Autogolul lui Jhon Mondragon amână prima victorie pentru Minaur. Căpitanul lui Ciprian Danciu, în centrul atenției în meciul cu Ripensia, dar antrenorul nu l-a criticat: ”Suntem o echipă de moral, cu jucători din Liga 3”

Răzvan STÎNGĂ 20 Aug. 2022, 15:50 Liga 2

Minaur Baia Mare a ajuns la 2 puncte după etapa a 3-a din Liga 2, când a avut primul meci pe teren propriu, cu Ripensia, sâmbătă.

Formația lui Ciprian Danciu a făcut 1-1 cu timișorenii, dar la finalul confruntării antrenorul a precizat că jucătorii săi meritau mai mult, victoria.

Minaur Baia Mare, remiză cu Ripensia în primul meci pe teren propriu în acest sezon de Liga 2. Reacția lui Ciprian Danciu 

Nu a fost atât de multă lume în tribunele stadionului din Baia Mare, chiar dacă a fost prima confruntare acasă pentru Minaur. Fanii nu s-au înghesuit pe stadion, rămânând foarte multe locuri libere, dar cu toate acestea nou-promovata a făcut un meci bun.

A marcat relativ repede Minaur Baia Mare, prin Jhon Mondragon, în minutul 11, acesta punctând cu o lovitură de cap în urma unei centrări venite din stânga, dintr-un corner. Același Mondragon a fost trecut pe lista marcatorilor și la reușita Ripensiei, când a deviat decisiv un șut de la distanță.

Călin Tudor a tras de la aproximativ 25 de metri, fundașul gazdelor a încercat să blocheze, dar mingea a sărit nefericit și s-a dus lob direct în poartă.

  • Minaur Maia Mare în meciul cu Ripensia: Băilă – Ct. Alexe, Dav. Simion, Mondragon (cpt.), Ius. Neacșu, Gneba, Donca, Rotar (Chițaș 55’), Chinde (Mărieș 80’), Văsălie (Rz. Lazăr 80’), Bakare (Muacir 80’). Rezerve neutilizate: Al. Costache – Potcoavă, Al. Stoian, Raph. Stănescu, Cip. Stanciu.

Ciprian Danciu, despre Minaur Baia Mare: ”Suntem o echipă de moral, o echipă 90 la sută formată din jucători din Liga 3”

A fost 1-1 după 90 de minute, dar Ciprian Danciu a afirmat la finalul jocului că neșansa și modul în care au tratat jucătorii săi partea finală a fazelor a influențat scorul. Minaur Baia Mare putea marca și după ce a deschis scorul, a ratat ținta, iar golul venit din partea Ripensiei a turnat plumb în picioarelor jucătorilor gazdelor, după cum a afirmat chiar Danciu.

Lipsa de experiență a fost pusă de antrenor pe seama modului în care a fost tratată ultima parte a acțiunilor.

Era frumos să onorăm primul meci la Baia Mare cu o victorie, să facem fericiți fanii. Ne-am dorit foarte mult, băieții și-au dorit foarte mult, cred că s-a și văzut. În prima repriză am avut trei-patru ocazii, dar naivitatea și neșansa au făcut ca ratările să se răzbune. Au avut apoi un șut pe poartă deviat, gol!

Suntem o echipă de moral, o echipă 90 la sută formată din jucători din Liga 3. Schimbările sunt doi juniori, în rest am început cu echipa cu care am promovat, mai avem nevoie de jucători experimentați. Să vedem cum facem, cum întărim lotul.

E nevoie de jucători cu experiență, pentru că anumiți băieți încă au trac. Trebuie să avem răbdare cu ei, pentru că au calitate și mi-aș dori să aibă și realizări pentru că merită. Am câștigat seria în Liga 3 cu cel mai bun atac, cele mai multe goluri date, avem ocazii și în Liga 2.

Avem un joc consistent, un joc bun, iar azi adversarii au intrat cu greu în treimea noastră. Dacă fructificam cele două ocazii pe care le-am avut, jocul ar fi fost mult mai simplu.

Fizic stăm bine, dar trebuie să marcăm din ocaziile pe care le avem, parcă avem plumb în picioare. Ne revenim destul de greu apoi, dar n-am avut șansă, nu avem maturitatea necesară să facem diferența.

