ASU Politehnica Timișoara și-a anunțat noul președinte. Mutare previzibilă între rectori

Anda DELIU 26 Jun. 2020, 19:37 Liga 2
ASU Politehnica Timișoara și-a anunțat noul președinte. Mutare previzibilă între rectori

ASU Politehnica și-a prezentat noul președinte cu un efect mai mult decât întârziat, deși, teoretic, un astfel de anunț ar trebui să fie o prioritate pentru un club de fotbal care aspiră măcar să fie profesionist. După ce de marți, 23 iunie, fostul rector Viorel Șerban a devenit președinte de facto și de jure, așa cum în oraș se știa demult, clubul, care în ultima vreme comunică foarte prost cu presa, a considerat că e oportun să anunțe mass-media abia vineri, după ora 17:00.

Alb-violeții continuă, astfel, pe linia cu președinți rectori, una ce nu prea are legătură cu vremurile fotbalului actual. Nu putem spune de ce clubul a făcut anunțul după trei zile, dar, cu siguranță, dacă și la Universitatea Politehnica ar fi funcționat cu ”viteza” asta, se desființa demult. Viorel Șerban s-a implicat mult din 2012 la club, de când a devenit rector al UPT. Anterior celor două mandate, numărul maxim permis, Șerban a fost foarte implicat la echipa de handbal a UPT.

Pensie ”dinamică” în fruntea unui club de fotbal

Viorel Șerban s-a și pensionat anul acesta, când a împlinit 65 de ani. Nu se retrage însă cu nepoții, ci se va implica la fotbal.

”Nu ştiu dacă putem să-i spunem revenire, e o senzaţie uşor ciudată, pentru că în aproape toată activitatea mea de cadru didactic al Politehnicii şi prin funcţiile de conducere am fost chiar foarte apropiat de zona sportivă. Şi desigur, deşi am fost mulţi ani în zona handbalului, pentru mine fotbalul a fost întotdeauna marea pasiune. Când poziţia mi-a permis să mă apropii mult mai mult, am făcut-o. Şi iată că, după încheierea mandatului de rector, e o nouă provocare. O provocare pe care eu am primit-o cu braţele deschise, pentru că în calitate de rector am participat practic la intrarea în anul 100 a şcolii noastre de tradiţie şi, iată, din postura de preşedinte al clubului de fotbal Politehnica Timişoara vom intra în anul 100. Şi asta obligă mult”, a declarat Șerban într-un interviu dat pentru site-ul clubului alb-violet.

Rocada rectorilor

Altfel, Șerban recunoaște fără să se ferească despre rocada făcută cu Florin Drăgan, cel care i-a luat locul în funcție de rector al UPT, după alegerile din iarnă.

”Sigur, mă voi implica mai mult decât am făcut-o din funcţia de rector. Domnul Florin Drăgan, actualul rector, va fi în continuare alături de echipă. Pentru că Universitatea Politehnica face parte din fibra echipei de fotbal Politehnica Timişoara. Practic am făcut o rocadă. Dar eu voi fi mult mai implicat şi voi marşa pe o serie de activităţi executive. Consider că sunt paşi importanţi de făcut în perioada următoare. De aceea mă voi implica mult mai mult decât o face de obicei un preşedinte. În structura noastră avem team-manager, avem director sportiv, o serie de oameni care se ocupă de detaliile funcţionării. E momentul să luăm decizii mai importante pentru viitorul clubului, care implică desigur alt nivel de abordare. Cam ăsta va fi jobul şi provocarea mea”, a explicat noul președinte al clubului ASU Poli.

  • Despre rocada dintre Viorel Șerban și Florin Drăgan se vorbea intens în fotbalul timișorean cu mult timp înainte de pandemie. Așadar, anunțul oficial nu mai surprinde pe nimeni acum.

Bugetul, o necunoscută

Fostul rector a recunoscut că situația financiară a clubului nu e roz. ”Sigur, bugetul începem să-l conturăm, avem contracte care trebuie respectate, un lot, de asemenea suntem preocupaţi că unii jucători şi-au încheiat durata contractuală. Unii vor rămâne, alţii vor pleca. Au şi plecat o parte dintre jucători. Căutăm să rezolvăm problemele specifice ale unei echipe de Liga 2, în care sunt obligatorii două poziţii pentru juniori. Facem apel şi la resursa proprie şi colaborările pe care le avem. În acest coordonate, discutăm precaut, suntem încă în discuţii privitor la formarea bugetului, cu partenerii clasici. Care, după cum bine ştiţi, cei din zona HoReCa, au avut de suferit extraordinar. Asta ne-a afectat destul de mult… Dar suntem încrezători că vom reuşi să ne apropiem de un buget, nu pot să vă dau cifre, e destul de complicat, dar de un buget care să acopere cheltuielile pe care noi le preconizăm cu echipa. Şi de aceea suntem precauţi. Probabil în decursul lunii iulie vom rezolva câteva aspecte”, a mai punctat Viorel Șerban.

În rest, noul președinte vorbește despre ”temele” preferate ale fotbalului condus de Răzvan Burleanu: dezvoltarea juniorilor, marketing, promovare, imagine. Performanță la seniori nu este enumerată. Tot interviul îl poți citi aici.

Anda DELIU 26 Jun. 2020, 19:37 Liga 2
Pe aceeași temă