În plus, Ioan Pop și-a ispășit suspendarea la juniori și poate debuta în acest an.

”Suntem cu tot lotul valid, suntem cu toții bine. Am scăpat de suspendări, am mai ridicat nivelul la cei care veneau după accidentări, gen John Kamara sau Pușcaș, l-am recuperat și pe Okan, cred că ne-a prins bine această întrerupere. Am făcut și un joc test reușit, cu FC Botoșani, care ne-a mai arătat câte ceva din potențialul echipei noastre, deci a fost o perioadă bună. Revine și Pop, care este apt de joc după ce și-a ispășit suspendarea la juniori. Este destul de tonic, are realizări, e mult schimbat în bine față de prima parte a campionatului”, a completat Costel Enache, care s-a referit și la cei doi jucători reveniți de la lotul Under 18, Ionuț Pelivan și Dragoș Ungurenașu: ”S-au întors bine, cu un moral bun. Am discutat, ei spun că au fost mulțumiți de evoluția lor, chiar dacă sunt subiectivi. Aștept în continuare de la loturi feedback-uri, nu mi-au venit niciodată de la loturile naționale, o apreciere, o informare fie umană, fie profesională. Așa că trebuie să-mi iau informații de la ei și să-i cred pe cuvânt. Am vrea să știm cum sunt evaluați copiii noștri, ce mai putem îmbunătăți, ne-ar prinde bine. Au jucat în mai mult din jumătatea timpului acordat în cele trei meciuri, ei au fost mulțumiți și mă bucur pentru ei.”

Teodor Axinte: ”Dacă vom fi focusați, vom câștiga acest meci”

Vestiarul a fost reprezentat la conferința de presă de portarul Teo Axinte, cel care a fost rezerva lui Ianoș Brânză în ultimele meciuri. Ținând cont de nivelul adversarului de sâmbătă, nu este exclus ca Axinte, 22 de ani, să fie titularizat în acest meci și să bifeze primele minute în 2022.

Axinte este de părere că Poli se va impune fără probleme dacă jucătorii vor fi focusați sută la sută.

”Dacă vom fi sută la sută focusați și vom juca cel mai bun fotbal al nostru, vom câștiga și cred că asta ar trebui să fie gândul nostru până la meci. Important este să ne focusăm pe jocul nostru, să dăm totul pe teren. În ceea ce privește lupta din play-out, ar trebui să ne gândim la meciul următor, să luăm jocurile pas cu pas. Atâta timp cât facem asta, nu cred că vom ajunge în situația de a avea emoții în ceea ce privește evitarea locului de baraj”, a declarat Axinte.

Acesta spune că este pregătit să intre pe teren și să arate că nu este afectat de postura de rezervă: ”A fost o perioadă în care am primit mai puține minute, dar este normal oarecum, e în natura postului. Îmi asum lucrul acesta, sunt conștient, am făcut și voi face în continuare tot ce depinde de mine pentru a juca și a răsplăti încredrea pe care mi-o acordă antrenorul, când va decide să mi-o acorde. Eu am încredere în mine și consider că pot face față cu brio meciurilor următoare. În iarnă a fost o singură discuție să plec împrumut, dar nu a plecat de la mine. Eu nu mi-am dorit să plec împrumut.”

Un bilet la meciul Poli Iași – Dacia Unirea Brăila costă 10 lei, intrarea generală.

Meciul Politehnica Iași – Dacia Unirea Brăila are loc sâmbătă, de la ora 11:00, pe stadionul din Copou, în cadrul etapei a 2-a a play-out-ului Ligii 2, Grupa A. Poli Iași ocupă locul 3, cu 26 de puncte, în timp ce Brăila e pe ultima poziție, a 7-a, cu doar 2 puncte.

Conferința de presă în careu au vorbit Costel Enache și Teodor Axinte:

https://liga2.prosport.ro/seria-1/interviu-costel-enache-despre-trecutul-si-viitorul-sau-la-poli-iasi-nu-regret-ca-am-venit-in-copou-am-riscat-dar-imi-asum-am-muncit-foarte-mult-chiar-daca-rezultatele-nu-se-vad-inca-19225039

https://liga2.prosport.ro/seria-1/moldovenii-si-au-facut-calculele-de-cate-victorii-ar-avea-nevoie-poli-iasi-pentru-a-evita-emotiile-pe-final-de-sezon-costel-enache-sunt-optimist-ne-uitam-pe-cine-putem-ajunge-nu-la-cei-c-19224935

https://liga2.prosport.ro/seria-1/programul-etapei-a-doua-a-play-out-ului-ligii-2-un-singur-meci-e-desprins-de-restul-acesta-urmand-a-fi-si-televizat-19224576

https://liga2.prosport.ro/seria-1/poli-iasi-victorie-pe-terenul-prim-divizionarei-fc-botosani-intr-un-meci-amical-camara-si-muratovic-au-marcat-in-debutul-celor-doua-reprize-19224743

https://liga2.prosport.ro/seria-1/oficial-dunarea-calarasi-a-retrogradat-matematic-din-liga-2-urmand-o-pe-dacia-unirea-braila-situatia-actuala-din-play-out-ul-ligii-2-19223811

Narcis POHOAȚĂ 31 Mar. 2022, 16:05 Liga 2
Pe aceeași temă