”Bătrâna Doamnă” a alimentat cu oxigen în Orașul Daciilor. Victorie importantă pentru trupa lui Laszlo Balint, care bate tot mai insistent la ușa Ligii 1

Anda DELIU 20 Jul. 2020, 19:46 Liga 2

UTA a obținut primul succes din play-off-ul pentru promovare, pe terenul Mioveniului. O victorie poate cât un campionat pentru formația arădeană, care a reușit să se detașeze din nou în fruntea ierarhiei, cu toate că, la zi, vorbim de un clasament provizoriu, cu derby-ul județului Argeș amânat din cauza coronavirusului.

UTA a jucat deștept și concentrat și a făcut exact ce trebuia făcut pe un teren greu de jucat în calitate de adversar, cum e cel al Mioveniului. Din minutul 4, echipa lui Laszlo Balint a deschis scorul. Iacob a degajat lung, Ioniță a lobat peste Beța, iar Octavian Ursu a ”lovit” cu un șut din 14 metri. Golul primit nu a cântărit neapărat greu pentru cei de la Mioveni, care au reușit să-și creeze ocazii. Balint, cel din lotul gazdelor, nu a reușit însă să aducă egalarea la două situații cu el în prim-plan.

Mioveniul, mai activă, dar insuficient de incisivă

Nici UTA nu s-a mulțumit să se baricadeze defensiv. Buhăcianu putea majora diferența în minutul 27, dar Burnea a fost la post. Altfel, elevii lui Claudiu Niculescu au avut mai multe ocazii. Multe, dar niciuna finalizată cu gol. Nici experimentatul Anghelina, nici Ișfan nu au reușit să trimită mingea în poarta lui Iacob.

De altfel, tot meciul, echipa a avut problema de a nimeri spațiul porții, cu toate că antrenorul ei a fost unul dintre atacanții buni eficienți ai fotbalului românesc. Dar, din alte vremuri, căci în Liga 2, și nu numai, ne-am ”obișnuit” deja cu mingi telefonate mult peste poartă, ca la transformările la rugby.

Pentru Mioveni, timpul nu a mai avut răbdare

Asaltul elevilor lui Claudiu Niculescu a continuat și în repriza a doua, semn că Mioveniul nu s-a resemnat. Sub presiune, ocaziile nu au putut fi fructificate. Ișfan și Balint nu au putut marca, iar UTA a avut și ea o ocazie prin Ciprian Rus, care în minutul 61 nu l-a putut învinge pe Croitoru.

Davide Massaro, tehnicul și tânărul italian din lotul argeșenilor, a luat două situații pe cont propriu. Ambele au fost ocazii mari, mai ales cea din minutul 78, la care mingea s-a dus puțin peste vinclu, spre emoțiile arădenilor.

Beța, ”omul negru” din formația galben-verde

Din minutul 85, în ciuda presiunii gazdelor, a venit și izbăvirea pentru arădeni. Dean Beța a făcut henț în careu și s-a dictat penalty. De la punctul cu var, Ciprian Rus a transformat și a făcut un semn spre bannerul cu un mesaj de rămas-bun pentru Ionuț Popa, care, cu siguranță, a zâmbit din cer.

Mai sunt două etape și se pare că UTA s-a descurcat mai bine pe gazonul natural decât pe cel sintetic de pe Motorul. La orizont, în drumul spre casă, cu siguranță, va începe să se vadă Liga 1.

CS MIOVENI – UTA ARAD 0-2
Octavian Ursu 4′, Ciprian Rus 86′ – penalty

CS Mioveni: F. Croitoru – Ct. Alexe, Beța, Burnea, Ed. Stoica (Rădescu 57′) – M. Șerban, Anghelina – Ișfan (Rob. Ghiță 57′), Hergheligiu (Massaro 65′), Coșereanu (cpt.) – Val. Balint
Rezerve neutilizate: Val. Sima – Rob. Gherghe, Albăstroiu, Măzărache
Antrenor: Claudiu Niculescu
Eliminat: Dean Beța 85′ (cumul de cartonașe galbene)

UTA Arad: Fl. Iacob – Bustea, Melinte, Fl. Ilie, Roumpoulakou – Oroian (Miculescu 46′), R. Moise, Dam. Isac (Andr. Rus 89′), Oct. Ursu (Ciucur 72′) – Al. Ioniță (Cip. Rus 61′), Buhăcianu (Cr. Puşcaş 89′)
Rezerve neutilizate: Balauru – R. Crişan
Antrenor: Laszlo Balint

Cu 29 de puncte, UTA se distanțează și mai mult în play-off-ul de promovare din Liga 2, iar CS Mioveni rămâne momentan pe locul 5, cu 21 de puncte, la fel ca Rapid și Petrolul.

Mioveniul joacă vineri, 24 iulie, de la ora 17:30, la Pitești, restanța cu Campionii FC Argeș, iar apoi, în etapa a 4-a, o întâlnește pe Turris Oltul, la Turnu Măgurele, în 28 iulie, de la ora 17:30. UTA are următorul joc în 26 iulie, de la ora 18:15, acasă, cu Rapid.

Anda DELIU 20 Jul. 2020, 19:46 Liga 2
Pe aceeași temă