CSM Reșița a eliminat-o din Cupa României pe Poli Timișoara, care se prezintă tot mai lamentabil la fiecare meci. Declarațiile antrenorilor

Anda DELIU 15 Sep. 2022, 01:19 Cupa României

CSM Reșița s-a impus cu scorul de 2-0 în meciul cu Poli Timișoara din Turul 3 al Cupei României.

Elevii lui Călin Cheregi au demonstrat că și anul acesta, cu mai puțin tam-tam, se pot bate poate chiar cu mai multe șanse la promovare, în timp ce formația antrenată de Bogdan Andone a arătat că este o echipă sub nivelul unor formații de Liga 3.

CSM Reșița a marcat golurile victoriei încă din prima repriză

În Valea Domanului s-a marcat din minutul 3, când, după un corner, Cornel Ardei s-a înălțat bine și a trimis mingea în plasa porții lui Isvoranu. Poli nu a găsit calea spre gol, cum nu o mai face din prima etapă a Ligii 2, când a jucat cu Unirea Constanța, iar bilanțul ”fabulos” al lui Andone este de un gol în șapte meciuri oficial, un record greu de egalat și dacă căutăm statistici la nivelul planetar. În minutul 38, la o fază la care marcajul de la Poli nu era deloc grozav, Nicușor Fota a tras din afara careului la colțul lung, în condițiile în care și Isvoranu era ieșit aiurea dintre buturi.
Schimbări la pauză și scuze la galerie pentru Timișoara.

La pauză, Andone a făcut nu mai puțin de patru schimbări, conștient de ridicolul situației în care a ajuns Poli, condusă de o echipă din Liga 3 cu 2-0. Timișorenii au mai avut ceva ocazii, dar fără să marcheze, însă, de asemenea, și un joc deloc consistent. Bîrnoi a avut o reluare pe lângă buturi, iar Ignea a trimis în transversală. De asemenea, alte situații irosite le-au avut Germinio și Pană.

După joc, s-a repetat același scenariu pentru Poli: zeci de minute în care galeria, venită în număr de câteva zeci de persoane, a făcut o grămadă de reproșuri, iar jucătorii și antrenorul au ascultat cu capul plecat. Apoi, Andone a discutat peste zece minute cu câțiva dintre fani, probabil despre explicații ”tactice”, în timp ce la Reșița în vestiar s-a desfăcut șampania.

CSM REȘIȚA – POLITEHNICA TIMIȘOARA 2-0

Cornel Ardei 3′, Nicușor Fota, 38′

CSM Reșița: Zimmermann (cpt.) – Szijj (Bărboianu 69’), Ardei, Rimovecz, Fota – I. Popescu, Breşneni – Curescu (Chera 46’), Drăghiceanu (S. Velcotă 69’), Negru – Gakou (Avramovici 69’)
Rezerve neutilizate: Ct. Căpătână – Bala, Erhard
Antrenor: Călin Gheregi

Poli Timișoara: Isvoranu -Ct. Jurj (Oanea 46’), Germinio, Bocşan (cpt.), D. Radu – M. Andone (Sil. Pană 46’), Tsvetkov, Ignea (Ţangulea 69) – Bryneus (Boariu 46),
Rezerve neutilizate: Murariu – Mada, Pureca, Plantak
Antrenor: Bogdan Andone

Stadion: Mircea Chivu (Reşiţa – Caraş Severin). Arbitru central: Dragoș Nicolae Lunca (Cluj-Napoca). Arbitri asistenți: Petrică Ionuț Cîmpeanu (Cluj-Napoca) și Csaba Antal (Baciu – Cluj). Observator arbitri: Luis Moisescu (Drobeta Turnu Severin). Delegat joc: Florin Oglindoiu (Drobeta Turnu Severin).

Călin Cheregi, cu aspectele tactice

Antrenorul Reșiței a explicat simplu, după meci, cât de ușor e să o bați pe Poli, echipă care nu mai știe să facă marcajul defensiv.

