Bilanțul lui Oancea

22 Jun. 2009, 17:03 Liga 2
Bilanțul lui Oancea

Ca o manta de vreme rea. Așa a părut a fi numirea lui Mihai Victor Oancea la cârma echipei Petrolul Ploiești, cu 7 etape înainte de finalul stagiunii. Cu un contract valabil până la finele sezonului, Oancea a făcut ce a putut la conducerea tehnică a echipei.

 

 

Fiind un tehnician fără experiență și numit în funcție într-un moment în care rezultatele nu mai contau, echipa fiind deja ieșită din cursa pentru promovare, la acel moment, Oancea a menținut sistemul de joc al lui Sebi Tudor și a mizat pe dorința jucătorilor pe care i-a avut la dispoziție de a demonstra că au valoare peste nivelul Ligii a II-a.

 

 

Ideea „nu a ținut” prea mult, lipsa de autoritate a lui Oancea, care e un om cu bun simț, fiind una de notorietate, jucătorii Petrolului considerându-se, fără temei, „prea mari” pentru un antrenor „mic”.

 

Cu Mihai Victor Oancea la timonă, Petrolul a avut un parcurs tipic pentru o grupare de liga a II-a: a bătut tot acasă și a pierdut toate meciurile din deplasare.

 

Mai mult decât atât, tot în „perioada Oancea” s-a consemnat și cea mai clară înfrângere a echipei în sezonul recent încheiat- 1-5, în deplasare, cu Sportul Studențesc.

 

În patru partide jucate „afară”, Petrolul a marcat doar trei goluri, primind 12, dar s-a revanșat în meciurile jucate pe teren propriu, pe „Ilie Oană” echipa marcând de 10 ori în trei meciuri și a primit doar patru goluri.

 

Bilanțul lui Oancea este unul firesc pentru un antrenor tânăr, aruncat în luptă într-un moment greu de gestionat în viața echipei.

 

Partea bună pentru Oancea constă în faptul că a debutat ca antrenor al unei echipe din Liga a II-a și, pentru 7 runde, a fost cel care, teoretic, a avut responsabilitatea pregătirii tehnice a echipei la care s-a consacrat ca fotbalist: Petrolul Ploiești.

 

Dacă ținem cont că alți jucătoriai echipei, mult mai titrați ca el, nu au avut o asemenea șansă, fără îndoială că cele 7 runde petrecute în postura de antrenor principal al Petrolului reprezintă un plus în CV ul său.

 

Sursă: prahovasport.ro

 

22 Jun. 2009, 17:03 Liga 2
Pe aceeași temă