Bătălia pentru promovare din Seria I se dă între gălățeni!

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 11 Apr. 2013, 16:02 Actualizat: 12 Apr. 2013, 15:41 Liga 2
Bătălia pentru promovare din Seria I  se dă între gălățeni!

Trei dintre cele cinci echipe care au șanse să intre în prima ligă au antrenori gălățeni sau sunt strâns legate de Galați, oraș de unde și-a luat golgheterul și liderul clasamentului.

Chiar și în condițiile în care FCM Dunărea nu are un sezon strălucit, aflându-se pe la mijlocul clasamentului, reprezentanții fotbalului gălățean fac legea în seria I a eșalonului secund. După 20 de etape un grup de cinci echipe s-a desprins în partea superioară a ierarhiei, între acestea urmând a se da lupta pentru cele două locuri promovabile în Liga I. Practic, se anunță o luptă teribilă între gălățeni pentru promovare, doar o singură echipă dintre cele cinci, Săgeata Năvodari, neavând vreo legătură cu fotbalul gălățean.

FC Botoșani – golgheter gălățean

Liderul, FC Botoșani, este purtat spre prima ligă de un atacant crescut în centrul de juniori al Oțelului și care apoi a trecut pe la FCM Dunărea, gălățeanul George Cârjan fiind golgheterul formației din nordul Moldovei. Se află într-o formă excelentă, cu câte o dublă în două din ultimele trei meciuri ale echipei sale.

FC Botoșani este marea favorită la unul dintre primele două locuri, pe lângă avansul de trei puncte având și un program avantajos, urmând să joace cu trei dintre contracandidate pe teren propriu și doar cu una în deplasare (Delta Tulcea), în penultima etapă iar până atunci ar putea fi deja cu sacii în căruța Ligii I.

CS Otopeni, antrenată de Ion Viorel

Totodată, trei dintre primele cinci clasate au antrenori gălățeni sau cu un trecut legat serios de Galați, așa cum este cazul lui Ion Viorel, fostul jucător al Oțelului și antrenor la Dunărea fiind acum la conducerea tehnică a celor de la CS Otopeni (locul 4, la două puncte de locul secund). Are 45 de ani și a mai reușit ca tehnician o promovare în prima ligă, cu Gloria Buzău.

Pânzaru, spre Liga I din primul an de antrenorat

La CF Brăila, antrenor este Alin Pânzaru, fostul mijlocaș de la Oțelul din anii ”90, perioadă în care a fost coechipier cu unul dintre „rivalii” de astăzi, Ion Viorel. Are 37 de ani, retrăgându-se din activitatea de jucător de la echipa brăileană abia vara trecută, iar acum are ocazia ca încă din primul său an de antrenorat să-și treacă în CV o promovare în Liga I, ceea ce ar însemna enorm pentru fotbalul brăilean, care nu a mai fost în primul eșalon de 19 ani.

CF Brăila este acum pe locul cinci (la două puncte de locul secund), dar are două meciuri mai puțin față de formațiile de pe locurile 2-4 și unul față de FC Botoșani. „Important este că depindem doar de rezultatele noastre, nu stăm la mâna altora. Jucăm acum cu Sportul, apoi avem o serie de trei jocuri la rând cu contracandidatele din Otopeni, Tulcea, respectiv Botoșani, este esențial să ieșim bine din această serie pentru lupta la promovare”, a spus Alin Pânzaru, care nu are antrenor secund și nici preparator fizic la echipă! Îi are în lot pe fostul atacant al Oțelului, Alexandru Bălțoi, și pe mijlocașul gălățean Sorin Frunză, care a jucat în Liga Campionilor cu Unirea Urziceni și Oțelul.

Delta Tulcea – antrenor Mihai Ciobanu

Gălățeanul Mihai Ciobanu a fost instalat ca antrenor la Delta Tulcea în pauza de iarnă cu obiectiv promovarea, când echipa era pe locul cinci, iar acum este pe poziția secundă. Ciobanu (52 de ani) este cel mai experimentat dintre cei trei tehnicieni menționați, antrenând în trecut două dintre contracadidatele de acum, CF Brăila și FC Botoșani, echipe pe care le vede cu cele mai mari șanse la promovare.

„Cei din Botoșani trăiesc cea mai bună perioadă a lor, acolo este și corelare perfectă a tuturor factorilor ce duc la performanță. Apoi, Brăila are cel mai valoros lot de jucători, ambele grupări având și susținerea autorităților locale și nu numai. Abia apoi, ca șanse la promovare, urmăm noi, Săgeata și Otopeni. La noi, clubul nu stă pe roze, dar încercăm să facem abstracție de problemele financiare și să ne batem până la capăt”, a spus Ciobanu.

Acesta a precizat că, indiferent de cine va câștiga bătălia pentru promovare, va avea pentru cine să se bucure. „Poate pentru noi, poate pentru Cârjan de la Botoșani. Ținem legătură și mă bucur că demonstrează că merita mai multă prețuire în zona Galațiului. Mă bucur și pentru Alin Pânzaru că a rămas antrenor la Brăila după ce a pus ghetele în cui ca și pentru unul dintre foștii mei elevi, Sorin Frunză, la care țin foarte mult. Dar după meciul direct cu ei vreau să mă bucur pentru mine. Și cu Ion Viorel sunt în relații foarte bune, suntem amici”, a mai spus Ciobanu.

Acesta are în lot o mică legiune de gălățeni sau jucători ce au evoluat la Oțelul ori FCM Dunărea: portarul Olteanu, fundașii Alexandru Iacob și Mișelăricu, mijlocașii Adrian Ionescu, Postelnicu, Gârleanu și atacantul Emil Nanu.

Articol scris de Marian CĂ‚PĂ‚ȚÎNĂ‚

Foto: Alexandru RAITA

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 11 Apr. 2013, 16:02 Actualizat: 12 Apr. 2013, 15:41 Liga 2
Pe aceeași temă