Emil Săndoi răsucește și mai mult ”cuțitul în rana” Mioveniului: ”Numai neșansa a făcut să nu promoveze. A jucat în ultima etapă din play-off cu Petrolul, dar presiunea a fost mare”

Răzvan STÎNGĂ 12 Aug. 2020, 22:01 Liga 2

Chindia Târgoviște se menține în Liga 1, după ce a câștigat barajul cu CS Mioveni, 3-1 la general (2-0 în tur și 1-1 în retur). La finalul dublei, antrenorul câștigătoarei, Emil Săndoi, și-a felicitat jucătorii pentru faptul că au făcut 180 de minute bune. Totuși, ”principalul” a declarat că au fost și câteva momente în partida retur, în care nu a fost pe deplin mulțumit de joc.

Emil Săndoi, după returul barajului dintre CS Mioveni și Chindia: ”Bănuiam că în momentul în care vom înscrie va fi mai ușor”

Prima repriză de la Mioveni nu a fost pe placul său, mai ales că adversarii au deschis scorul, iar ulerior și-au trecut în cont alte câteva șanse importante de a marca. Emil Săndoi și-a lăudat și adversarii, pe omologul său de la CS Mioveni mai ales, pe Claudiu Niculescu, pe care l-a avut coleg când încă juca fotbal, dar pe care l-a și antrenat.

”Băieții merită felicitări, mai puțin noi(n.r. – stafful). Nu pot să spun că sunt foarte mulțumit de evoluția de azi, pentru că am început foarte greu partida. Știam că suspansul va rămâne și acum, în al doilea joc, asta declarasem și după primul joc, chiar dacă am câștigat cu 2-0. Am început cu o lejeritate care putea să ne coste, dar e important că am revenit pe parcurs. În a doua repriză am știut să gestionăm situația, pentru că nu au mai fost ocazii mari pentru Mioveni, am controlat partida. Bănuiam că în momentul în care vom înscrie va fi mai ușor.

Vreau să îl felicit pe Claudiu Niculescu. Am fost și colegi de echipă, eu i-am fost și antrenor în primii mei pași ai antrenoratului, la Craiova. A făcut o treabă foarte bună la Mioveni, numai neșansa a făcut să nu fie în prima ligă. În play-off, a avut acel meci în ultima etapă cu Petrolul acasă, o presiune mare. Eu îl felicit pentru munca făcută, să creadă în continuare în calitățile pe care le are, pentru că este un băiat deosebit și fotbalul o să-l răsplătească. Nu a fost ziua lui astăzi”, a declarat Emil Săndoi la microfonul DigiSport.

Emil Săndoi alături de jucătorii săi de la Chindia Târgoviște, în returul barajului pentru Liga 1 cu CS Mioveni. Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

Emil Săndoi începe să pregătească sezonul următor: ”Mai e foarte puțin timp până când începe următorul campionat. Poate mâine o să discut cu conducerea” 

Antrenorul a recunoscut că a avut de gestionat o perioadă foarte complicată la Chindia Târgoviște. A venit într-un moment destul de greu la echipă, cu puțin timp înaintea finalului de campionat în Liga 1. În cele din urmă, a îndeplinit obiectivul și menține clubul în prima divizie pentru cel puțin un sezon.

În perioada imediat următoare, Emil Săndoi va face strategia cu conducerea, pentru campionatul care debutează foarte curând. În primul rând, se va interesa de contractele jucătorilor din lot, pentru că vrea să le prelungeacă și să nu îi mai piardă așa cum s-a întâmplat în cazul a doi fotbaliști deja. Fundașul central Bradley Diallo (30 de ani) a semnat cu ”FC U” Craiova, iar atacantul Filip Dangubic (25 de ani) a ajuns în Slovenia, la NK Celje.

”Pentru noi a fost o perioadă foarte grea. Să preiei o echipă cu șase săptămâni înainte de a se termina campionatul, în situația în care era la vremea respectivă, nu e ușor. Și noi am avut la început niște jocuri nu prea reușite și meritam să adunăm puncte. Au fost și unele greșeli, dar asta mai puțin contează acum. În rest, nu știu ce va urma, pentru că am fost focusat doar pe acest baraj. Mă bucur pentru această realizare, sunt convins că va urma o perioadă foarte grea, pentru că nu știu care este situația jucătorilor, care au finalizat contractele. Efectiv nu am avut timp să mă ocup și de acest aspect.

Mai e foarte puțin timp până când începe următorul campionat. Acum, mai sunt vreo 10 zile până la debutul sezonului următor. În zilele următoare sau poate mâine, o să avem o discuție cu conducerea, vom vedea care este situația și împreună cu conducerea vom lua o decizie.

Au mai plecat și până acum jucători. Noi l-am pierdut și pe Diallo pentru că era la final de contract, a semnat cu ”FC U” Craiova, l-am pierdut pe Dagubic, care era la final de contract și a plecat prin Slovenia. Și pentru meciul de azi am avut doar doi jucători cu experiență pe bancă, în rest numai jucători tineri. Chiar m-am bucurat că am putut să recuperăm câțiva jucători importanți pentru meciul de azi. Câțiva dintre ei au jucat într-un picior”, a mai punctat Emil Săndoi.

Emil Săndoi nu știe ce va urma pentru Chindia Târgoviște după ce a reușit menținerea echipei în Liga 1 după barajul minune primit din partea FRF. Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

Chindia Târgoviște va juca, așadar, și în sezonul următor în Liga 1, iar CS Mioveni va continua în Liga 2. Echipa lui Emil Săndoi a câștigat meciul tur, de la Ploiești, considerat pe teren propriu cu 2-0 (Ovidiu Bic 13, Josip Ivancic 74). În returul de miercuri seară, de la Mioveni, scorul a fost egal, 1-1 (Andrei Hergheligiu 7 / Josip Ivancic 45+1).

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures 

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cs-mioveni-chindia-targoviste-de-la-ora-1830-argesenii-trebuie-sa-lupte-si-impotriva-statisticii-pentru-a-promova-in-liga-1-19143803

https://liga2.prosport.ro/seria-1/claudiu-niculescu-e-mandru-de-jucatorii-sai-chiar-daca-cs-mioveni-a-pierdut-dubla-mansa-cu-chindia-am-iesit-onorabil-din-acest-baraj-ce-spune-despre-ramanerea-sa-la-trupa-argeseana-19143926

https://liga2.prosport.ro/seria-1/andrei-herghelegiu-imaginea-unui-fotbalist-resemnat-am-incercat-ne-am-zbatut-foarte-mult-o-echipa-de-liga-2-cat-de-bunicica-e-nu-poate-face-fata-unei-echipe-din-liga-1-reactia-19143879

https://liga2.prosport.ro/seria-1/raul-costin-spune-ca-promovarea-a-fost-pierduta-cu-petrolul-nu-la-barajul-cu-chindia-acolo-a-fost-intregul-nostru-sezon-mijlocasul-nu-crede-in-desfiintarea-echipei-domn-19143878

Răzvan STÎNGĂ 12 Aug. 2020, 22:01 Liga 2
Pe aceeași temă