Chindia profită de ”miracolul” primit de la FRF și nu strică statistica barajului de Liga 1! Concluziile lui Marian Aioani și Daniel Florea după victoria manșei tur cu CS Mioveni

Marius ANGHEL 10 Aug. 2020, 12:18 Liga 2

Chindia Târgoviște s-a impus cu 2-0 în manșa tur a barajului pentru Liga 1 cu CS Mioveni, în jocul desfășurat pe teren propriu, la Ploiești, și are prima șansă la îndeplinirea obiectivului de a rămâne în elită. Ovidiu Bic (14) și Josip Ivancic (74) au marcat golurile victoriei cu trupa argeșeană, iar la finalul partidei concluzii din tabăra dâmbovițenilor au tras și portarul Marian Aioani și atacantul Daniel Florea.

Trupa din Târgoviște a arătat că echipa din Liga 1 are întotdeauna prima șansă la rămânerea în prima ligă într-un dublu duel cu una dintre fruntașele Ligii 2. Au făcut-o în precedentele ediții FC Voluntari, ACS Poli (ambele contra echipei UTA Bătrâna Doamnă), din noul FC Voluntari (cu Chindia) și FC Hermannstadt (cu ”U” Cluj), iar acum demonstrează acest lucru și Chindia, în barajul cu CS Mioveni.

Marian Aioani: ”Diferența de scor putea fi mult mai mare. Într-o oarecare măsură ne liniștește acest rezultat”

Portarul Marian Aioani (20 de ani) nu a avut mare lucru de apărat în manșa tur a barajului cu CS Mioveni, singura ocazie importantă a argeșenilor venind după o neatenție a lui Dinu, care l-a scăpat pe Massaro în careu, însă italianul a finalizat slab din dreapta și a trimis direct în brațele goalkeeperului. Faza s-a petrecut în minutul 73, pentru ca în minutul următor Chindia să facă 2-0.

Aioani crede că Chindia merita o victorie la o diferență și mai mare, la modul cum a decurs jocul.

”Într-o oarecare măsură ne liniștește acest rezultat, dar pot spune că diferența de scor putea fi mult mai mare dacă marcam din ocaziile pe care le-am avut, pentru că am mai avut câteva situații foarte mari. Per ansamblu, am făcut un meci foarte bun, echipa a dat dovadă de determinare, de caracter și asta a contat foarte mult. Pot spune că la nivelul ritmului de joc s-a văzut o diferență între cele două ligi. Cum acceleram puțin jocul, cum ne cream mai multe spații. Ei aveau o construcție foarte lentă, nu au reușit să ne surprindă cu absolut nimic”, a spus, la microfonul DigiSport, Marian Aioani, care a revenit la antrenamentele susținute de Chindia după ce inițial fusese convocat la naționala de tineret. Revenirea s-a produs înainte ca cele două echipe să afle în mod oficial că vor desfășura barajul pentru Liga 1, semn că președintele Marcel Ghergu a fost anunțat din timp de federație de această decizie.

Marian Aioani, portarul Chindiei, nu a avut prea mult de apărat în meciul tur al barajului pentru Liga 1 cu CS Mioveni. Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

”Și ei speră într-o minune cum și noi am sperat la minunea aceasta cu barajul”

Din prima și singura retrogradată matematic din Liga 1 în momentul în care FRF a decis ”înghețarea” sezonului, Chindia a ajuns acum favorită la menținerea în elită. Șansa de a participa la baraj este considerată un miracol de jucătorii trupei târgoviștene care își desfășoară meciurile de acasă la Ploiești, pe stadionul Petrolului.

”A fost un miracol pentru noi și din a fi prima echipă retrogradată matematic să vină această oportunitate să reușim să dăm barajul. Chiar mă bucur că a apărut această oportunitate și mă bucur că am reușit să câștigăm primul meci cu CS Mioveni. Și ei speră într-o minune cum și noi am sperat la minunea aceasta. Fiecare își joacă șansa. În fotbal s-au văzut foarte multe, dar noi, dacă intrăm concentrați în meci și facem același lucru pe care le-am făcut în partida tur, va fi foarte bine și vom reuși să rămânem în Liga 1”, a mai declarat Aioani.

