Bercea va susține financiar pe Petrolul până la vară

13 Feb. 2009, 17:13 Liga 2
Bercea va susține financiar pe Petrolul până la vară

Vineri, la ora 11.00, a avut loc o nouă rundă de discuții între primarul Ploieștiului, Andrei Volosevici, și președintele CA al Petrolului, Florin Bercea, privind preluarea echipei ploieștene de către municipalitate.

Noutatea față de oferta ințială a Petrolului, care prevede cedarea cu titlu gratuit a 99 la sută din acțiunile societății, palmaresul, culorile și alte însemne înregistrate la OSIM, licența de participare în liga secundă, o reprezintă faptul că actualul proprietar al Petrolului se angajează să susțină cheltuielile echipei până la terminarea campionatului, chiar dacă ea va trece în administrarea primăriei încă de la începutul returului.  „Eu cred că putem ajunge la un consens, pentru că am făcut o ofertă care nu poate fi egalată de către alt club sau altă variantă. Noi putem veni în ajutorul primăriei susținând echipa până la vară, pentru că am înțeles că este un buget care nu va fi foarte mare pentru sport. Cesionăm tot ce înseamnă palmares și siglă. Lotul de jucători rămâne în discuție, fie îl va păstra Primăria, fie va exista un mod de administrare a acestei probleme împreună cu Primăria. Deci, la vânzarea jucătorilor care au fost crescuți de Petrolul să existe o compensație în momentul transferării acestora”, a declarat președintele CA al Petrolului, Florin Bercea.  După ședință, Andrei Volosevici a apreciat discuțiile ca fiind pozitive, însă a precizat faptul că preluarea Petrolului sau a altei echipe depinde de bugetul pe care consilierii locali îl vor acorda în acest scop. Estimările din acest moment privind implicarea municipalității într-un astfel de proiect, se situează însă  doar la nivelul unui buget necesar la Liga a III-a. 

 

„Faptul că Petrolul și-a manifestat intenția de a susține financiar echipa până în vară, chiar dacă ea va trece sub tutela municipalității, este un aspect pozitiv și mă bucură această idee. Totul depinde însă de banii pe care îi vom avea la dispoziție. Din câte am văzut, bugetul Petrolului pentru liga a doua se situează în jurul sumei de 2,5 milioane de euro și trebuie văzut dacă noi vom avea bani suficienți să o susținem, chiar și de la vară. Vom avea o nouă discuție luni, iar, cel mai probabil, miercuri, voi avea o ședință cu consilierii locali, în care vom discuta această problemă. Pe finalul săptămânii viitoare, sper să avem o direcție clară”, spune primarul Ploieștiului.

 

Articol scris de Ciprian RADU
 

13 Feb. 2009, 17:13 Liga 2
Pe aceeași temă