”Într-adevăr, o victorie mare, meritată, și muncită. Știam că ne așteaptă un meci dificil, pentru că avem o săptămână din nou încărcată. Așa cum îmi place să spun: principalii artizani ai acestor victorii sunt acești minunați jucători de care sunt foarte mândru și mă declar mulțumit de ceea ce au făcut până în acest moment. Au fost câteva momente importante. Într-adevăr, am deschis scorul foarte repede, după o fază bine lucrată, pe care am lucrat-o la antrenamente, știam că au probleme pe bara a doua. Acolo am speculat la maximum pot să pun. A fost iar un moment de dezechilibru, din minutul 50 până în minutul 60 în care schimbările lor făcute la pauză au adus un plus. Am schimbat imediat și eu puțin sistemul de joc, m-am adaptat, și în acel moment cred că am echilibrat foarte bine jocul. Dar, una peste alta, a fost un joc bun, cu o echipă de Liga , chiar dacă nu au în acest moment o liniște necesară pentru a dezvolta jocul de fotbal, dar au jucători de calitate, de talie, cu state vechi în Liga 2. Jucătorii tineri, ca de obicei. Aș vrea să-l evidențiez pe Negru. Pentru mine Rimo nu mai există ca jucător tânăr, este un jucător care progreseză de la meci la meic, având în vedere evoluția din meciurile care au fost la fel. Ardei la fel, Negru, pe zi ce trece, se pune tot mai bine la punct cu toate detaliile. În momentul în care va sta mai bine tactic în teren cred că va avea un randament și mai bun. Este dornic, este tânăr, faze abuz de efort, dar sunt mulțumit de ceea ce face. Să nu uităm că are toate minutele jucate până în acest moment”, a spus Cheregi depre meci și echipa sa.

Antrenorul așteaptă în Valea Domanului un adversar de Liga 1. ”În primul rând mă gândesc la meciul de sâmbătă. Îmi doresc pentru aceși minunați suporteri să aducem un adversr de Liga 1, pentru că sunt spectatori deosebiți, cărora într-adevăr, le simțim prezența la antrenamente, la meciuri, și chiar merită să vadă un spectacol. Pentru proiectul meu din Reșița, în acest moment, cred că este bienvenit un adversar de Liga 1”, a declarat Cheregi despre ce ar vrea în turul viitor.

Bogdan Andone, despre ghinion și… paranormal

Antrenorul Politehnicii a vorbit despre neșansă în analiza partidei, de parcă fotbalul ar fi o distracție la cazinou.

”Din păcate, am pierdut meciul de cupă. Ne doream să ne calificăm. Din păcate, am pornit din nou de la 0-1 și tot după un corner. Pregătim aceste faze, dăm marcaj om la om, tocmai pentru a avea responsabilitate mai mare. E ceva incredibil, din punctul meu de vedere. Din nou, primul corner, ca la Galați, din aceeași parte, același marcaj, același om pierdut. E absolut incredibil să începem al treilea meci de la 0-1. Apoi am încercat să intrăm în joc, să ne creem situații. Din păcate, în repriza a doua am avut două bare, am avut ratare cu poarta goală. Aooi am avut trei-patru ocazii: șuturi Bârnoi, respinse de portarul advers sau pe lângă poartă. Nu am avut șansa de a reintra în meci, era minutul 54 la ratare lui Alin, care a fost, practic, cu poarta goala. Marcam atunci, aveam șanse foarte bune să împingem meciul în prelungiri sau chiar să câștigăm, pentru că echipa gazdă, ușor-ușor, a scăzut ritmul. Probabil din punct de vedere fizic. Apoi, bara lui Silviu Pană din minutul 60. Încă 30 de minute de joc în care puteam să egalăm. Nu a fost să fie. Din nou și neșansă, și ghinion, indecizie în fața porții, în anumite momente la unii jucători. E clar că din punctul acesta de vedere, în fața porții, vorba colegului meu, nici cu poarta goală nu reușim să marcăm, înseamnă că nu reușim niciodată”, a punctat Andone.

Andone spune că nu mai poate dormi noaptea de stres.(n.r întrebat dacă i-a mai jucat echipă așa de slab) E prima echipă la care mi se întâmplă acest lucru. Practic, o serie de meciuri fără gol primit, dar o serie de meciuri în care ratăm o grămadă de situații, sau ghinion în unele emeciuri. Etapa trecut, practic, au fost două mingi scoase de pe linia porții la 0-0, de adversari, dacă marcăm cu siguranță, echipa se descătușa moral, aveam altă încredere și practic, începem meciurile de la 0-1 sau la prima acțiune periculoasă a adversarului primim gol. Și pentru mine e o situație incredibilă. Stau și mă gândesc zi și noapte și încerc să găsesc soluții. Am discutat și cu jucătorii, căpitanii de echipă, să vedem ce sistem s-ar potrivit, poate cum văd și ei lucrurile. Să am un feedback din partea lor. Di npăcate, nu găsim calea și cheia pentru a marca”, a punctat antrenorul.

