Băcăuanii nu mai vor să aibă emoții cu Ceahlăul. Nemțenii vor să se salveze, dar își pun bețe în roate singuri

Marius ANGHEL 18 Mar. 2016, 11:42 Liga 2
Băcăuanii nu mai vor să aibă emoții cu Ceahlăul.** Nemțenii vor să se salveze, dar își pun bețe în roate singuri

După victoria de marți de la Constanța, 2-1 cu Farul, SC Bacău revine pe teren propriu și va juca la finalul acestei săptămâni cu una dintre echipele care i-a pus probleme în acest campionat. Jucătorii lui Cristian Popovici au nevoie neapărată de victorie pentru a-și menține șansele de a prinde play-off-ul, însă nu uită întâlnirea cu Ceahlăul din tur. Atunci, la Piatra Neamț, băcăuanii au avut 2-0, au fost egalați în minutele de final, însă Vraciu a înscris imediat și Sport Clubul a plecat acasă cu toate punctele. Acum, nemțenii sunt într-o altă formulă, au trei meciuri consecutive terminate la egalitate și țintesc cel puțin un punct pentru a scăpa de ultima poziție din clasament, retrogradabilă direct.

Popovici le atrage atenția jucătorilor săi înaintea meciului de sâmbătă, de la ora 11:00, cu Ceahlăul. „E clar că nu mai sunt echipa din tur. Singura înfrângere în acest miniretur a fost suferită la limită, 0-1, pe terenul echipei de pe locul 2, Dunărea Călărași. Prin urmare, întâlnim o echipă care își vinde scump pielea. Noi nu mai avem voie, însă, sub nicio formă, să irosim puncte acasă. Mai ales că venim după această victorie foarte importantă de la Constanța. Mizez pe încrederea și concentrarea băieților”, a spus, citat de Deșteptarea, tehnicianul băcăuan.

Pentru meciul cu Ceahlăul, Sport Club îl are, în continuare, incert pe Adrian Gheorghiu, cu probleme la inghinali. În plus, băcăuanii acuză un plus de oboseală, în condițiile în care au jucat marți seară, însă nu își permit să se plângă având în vedere că își joacă viitorul pentru play-off.

Nemțenii au boicotat antrenamentul de miercuri

De partea cealaltă, dacă pe teren lucrurile par că merg progresiv și se apropie încet dar sigur de evitarea retrogradării directe, nemțenii își dau singuri la picioare. La mijlocul săptămânii, miercuri, potrivit Realitatea Media, jucătorii Ceahlăului au refuzat să participe la ședința de antrenament, invocând neachitarea salariului. Conducătorii au încercat să-i îmbuneze spunându-le că în curând va veni un nou sponsor la echipă, însă, chiar și așa, au refuzat să se pregătească. După ce, inițial, stranierii au avut o ședință cu antrenorul Stefano Maccoppi și directorul executiv Ioan Mironaș pentru a clarifica situația lor, lotul de jucători a ieșit pe teren pentru ședința de pregătire, însă nu a ascultat de indicațiile antrenorilor, ci s-au jucat cu mingea.

Cu SC Bacău, Stefano Maccoppi va fi suspendat în continuare, în timp ce Emmanuel Mandy și Bruno Gomis nu pot fi folosiți, deoarece au răspuns convocării la echipa națională a statului Guineea Bissau.

Înaintea meciului de sâmbătă de pe stadionul Letea, de la ora 11:00, SC Bacău ocupă poziția a șasea în Seria I, cu 32 de puncte, iar Ceahlăul Piatra Neamț e ultima clasată, pe 13, cu 11 puncte.

Marius ANGHEL 18 Mar. 2016, 11:42 Liga 2
Pe aceeași temă