Bogdan Rusu, nemulțumit de regulile impuse echipelor pentru efectuarea cantonamentelor: ”Mi se pare puţin absurd ce zic ei. Păi nu am stat două luni în casă? De ce să mai stăm alte două săptămâni izolaţi?”. Atacantul Dunării Călărași spune că tot greul cade pe jucători

Răzvan STÎNGĂ 10 May. 2020, 12:44 Liga 2
Bogdan Rusu, nemulțumit de regulile impuse echipelor pentru efectuarea cantonamentelor: ”Mi se pare puţin absurd ce zic ei. Păi nu am stat două luni în casă? De ce să mai stăm alte două săptămâni izolaţi?”. Atacantul Dunării Călărași spune că tot greul cade pe jucători

Regulile impuse echipelor din România pentru reînceperea pregătirii sunt foarte aspre, spun multe voci din fotbal. Restricțiile sunt de nivelul celor care au fost stabilite și în Bundesliga, în Germania, iar acest lucru se resimte destul de mult asupra multor cluburi de la noi din țară. Mulți antrenori și reprezentanți speră ca acestea să se schimbe și să fie ușor mai permisive, astfel încât să le poată respecta toată lumea.

Bogdan Rusu: ”Păi nu am stat două luni în casă? De ce să mai stăm alte două săptămâni izolaţi?”

Bogdan Rusu (30 de ani), atacantul echipei Dunărea Călărași, nu e nici el de acord cu anumite puncte trasate de Ministerul Sănătății și Ministerul Tineretului și Sportului. Mai exact, fotbalistul nu înțelege de ce el și colegii săi trebuie să stea în cantonament pe perioada premergătoare restartului Ligii 2, din moment ce au stat izolați la domiciliu, din pricina pandemiei, două luni.

”Nu ştiu ce se va întâmpla, depinde ce vor spune cei din conducerea ţării. Mie mi se pare puţin absurd ceea ce zic. Chiar văzusem o declaraţie a lui Tănase când a spus că pe noi, jucătorii, nu ne lasă să ne antrenăm, deşi suntem 24 de jucători iar la supermarket sunt 200 unul lângă altul. Păi nu am stat două luni în casă? De ce să mai stăm alte două săptămâni izolaţi? E destul de greu de spus, pentru că unele echipe cer îngheţarea campionatului, altele nu-s de acord cu play-off-ul, play-out-ul, pentru că li se înjumătăţesc punctele.

Cât priveşte îngheţarea campionatului, echipele care sunt aproape de locurile 2 sau 3 şi păstrează încă şanse, nu sunt nici ele de acord. Acum nu ştiu, depinde ce se va decide. Am înţeles că pe 10 mai va fi iar o videoconferinţă şi se va decide ce se va întâmpla pe viitor”, a declarat Bogda Rusu într-un interviu pentru site-ul Dunării Călărași.

Atacantul Dunării spune că sistemul play-off / play-out e cel mai potrivit 

Referitor la sistemul după care se va relua Liga 2, atacantul merge pe varianta play-off / play-out, pentru că ar fi mai puține meciuri. Orice altă variantă, în afară de aceasta, ar ”forța” prea mult jucătorii, e de părere elevul lui Cristian Pustai. Meciurile din trei în trei zile ar fi mult prea obositoare pentru fotbaliști, după o perioadă atât de lungă de inactivitate.

”Nu ştiu acum dacă se va juca la trei zile pentru că, după cum spuneam, cred că o să ajungă să se joace în sistemul play-off / play-out. Nu ai cum să joci din trei în trei zile. E foarte greu după două luni de stat acasă. Ai doar două săptămâni de pregătire şi trebuie să te antrenezi şi câte patru. Este aproape imposibil”, a mai declarat Bogdan Rusu.

  • În campionatul trecut, Rusu a jucat în 17 meciuri în Liga 1 pentru FC Hermannstadt, fără să înscrie, în timp ce în iarnă a fost împrumutat la Petrolul, în Liga 2, unde a fost utilizat în 15 meciuri și pentru care a înscris cinci goluri. Cu echipa sibiană a promovat în prima ligă în urmă cu două sezoane, când a fost unul dintre golgheterii echipei, cu 18 goluri marcate în 36 de jocuri. În acest sezon a adunat 23 de meciuri, opt goluri și două pase decisive. În carieră, a mai jucat pentru Aerostar Bacău, Farul Constanța, Astra, Astra II, CF Brăila, SC Bacău, FC Brașov și Foresta Suceava.

Dunărea Călărași are șanse mari să continue în Liga 2 și în sezonul următor. După disputarea a 24 de etape, echipa pregătită de Cristian Pustai se situează pe locul 12 în clasament, cu 31 de puncte. Ocupantele pozițiilor 2 și 3, CS Mioveni, respectiv Turris Oltul Turnu Măgurele, care duc la promovare sau la barajul pentru accederea în Liga 1, sunt la opt puncte în față. De altfel, ultima echipă situată pe locurile retrogradabile, Concordia Chiajna (locul 16), are cu șapte puncte mai puțin decât formația din Călărași.

Dacă Federația Română de Fotbal va decide continuarea sezonului de Liga 2 cu format play-off și play-out, atunci Dunărea Călărași se va afla în grupa pentru evitarea retrogradării.

Și alte echipe din Liga 2 și-au exprimat nemulțumirile față de regulile impuse

Nemulțumirile față de punctele trasate de Ministerul Sănătății și Ministerul Sportului nu sunt pe placul multor echipe. Erik Lincar a declarat pentru Liga2.ro”sunt câteva destul de drastice, dar noi ne încadrăm. Nu știu câte echipe își permit să facă asta la Liga 2. La Liga 1 poate sunt condiții mai bune, dar la Liga 2 e mai problematic”, în timp ce Cristian Bobar, președintele echipei CSM Reșița și-a expus și el opinia.

”Trebuie să testăm jucătorii și trebuie să facem niște programări. Toate sunt cu semnul întrebării, asta este realitatea! Alte reguli se referă la dezinfectarea mingilor, la regimul de servire a mesei în cameră, în condițiile în care pe teren există contact direct între jucători. Haideți să fim serioși, nu se poate așa ceva! Ori se relaxează regulile și facem sport, ori dacă nu întrerupem și spunem stop joc!”, a transmis oficialul echipei din Reșița.

Chiar și ministrul Tineretului și Sportului, Ionuț Stroe, a recunoscut faptul că acestea sunt destul de dure, iar în perioada următoare vor avea loc discuții cu Ministerul Sănătății, pentru ca regulile să se mai relaxeze.

Foto: Dunărea Călărași 

https://liga2.prosport.ro/seria-1/concluzia-conducatorilor-cluburilor-din-liga-2-dupa-o-noua-sedinta-cu-frf-vrem-sa-jucam-dar-nu-putem-in-conjunctura-actuala-altfel-majoritatea-cluburilor-sunt-pentru-ing-19131812

https://liga2.prosport.ro/seria-1/costurile-pe-care-nu-le-pot-achita-cluburile-din-liga-2-ce-inseamna-o-luna-de-cantonament-si-de-ce-au-acceptat-doar-patru-cluburi-ca-sezonul-sa-continue-19132033

https://liga2.prosport.ro/seria-1/laszlo-balint-asteapta-clarificari-in-privinta-protocolului-autoritatilor-si-spune-ca-perioada-de-antrenamente-pana-la-reluarea-ligii-2-este-insuficienta-vom-face-doar-o-recapitulare-a-princ-19132039

Răzvan STÎNGĂ 10 May. 2020, 12:44 Liga 2
Pe aceeași temă