Bălan are încrede că poate scăpa Rapidului de retrogradare. „Toată lumea e conștientă de pericolul în care ne aflăm”

Marius ANGHEL 28 Apr. 2016, 11:51 Liga 2
Bălan are încrede că poate scăpa Rapidului de retrogradare.**

Daniel Bălan a susținut miercuri, 27 aprilie, prima conferință de presă în noua postură a sa, de antrenor principal-jucător al grupării Rapid Suceava. Fostul fotbalist al Stelei a venit în fața ziariștilor însoțit de cei mai experimentați jucători din lot, este vorba de Dorin Semeghin și Claudiu Velescu, și a vorbit despre planurile sale legate de salvarea de la retrogradare a Rapidului.

„Vreau să încep prin a-i mulțumi lui Costel Ilie pentru activitatea depusă la Suceava. A muncit mult, dar, din păcate, rezultatele n-au fost pe măsură. N-am preluat Rapidul în cel mai bun moment, este clar că nu are cum să ne satisfacă situația în care ne aflăm, în condițiile în care echipa a coborât pe un loc retrogradabil. Înțelegerea mea cu oficialii clubului este să mă ocup de conducerea tehnică a echipei până la finalul sezonului. Mai avem de disputat încă șapte meciuri până la sfârșitul campionatului, mai sunt destule puncte în joc, așa că nu este totul pierdut. Pentru a putea aduna însă punctele necesare care să ne asigure menținerea în eșalonul al doilea trebuie să arătăm o altă atitudine în teren, să jucăm cu mai multă ambiție și determinare. Am discutat deja cu băieții și cred că toată lumea e conștientă de pericolul în care ne aflăm. În ceea ce mă privește, sunt încrezător că voi face treabă bună”, a declarat noul antrenor principal al Rapidului.

Meciul de vineri, cu Berceni, este vital pentru soarta echipei, crede Semeghin

La rândul său, Dorin Semeghin a dorit să-i ureze succes colegului său Daniel Bălan pe banca tehnică a grupării sucevene. „Daniel a avut curaj să accepte această provocare venită într-un moment atât de dificil și merită apreciat pentru asta. Dorim să punem cu toții umărul la salvarea echipei de la retrogradare și sper ca finalul să fie unul fericit. Suceava este un nume de tradiție pe harta fotbalului românesc, lumea vine în număr mare la stadion, așa că trebuie să dăm totul în cele șapte meciuri care au rămas de disputat. Pentru a păstra șanse reale de salvare, trebuie să câștigăm numai decât partida de vineri, de pe Areni, cu ACS Berceni. Am ratat în acest sezon atâtea alte ocazii de a ne îmbunătăți situația, încât nu mai avem voie să facem pași greșiți”, a precizat căpitanul Rapidului.

Velescu cere ajutorul fanilor

În ce îl privește pe Claudiu Velescu, acesta a dorit să facă un apel la fanii suceveni pentru a fi alături de echipă. „Chemăm suporterii să vină în număr mare la stadion la toate partidele pe care le mai avem de disputat pe Areni în acest final de campionat. Avem nevoie de ajutorul lor în partida cu ACS Berceni, de vineri, când sunt puse în joc 3 puncte vitale pentru noi. Am încredere că putem scoate maximum din cele șapte meciuri pe care le mai avem de disputat, astfel încât să ne păstrăm locul în Liga a II-a și în sezonul viitor. Știm că nu va fi ușor, însă cu unitate, concentrare, seriozitate și cu multă muncă o putem scoate la capăt”, a declarat fundașul central al Rapidului.

Partida cu ACS Berceni, din etapa a 4-a a play-out-ului, va avea loc vineri, pe stadionul Areni, cu începere de la ora 17.00, organizatorii anunțând că intrarea publicului va fi liberă.

În acest moment, Rapid Suceava ocupă locul al patrulea în ierarhia play-out-ului Seriei I, poziție retrogradabilă.

Articol scris de Gabriel TODERAȘCU
Foto: Gazeta SV

Marius ANGHEL 28 Apr. 2016, 11:51 Liga 2
Pe aceeași temă