Atacanții Pojorâtei le-au luat fața celor de la Rapid. Sucevenii stau însă mult mai bine în clasament față de rivala județeană

Marius ANGHEL 17 Dec. 2015, 11:36 Liga 2
Atacanții Pojorâtei le-au luat fața celor de la Rapid.** Sucevenii stau însă mult mai bine în clasament față de rivala județeană

Lipsa de eficacitate a atacanților de la Rapid Suceava constituie, fără-ndoială, una dintre cauzele parcursului sub așteptări realizat de gruparea suceveană în sezonul de toamnă al Ligii a 2-a. Astfel, Mircea Negru, cel mai eficient atacant al rapidiștilor din ultimii ani, n-a reușit să înscrie decât un singur gol în cele 18 etape scurse până acum. Văzut ca înlocuitorul perfect pentru prolificul Marius Matei, Marco Enciu a izbutit să puncteze doar de două ori, în vreme Eduard Sandu, cel de-al treilea atacant din lotul „ceferiștilor”, nu se poate lăuda decât cu trei reușite, dintre care două din penalty. În aceste condiții și cu o medie de doar un gol marcat pe meci, era greu pentru Rapid să spere la o clasare mai sus de locul 8 la finalul primei părți a sezonului.

Mult mai bine la acest capitol stă nou-promovata Bucovina Pojorâta, ținând cont că trio-ul ofensiv format din Valentin Buhăceanu (6 goluri), Marius Coman (6 goluri) și Sebastian Rus (4 goluri) și-au trecut în cont 16 din cele 22 de reușite aflate în dreptul formației pregătite de Dănuț Mândrilă, Bogdan Grosu și Mihăiță Szekely în prima parte a campionatului.

„Având doar 19 și respectiv 21 de ani, Coman și Buhăceanu au tot viitorul în față și pot ajunge atacanți de prestigiu. Pentru a urca în carieră este nevoie însă de mai multă muncă, iar cei doi sunt conștienți de acest lucru. Sper să rămână la fel de eficienți în continuare, iar golurile lor să ajute Bucovina Pojorâta în lupta pentru evitarea retrogradării”, a declarat directorul tehnic Bogdan Grosu.

Totuși, chiar dacă Bucovina stă mai bine la capitolul ofensivă față de Rapid, 22 de goluri date față de doar 17, sucevenii au un avans considerabil în fața grupării din Pojorâta în ceea ce privește puncte, 21 față de 14.

Articol scris de Gabriel TODERAȘCU

Marius ANGHEL 17 Dec. 2015, 11:36 Liga 2
Pe aceeași temă