Ripensia nu-și mai aduce atacant și și-a prezentat toate transferurile. Președintele Mihu a explicat de ce echipa nu poate accesa bani publici: „E o crimă să ai spectatori, sponsori”

Ripensia Timișoara și-a prezentat toate cele cinci transferuri făcute iarna aceasta. Clubul aflat pe locul 14 în Liga 2 după 21 de etape nu s-a înțeles cu niciun atacant în perioada de transferuri, astfel că antrenorul Alexandru Pelici va trebui să se descurce cu ceea ce are în lot. Președintele Dumitru Mihu spune că vrea să convingă oameni cu bani să investească în Ripensia, pentru a mări pe viitor salariile, mai ales că portița banului public pare închisă la Timișoara.

Ripensia nu poate accesa finanțare de la autorități pe legea 350, a concursului de proiecte sportive. Indirect, unele plecări, precum cea a golgheterului Albert Voinea la Turris Oltul, a fost motivată de dorința de a avea un salariu mai mare, iar Dumitru Mihu știe asta.

„Chiar eu am discutat cu oameni de afaceri. Încercăm să ridicăm nivelul salarial ca cei care joacă la Ripensia să nu mai fie tentați să plece în zone cu mai mulți bani. Sperăm că și autoritățile să fie alături de noi, dar există un mare impediment. Există o decizie a Consiului Concurenței care spune că nu se pot primi bani dacă ai venituri comerciale de peste 20 la sută din buget. Pentru un club este o crimă să aibă spectatori, pentru că vânzarea de bilete e activitate comercială, este o crimă să aibă sponsori care cumpără spațiu publicitar, să facă transferuri. Chiar și drepturile TV intră aici. Este imposibil pentru un club de Liga 2 să acceseze aceste fonduri, dar în alte orașe se poate”, a spus finanțatorul Mihu.

Cosmin Sîrbu a venit cu gânduri mari la Ripensia

Dintre cei transferați, Cosmin Sîrbu e singurul care a venit după câteva luni în care nu a fost legitimat la o echipă. „Am venit aici fiindcă am avut referințe foarte bune, despre club, despre proiect, despre staff. Mă bucur că s-a realizat acest transfer. Am venit cu gânduri mari, trebuie să urcăm acolo în clasament. Trebuie să muncim. Nu se va pune problema ca la primul meci să nu dăm 100 la sută”, a precizat Sîrbu, care ultima dată a evoluat la CSC Sânmartin.

Ceilalți jucători aduși de Ripensia sunt Horațiu Moldovan (Sepsi), Andrei Macrițchii, Valerii Macrițchii (ambii FC Dinamo-Auto) și Igor Urvanțev (Sheriff Tiraspol).

Gemenii Macrițchii, mulțumiți de ce au găsit în România

Clubul a adus și trei fotbaliști din Republica Moldova. Valerii Macrițchii este mulțumit de ce a găsit la Ripensia. „Sunt foarte bucuros că mă aflu aici. Pentru mine este prima experiență internațională. Am jucat doar în Moldova. Am auzit lucruri bune despre acest club, este un club cu istorie. Am auzit nu doar de la cei din club, dar și de la persoane din oraș care cunosc fenomenul fotbalistic. Mă simt bine cu colegii, m-au primit foarte bine”, a precizat Valerii Macrițchi.

Fratele său, Andrei, a spus că și el se simte foarte bine în echipă. „Am venit cu gânduri pozitive. Am fost uimit de colectivul care m-a primit, este un colectiv prietenos și îmi place să mă aflu în această formulă”, a precizat Andrei Macrițchii.

Ivan Urvanțev apreciază nivelul fotbalistic din România

Celălalt jucător din Republica Moldova adus în această iarnă de Ripensia, Ivan Urvanțev, spune că îi place că a ajuns într-o țară cu fotbal mult mai tehnic.

„Avem ambiții foarte mari. Am venit să ajutăm echipa. Fotbalul de aici e mai tehnic. Acolo e mai de luptă. Depinde și de fiecare antrenor. În Turcia am lucrat mult cu mingea”, a spus Urvanțev.

Horațiu Moldovan a revenit la Ripensia

Pentru poartă, clubul s-a întărit cu Horațiu Moldovan, bifând, practic, o revenire. „Ripensia a fost soluția bună pentru mine, este un club cu o infrastructură foarte bună. Am venit aici și pentru Mister, știu cum lucrează. Ne așteaptă un retur foarte greu. Ne va fi mult mai greu ca anul trecut, deoarece au plecat jucători cu experiență”, a spus, foarte realist, Moldovan.

Sâmbătă, Ripensia are meci de la 11:00, pe arena Electrica, cu Metaloglobus București, în etapa a 22-a. Echipa timișoreană are 24 de puncte acumulate în primele 21 de etape și se situează pe locul 14, la doar trei puncte peste ultima clasată pe locurile retrogradabile, Concordia Chiajna.

Articol scris de Anda DELIU

Pe aceeași temă