Sponsorii ar trebui să fie lângă echipă…

În ultima vreme, ”robinetul” de la Cramele Recaș a cam secat, iar Bogdan Andone a lansat o aluzie printre rânduri, la întrebarea despre discuția cu galeria.

”Pur și simplu, aceleași întrebări, despre lipsa golurilor. Își doresc și ei mai multe șuturi, mai multe acțiuni de poartă. Din păcate, și cele pe care le creem, nu le finalizăm. Asta e marea problemă. Le-am mulțumit că au făcut deplasarea, că au fost alături de echipă și i-am rugat în continuare să fie alături de echipă, indiferent de ce va fi, pentru că Poli reprezintă Timișoara, Banatul și acum când e un moment foarte-foarte greu pentru echipă, poate cel mai greu din ultimii ani. E nevoie de ei. Fără susținerea lor și fără să fie unitate, va fi foarte greu să ieșim din situații în care e echipa în momentul de față. Eu cred în continuare și am încredere că împreună, suporterii și cu oamenii din conducerea clublui, și sponsorii, care ar trebui să fie lângă echipă, se pot face lucrurile să intre într-un făgaș normal și să intre pe un urcuș de care era nevoie. Principalul și primul pas e la Dej sâmbătă”, a precizat antrenorul principal al Politehnicii Timișoara.

Bodgan Andone nu vrea să demisioneze de la Poli Timișoara

Adus de liderii de galerie la echipă, Andone spune că nu se gândește în privința unei posibile demisii, cu toată că în campionat echipa merge prost. Sezonul trecut, când s-a retrogradat din punct de vedere sportiv, Poli a ajuns până în sferturile competiției KO.

”(n.r întrebată dacă se gândește să-și dea demisia) Nu mă gândesc. Am răspuns și săptămâna trecută. Am mai pierdut un meci. Dar, încă o dată spun, am venit pentru un proiect, am fost chemat pentru un proeict, pentru ceva. Am lăsat alte lucruri și alte discuții pentru a veni și a încerca să fac treabă la Poli. Împreună să facem lucrurile bine. O să ajungem și în situația în care lucrurile vor fi mai bune. Sunt convins de acest lucru și chiar dacă traversăm o perioadă grea, am încredere în echipă că pot să joace ceea ce trebuie, rezultatele pe care ni le dorim”, a mai spus Andone.

CSM Reșița merge mai departe în Cupa României, în Play-off după ce până acum a mai eliminat Voinţa Lupac, cu o victorie cu 6-0 în Turul 2. În campionat, echipa din Valea Domanului are punctaj maxim, nouă puncte din trei jocuri, și ocupă locul 1 în Seria 8. În etapa a 4-a va evolua acasă cu Progresul Pecica (locul 5, 4 puncte), sâmbătă, de la ora 17:00.

De partea cealaltă, Poli Timișoara se poate concentra acum doar pe campionat, unde are misiunea de a evita retrogradarea. Sâmbătă, de la ora 11:00, va juca în deplasare la altă eliminată din cupă, Unirea Dej. Poli se află pe locul 18 în Liga 2, cu 4 puncte, iar Unirea Dej ocupă locul 3, cu 13 puncte.

Foto: Miruna Maria Mihancea

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/turul-3-cupa-romaniei-primele-doua-jocuri-din-cele-programate-astazi-incep-de-la-ora-1500-la-resita-si-la-moreni-unde-evolueaza-poli-timisoara-si-steaua-19245301

https://liga2.prosport.ro/seria-1/steaua-intalneste-satelitul-neoficial-al-fcsb-in-etapa-a-7-a-patru-jocuri-au-loc-saptamana-viitoare-inclusiv-cel-al-lui-dinamo-in-nocturna-la-buzau-campionatul-e-oprit-apoi-pentru-prima-data-19245089

Anda DELIU 15 Sep. 2022, 01:19 Cupa României
Pe aceeași temă