ASU Politehnica Timișoara ar putea scăpa de particula ASU! Anunțul rectorului UPT și părerea despre scăderea dramatică a numărului de spectatori la meciurile echipei alb-violete

Anda DELIU, Marius ANGHEL 04 Dec. 2019, 16:41 Campionat

În viitorul nu foarte îndepărtat nu este exclus ca ASU Politehnica Timișoara să aibă altă denumire. Cei din Universitatea Politehnica din Timișoara (UPT) se gândesc deja la acest lucru, cu toată că în luna martie se va schimba rectorul instituției de învățământ superior. Actualul, Viorel Șerban, spune că ar dori să renunțe la particula „ASU”.

Pe 4 decembrie, Societatea Sportivă Politehnica Timișoara a aniversat 98 de ani de la înființarea statutară. Chiar dacă daca a fost marcată cu mai puțin fast ca înainte, doar printr-o conferință de presă, conducerea UPT a făcut o serie de anunțuri. Pentru echipa de fotbal în special, actualul rector, care nu va mai candida pentru un nou mandat în primăvara anului viitor, spune că e posibil ca particula „ASU” să rămână doar pentru echipele UPT în care participă studenți, ca amatori.

„Probabil în câteva luni vom încerca să schimbăm denumirea în «Politehnica Timișoara», partea de «ASU» să rămână numai la partea universitară”, a precizat rectorul Viorel Șerban, care nu a spus însă că sigur, de sezonul viitor, se va activa cu noua denumire.

„Poli” și „Politehnica”

De aici și până la o discuție în care rectorul a dorit să fie puțin mai catolic decât Papa nu a fost decât un pas. Deși ani de zile, „Poli” a venit, firește, ca în cazul echipei de fotbal din Iași, de la „Politehnica”. Rectorul a ținut să insiste că „Poli” și „Politehnica” sunt chestiuni diferite. Fotbalistic vorbind, Timișoara a vibrat mereu fotbalistic pentru „Poli”, fără să se piardă în detalii care nu interesează, în fond, cetățenii de rând.

În acest context, și rectorul Viorel Șerban recunoaște că estimărilor ASU Poli referitoare la spectatori, implicat la biletele cumpărate de aceștia, au fost puțin prea optimiste față de realitate din acest sezon.

„Și numărul de spectatori a scăzut dramatic. O medie de 1500 de spectatori ne-ar fi asigura un confort financiar rezonabil”, a mai spus rectorul, care speră să atragă mai mulți parteneri alături de echipă.

De multe ori, toamna aceasta, la meciurile alb-violeților nu au fost mai mult de 300 de spectatori.

Tricou cu sigla centenară a UPT

În plus, cu ocazia acestui eveniment special, Druckeria a prezentat un nou model de tricou al echipei, cu sigla centenară a UPT pe piept.

Tricoul va fi disponibil începând de sâmbătă și costă 90 lei.

Articol scris de Anda DELIU

Anda DELIU, Marius ANGHEL 04 Dec. 2019, 16:41 Campionat
Pe aceeași temă