Ripensia a încheiat anul fără victorie în deplasare în acest sezon și are emoții tot mai mari în privința retrogradării. Iulian Muntean, după eșecul cu Viitorul Pandurii: ”Mai aveam nevoie de cel puțin 3 puncte ca să fim liniștiți”

Mircea OGLINDOIU 03 Dec. 2022, 20:27 Liga 2

Deși, la pauză, a condus cu 1-0 la Târgu Jiu, Ripensia Timișoara a pierdut ultimul joc din 2022, scor 1-3 cu Viitorul Pandurii.

Bănățenii au început în forță meciul din Oltenia și au modificat tabela încă din minutul 6, prin fundașul dreapta Claudiu Zamfirescu, al cărui șut, de la peste 30 de metri, a poposit sub transversală. În minutul 27, Cristian Gavra a ratat, incredibil din 10 metri, iar până la pauză ocaziile clare de gol au lipsit din peisaj și Ripensia a intrat la cabine cu avantaj minin.

Dragu a întors scorul în favoarea gorjenilor după ce Zamfirescu a marcat rapid

Partea secundă a fost mult mai dinamică, cu ocazii de ambele părți. Tonul a fost dat de Claudiu Dragu, care a egalat în minutul 52 cu o lovitură de cap, din 7 metri, din centrarea de pe partea stângă de atac a nou-intratului Gîrbiță. Gazdele au preluat conducerea în minutul 66, tot după o centrare din partea stângă, valorificată, cu piciorul, din cădere, de același Dragu.

Tot de pe flancul stâng de atac a venit și cea mai mare ocazie a gazdelor, în minutul 57, când balonul centrat de Dodoi a șters transversala și a picat în picioarele lui Dragu, care, aflat lângă bara laterală, n-a fost pe fază și a scăpat mingea în afara terenului. În minutul 87, Fridrich putea egala printr-un gol asemănător lui Zamfirescu, dar portarul Krupenschi a fost de data aceasta la post și a reușit să respingă, cu dificultate, în corner, moment în care s-a lovit și de bara din stânga și a avut nevoie de îngrijiri medicale.

De la margine s-au arătat 6 minute de prelungiri, dar ultimul gol al partidei s-a marcat tocmai în minutul 90+8, când Florin Răsdan a înscris, cu o lovitură liberă, de la 20 de metri, plasată la firul ierbii, în dreapta portarului Dobre.

S-a încheiat 3-1 pentru Viitorul Pandurii și Ripensia a cobârât pe locul 15 în clasament, cu doar 16 puncte după 16 etape, din care doar trei bifate în deplasare, din trei remize.

Iulian Muntean: ”Probabil, un egal era echitabil”

La finalul jocului de la Târgu Jiu, preparatorul sportiv cu putere de antrenor principal Iulian Muntean a spus că un rezultat de egalitate era echitabil și a pus eșecul pe lipsa de concentrare a elevilor săi.

”Din păcate, nu am reușit nici în ultima etapă din acest an să câștigăm în deplasare. Am avut o primă repriză foarte bună, am condus cu 1-0 și dacă făceam 2-0 la ocazia rarisimă a lui Gavra, probabil altfel arăta jocul. Nu pot înțelege relaxarea noastră de la începutul reprizei secunde, când Viitorul a și marcat de două ori. Am avut două nesincronizări și am luat două goluri din două centrări. Adversarii au avut doar câteva șuturi de la distanță, iar pe final noi am mai și luat un gol, s-a terminat 3-1 și am încheiat anul cu o înfrângere. Nici noi nu putem spune că am avut 10 ocazii, dar lipsa de concentrare își spune cuvântul. E o diferență mult prea mare față de ceea ce s-a întâmplat pe teren. Probabil, rezultatul de egalitate era mult mai echitabil”, a declarat Muntean.

Ripensia în meciul cu Viitorul Pandurii: Șt. Dobre – Zamfirescu, Lalic (Țieranu 61′), Fridrich, Andr. Macrițchii (Zimța 89′) – Vidrăsan (Rz. Morariu 61′) – Piftor (Sofran 61′), Stoi (cpt.), Mogoș (Rob. Stoica 82′), Mihart – Gavra. Rezerve neutilizate: Brașoveanu – Tud. Călin, Dincă, Gladun

”Nu sunt mulțumit de bilanțul din acest an”

Antrenorul de facto al bănățenilor nu e mulțumit de parcursul echipei sale din prima parte a sezonului, dar ar fi fost mai liniștit dacă Ripensia ar fi încheiat anul cu măcar trei puncte în plus. După 16 etape, doar golaverajul superior față de Metaloglobus menține Ripensia deasupra viitoarelor poziții retrogradabile.

”Nu sunt mulțumit de bilanțul din acest an. Mai aveam nevoie de cel puțin trei puncte ca să stăm un pic mai liniștiti. Ne lipsesc cel puțin trei puncte, pe care ar fi trebuit să le obținem în decursul acestor etape”, a concluzionat Munteanu, după ce Ripensia s-a depărtat la 5 puncte de Viitorul Pandurii.

În cazul unui succes la Târgu Jiu, bănățenii i-ar fi depășit pe gorjeni în clasament.

Campionatul se va relua în data de 25 februarie 2023, atunci când Ripensia va întâlni Unirea Dej pe propriul teren. Mai sunt trei etape din sezonul regular, iar apoi echipa timișoreană va evolua în play-out pentru menținerea în Liga 2.

Foto: Justinel Stăvaru / Mediafax Foto

https://liga2.prosport.ro/seria-1/la-patru-luni-de-la-ultima-victorie-poli-timisoara-a-invins-o-la-ceas-aniversar-pe-fk-miercurea-ciuc-ambele-cluburi-au-incalcat-in-acest-meci-regulamentul-de-organizare-a-activitatii-fotbalistice-19255849

https://liga2.prosport.ro/seria-1/sc-otelul-spectacol-cu-metaloglobus-nou-promovata-a-terminat-anul-de-liga-2-cu-pofta-de-goluri-iar-dorinel-munteanu-e-incantat-e-meritul-jucatorilor-ii-felicit-19255840

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fc-brasov-a-picat-examenul-final-cu-dinamo-iulian-rosu-jucatorul-meciului-de-pe-tineretului-19255844

https://liga2.prosport.ro/seria-1/unirea-dej-si-a-pus-singura-piedica-in-partida-cu-minaur-baia-mare-a-avut-om-in-plus-din-minutul-3-iar-terenul-i-a-ajutat-pe-adversari-sa-nu-piarda-cristian-chira-am-ratat-doua-puncte-19255710

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-ultima-etapa-din-2022-sapte-meciuri-se-disputa-de-la-ora-1100-podiumul-poate-suferi-modificari-dar-vor-fi-schimbari-si-pe-celelalte-locuri-de-play-off-19255585

Mircea OGLINDOIU 03 Dec. 2022, 20:27 Liga 2
Pe aceeași temă