Chindia s-a impus cu 2-0 în manșa tur a barajului de Liga 1 cu CS Mioveni, însă jucătorii săi nu sunt foarte entuziasmați, cel puțin momentan. Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

Daniel Florea: ”Când primește o astfel de șansă, nu poți să te dai la o parte”

În jocul cu CS Mioveni, Chindia și-a permis să țină pe banca de rezerve unul dintre cei mai experimentați jucători pe care îi are în lot. Daniel Florea (32 de ani), unul dintre jucătorii care au contribuit inclusiv la promovarea din vara trecută, a fost introdus pe teren în minutul 58, în locul lui Cristian Neguț, alt ”veteral” al lotului.

Florea a vorbit și el despre miracolul de care a beneficiat Chindia în acest final de sezon și că vrea să profite pentru a rămâne în Liga 1.

”Încă nimic nu este rezolvat. Știți cum e. Când primește o astfel de șansă, nu poți să te dai la o parte. Încercă să profiți la maximum de ea și noi asta încercăm să facem și sperăm să rămânem în Liga 1 la final. S-a văzut o oarecare maturitate în jocul nostru, față de adversara noastră, dar, în schimb, țin să felicit echipa adversă, care a practicat un joc bun, s-a deschis, n-a făcut jocul acela de așteptare, autobaza ș.a.m.d. Chiar felicit echipa adversă că a încercat să joace, să își impună jocul. S-a jucat deschis în această seară. Se puteau marca mai multe goluri, chiar și ei au avut ceva șanse. Au un antrenor bun, care a și făcut treabă pe la echipele la care a fost, deci se vede că este o echipă care joacă fotbal”, a spus Daniel Florea la microfonul DigiSport.

Daniel Florea a intrat pe final în meciul dintre Chindia și CS Mioveni și nu a avut prea multe ocazii de a marca. Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

Lui Florea îi pare rău de CS Mioveni: ”Acum ar fi fost în Liga 1 și noi am fi jucat cu altă echipă”

Atacantul a lăudat tactica Mioveniului, de a ieși la joc, nu de a se închide. Florea mai crede și că barajul pentru Liga 1 mai are miză și în retur.

”Cu siguranță nu ar mai fi fost un meci așa deschis, dacă s-ar fi jucat într-o singură manșă. Probabil ar fi fost un joc închistat și s-ar fi așteptat o greșeală din partea adversarului. Dar, întotdeauna echipa mai experimentată e mai avantajată când se joacă în două manșe, pentru că poți face o greșeală, dar de două ori deja e prea mult pentru o echipă mai bine cotată. E normal să spere, pentru că dacă tu, ca jucător, nu speri, ar trebui să nici nu mai intri pe teren. Gândiți-vă că și ei au pierdut, practic, promovarea în ultima etapă, au avut meciul în mână. Chiar am văzut meciul și au avut șanse să facă cel puțin un egal și acum să fie în Liga 1. Și chiar îi felicit și îmi pare rău pentru ei, pentru că puteau scoate măcar un egal în meciul cu Petrolul și astăzi am fi jucat cu altă echipă”, a vorbit Florea.

Bucuria Chindiei după golul reușit de Josip Ivancic, al doilea al jocului și cel care a stabilit scorul final al manței tur a barajului cu CS Mioveni. Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

Returul are loc miercuri, 12 august, de la ora 18:30, la Mioveni, pe stadionul Orășenesc, acolo unde CS Mioveni ar putea produce surpriza dacă are o cu totul altă evoluție. Diferența de scor nu este una de speriat.

CS Mioveni a participat la barajul pentru promovare/menținere în Liga 1 fiindcă a terminat pe locul 3 sezonul de Liga 2. Au promovat direct UTA Arad și Campionii FC Argeș.

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

Marius ANGHEL 10 Aug. 2020, 12:18 Liga 2
Pe aceeași temă