CSM Reșița nu poate respecta recomandările impuse de FRF pentru reluarea antrenamentelor. Cristian Bobar: ”Din punctul meu de vedere este stop joc, sub orice formă. Noi răspundem pentru tot ceea ce facem.” Singura variantă găsită de oficialul echipei din Liga 2

Răzvan STÎNGĂ 08 May. 2020, 16:22 Liga 2
CSM Reșița nu poate respecta recomandările impuse de FRF pentru reluarea antrenamentelor. Cristian Bobar: ”Din punctul meu de vedere este stop joc, sub orice formă. Noi răspundem pentru tot ceea ce facem.” Singura variantă găsită de oficialul echipei din Liga 2

Măsurile impuse echipelor din fotbalul românesc, cu privire la organizarea cantonamentelor și efectuarea antrenamentelor după ridicarea stării de urgență, sunt considerate exagerate de multe dintre cluburi, inclusiv din Liga 1. Strategia după care trebuie să acționeze acestea, pentru a se alinia normelor stabilite de Ministerul Tineretului și Sportului și Ministerul Sănătății nu pot fi suportate ușor, este opinia lui Cristian Bobar, președintele echipei CSM Reșița. Chiar și ministrul Ionuț Stroe a recunoscut că regulile sunt destul de dure.

Cristian Bobar: ”Ni se solicită, de exemplu, să avem un doctor în permanență la stadion. Nu avem posibilitatea nici financiară, nici umană”

Oficialul Reșiței a declarat răspicat, vineri, că echipa pe care o reprezintă nu are cum să îndeplinească toate punctele, pentru că nu are condițiile necesare. Dacă se dorește cu adevărat reluarea fotbalului, spune Cristian Bobar, atunci măsurile de relaxare trebuie să fie mult mai permisive. În cazul echipelor din Liga 2, situația se complică, întrucât infrastructura este mult mai puțin dezvoltată.

”Ni se solicită, de exemplu, să avem un doctor în permanență la stadion. Niciodată, nici un club din Liga a 2-a nu poate să țină, în prezent, un medic permanent la stadion. Nu avem posibilitatea nici financiară, nici umană. În Caraș-Severin este un singur medic sportiv, care trebuie să asigure asistență și la celelalte discipline sportive. Și dacă ar trebui să aducem un alt doctor și nu unul sportiv, ar fi și mai greu. Nici nu putem intra în discuție cu vreunul pentru că știm că aceștia trebuie să asigure asistența medicală în alte spitale, nu avem noi prioritate. Trebuie să testăm jucătorii și trebuie să facem niște programări.

Toate sunt cu semnul întrebării, asta este realitatea! Alte reguli se referă la dezinfectarea mingilor, la regimul de servire a mesei în cameră, în condițiile în care pe teren există contact direct între jucători. Haideți să fim serioși, nu se poate așa ceva! Ori se relaxează regulile și facem sport, ori dacă nu întrerupem și spunem stop joc! Aceasta este părerea Clubului CSM Reșița în videoconferința de ieri. În momentul de față, din punctul meu de vedere ca și președinte executiv al CSM Reșița este stop joc, sub orice formă. Noi răspundem pentru tot ceea ce facem”, a declarat Cristian Bobar la Radio Reșița.

Opinia echipelor din Liga 2 a fost adusă la cunoștința Federației Române de Fotbal, care va purta în următoarele zile discuții cu Ministerul Tineretului și Sportului și Ministerul Sănătății, susține Bobar. Se va încerca schimbarea unor puncte din regulile impuse, pentru ca echipele să poată să se îndeplinească.

Cristian Bobar: ”Este posibil să ne reunim în 15 mai, dar tot așa se poate să nu ne reunim, pentru că nimeni nu-și asumă în prezent aceste reguli”

Ulterior, CSM Reșița ar urma să se reunească, odată cu ridicarea stării de urgență, pe 15 mai, dar totul depinde de deciziile comunicate de FRF. Dacă regulile nu devin mai blânde, e posibil ca jucătorii lui Dorinel Munteanu să nu intre în cantonament.

”Nu s-a stabilit nimic concret, deoarece măsurile impuse de către Ministerul Tineretului și Sportului și Ministerul Sănătății sunt imposibil de respectat la ora actuală. Aceasta nu o spune doar CSM Reșița, care are, cât de cât, o bază sportivă bună. Cluburile nu pot respecta nici 60 la sută din ce ne cere prin aceste reguli. A rămas că președintele FRF va mai avea o întâlnire cu cei de la minister și ne vom reuni, din nou, zilele viitoare. Este posibil să ne reunim în 15 mai, dar tot așa se poate să nu ne reunim, pentru că nimeni nu-și asumă în prezent aceste reguli”, a mai spus Bobar.

CSM Reșița traversa un moment bun în acest început de an în Liga 2, după ce înregistrase două victorii consecutive (4-1 la Târgu Jiu cu Pandurii și 1-0 la București cu Rapid) și urcase deasupra pozițiilor retrogradabile. După 24 de etape, CSM Reșița ocupă locul 15, ultima care asigură menținerea în Liga 2, cu 24 de puncte, tot atâtea câte are și echipa de sub ea, Concordia Chiajna.

Răzvan STÎNGĂ 08 May. 2020, 16:22 Liga 2
Pe aceeași temă