Bâlbă nu concepe ca Iașiul să rateze promovarea

16 Dec. 2011, 10:52 Liga 2
Bâlbă nu concepe ca Iașiul** să rateze promovarea

Revenit la echipa din Copou la jumătatea sezonului de toamnă, la rugămintea tehnicianului Ionuț Popa, cu care a lucrat și în Liga I, Ionuț Bâlbă se află la sfârșitul înțelegerii cu CSMS, grupare ce nu pare tentată să-i prelungească angajamentul. Cel puțin asta a lăsat să se înțeleagă antrenorul principal, care l-a pus pe atacant pe lista celor de care Iașul va trebui să se despartă iarna aceasta.

Momentan fără variante concrete de a-și relansa cariera, Bâlbă dă dovadă acum de mult mai multă maturitate decât atunci când era un client obișnuit al Poliției. El spune că indiferent dacă va rămâne sau nu la gruparea din Copou, cu care însă a promis să mai aibă o discuție până să se decidă unde va evolua din primăvară, „Iașul merită și trebuie să promoveze în 2012”. Atacantul susține că această vacanță din fotbal, de o lună și jumătate, mai lungă ca oricând, este binevenită pentru el, deoarece îi va permite să-și pună foarte serios ordine în gânduri în privința viitorului. „Cu sau fără mine pe teren, formația Iașului poate să se întoarcă pe prima scenă. Din acest motiv, chiar îmi pare rău că nu am putut s-o ajut mai mult în toamnă, dar rămân la convingerea că CSMS are potențialul necesar să promoveze, ținând cont că este despărțită de al doilea loc promovabil de o singură victorie. Iar dacă nea Popică va mai aduce curând doi-trei jucători buni, cu o pregătire de iarnă cum numai el știe să facă sunt șanse mari ca la vară Iașul să se alinieze din noua între grupările de top ale țării”, ne-a spus Ionuț Bâlbă.

Cât despre ghinioanele sale din ultima perioadă, atacantul susține că acum este complet refăcut din punct de vedere medical, deși recunoaște că o uzură a organismului se resimte. „Sigur, la 30 de ani nu te poți simți ca la 24, dar medical sunt acum apt sută la sută. Așa că vacanța asta lungă chiar îmi prinde bine după o perioadă agitată și sper să-mi aducă tocmai ce am eu nevoie mai mult ca oricând, adică în primul rând de liniște”, a completat Bâlbă, care nu ascunde că momentan nu are nici măcar o ofertă concretă din țară.

A precizat însă că are contacte de peste hotare, fiind dorit de o echipă din liga secundă a campionatului Chinei, unde ar fi dispus să meargă doar în lipsă de altceva mai bun. Iar altceva mai bun ar însemna și CSMS Iași, unde mai trage, totuși, speranță să continue și în primăvară, fiind convins că nu și-a spus nici pe departe ultimul cuvânt în fotbal.

„Nu sunt nici pe departe un fotbalist terminat, cum s-au repezit unii să spună. Să nu se uite că am avut disponibilitatea și puterea de a reveni pe teren după o perioadă destul de lungă de pauză, în care fie am fost accidentat, fie nu m-am pregătit”

Ionuț Bâlbă, atacant CSMS Iași

„Cu sau fără mine, Iașul merită și trebuie să promoveze vara viitoare. Există și dorință, și potențial, iar cu câteva întăriri și cu o pregătire cum numai nea Popică știe să facă obiectivul poate fi atins”
Ionuț Bâlbă

sursa: Evenimentul

16 Dec. 2011, 10:52 Liga 2
Pe aceeași temă