Eu sper că dacă suntem uniți, dacă ne vom pregăti și mai bine, vom aduna și victorii. Dacă noi marcam la ocaziile pe care le aveam, câștigam clar. Însă nu am marcat, ne-am descoperit și au avut și ei apoi câteva oportunități.

Dacă aveam o diferență mai mare la pauză, nu cred că mai aveau ei apoi ocazii”, a spus Ciprian Danciu la finalul partidei.

Minaur Baia Mare mai aduce un atacant și un mijlocaș de creație

În aceste zile, Minaur Baia Mare încearcă să întărească lotul, fiind nevoie, după cum a recunoscut Danciu, de câțiva fotbaliști pe zona de atac, un atacant de careu și un mijlocaș de creație, care să facă diferența în ultimii metri.

Încercăm să schimbăm, avem un lot numeros, valoros. Toți jucătorii merită șanse, toți își dau silința să joace cât mai bine, dar cine va avea o formă mult mai bună va intra. Toți jucătorii merită șansă, avem nevoie de toți în acest campionat.

Am avut discuții cu domnul Miriuță, căutăm jucători care să ne ajute foarte mult. Suferim la finalizare, în spatele vârfului, dar eu sper că o să găsim repede variante”, a continuat antrenorul, care apoi a vorbit și despre partida următoare din Liga 2.

Minaur Baia Mare, meci cu Metaloglobus în runda a 4-a. Ciprian Danciu vrea cel puțin un punct

În runda cu numărul 4, Minaur Baia Mare are o nouă partidă în deplasare, la Metaloglobus. Danciu a precizat că echipa sa va merge acolo pentru un nou rezultat pozitiv, victorie sau remiză:

Noi vom încerca să nu pierdem niciun meci, încercăm să scoatem cât mai mult din ele. Suntem în etapa a 3-a și cred că până acum am avut un cuvânt greu de spus cu Slobozia, cu Brașov și cu Ripensia. Jocurile au fost destul de bune”.

Minaur Baia Mare, peste Ripensia în clasamentul Ligii 2

Minaur Baia Mare are 2 puncte până acum în Liga 2. A pierdut cu 0-3 confruntarea cu Unirea Slobozia, iar apoi a făcut 1-1 cu FC Brașov și 1-1 cu Ripensia Timișoara.

Ripensia a adunat primul punct în acest sezon. În primele două etape a cedat cu Gloria Buzău, scor 0-1, și Unirea Slobozia, scor 1-2. În runda a 4-a, formația de pe Bega va întâlni FC Brașov pe teren propriu.

Partida integrală dintre Minaur Baia Mare și Ripensia

Foto: Minaur Baia Mare
Video: Minaur Baia Mare

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ripensia-a-obtinut-la-baia-mare-primul-ei-punct-din-actualul-sezon-de-liga-2-gratie-unui-autogol-iulian-muntean-rezultatul-este-unul-echitabil-19241747

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-etapa-3-zi-plina-cu-meciuri-in-esalonul-secund-doua-dintre-cele-patru-formatii-cu-punctaj-maxim-intra-la-joc-de-la-ora-1100-19241517

https://liga2.prosport.ro/seria-1/gloria-buzau-csm-slatina-incepe-de-la-ora-1300-cristian-pustai-se-asteapta-la-un-meci-dificil-cu-oltenii-19241530

https://liga2.prosport.ro/seria-1/decizii-surprinzatoare-la-poli-timisoara-bogdan-andone-e-nemultumit-de-lot-si-avertizeaza-jucatorii-ca-renunta-la-ei-dar-aduce-un-atacant-din-liga-4-giurgiu-19241512

https://liga2.prosport.ro/seria-1/foto-cum-arata-gazonul-stadionului-din-chiajna-dupa-ce-in-aceasta-vara-s-a-renuntat-la-suprafata-sintetica-dinamo-ar-putea-fi-prima-echipa-oaspete-care-intra-pe-noua-suprafata-19241364

Răzvan STÎNGĂ 20 Aug. 2022, 15:50 Liga 2
Pe aceeași temă