ASU Politehnica începe atacul spre promovare, cu meciul cu SCM Gloria Buzău. Dan Alexa: ”Este un joc foarte important ca miză. Am mari așteptări”

Anda DELIU 16 Feb. 2021, 18:27 Liga 2
ASU Politehnica începe atacul spre promovare, cu meciul cu SCM Gloria Buzău. Dan Alexa: ”Este un joc foarte important ca miză. Am mari așteptări”

ASU Politehnica joacă joi, 18 februarie, pe ”Dan Păltinișanu”, cu SCM Gloria Buzău, în meciul de deschidere al etapei a 16-a a Ligii 2, prima rundă programată în 2021. Deși adversarul a dat, la un moment dat, semne în această iarnă că sunt gânduri de retragere, chiar făcând-o pentru o zi, până la urma, trupa lui Ilie Stan, una fără drept de promovare, a revenit asupra deciziei și a rămas în campionat. Dan Alexa e convins că adversarul rămâne o echipă tare.

Dan Alexa a mai spus că partidele rămase până la play-off sunt finale, iar punctul de vedere și-l menține.

”Buzăul e o echipă care are ca și obiectiv accederea în play-off, care am înțeles ca și-au rezolvat din probleme, antrenată de un om cu foarte multă experiență, Ilie Stan. Va fi un joc complicat, dar am mari așteptări de la jocul nostru. Am arătat bine cu Astra, în condițiile în care am întâlnit o echipă din primul eșalon. E un joc foarte important ca și miză. Timpul este foarte scurt și din jocurile rămase de disputat trebuie să obținem maximum. Orice calcul am face acum, pentru câte puncte ne trebuie pentru accederea în play-off, nu este relevant. Sunt foarte multe jocuri, noi jucăm și un meci mai puțin. Începem turul cu un adversar foarte puternic, care joacă fotbal. E un mix cu jucători experimentați cu jucători tineri”, a declarat Alexa.

Jocul prestat cu Astra dă speranțe alb-violeților

Petre Ivanovici spune că deși Poli a pierdut în Cupa României cu Astra, jocul prestat îi face să fie încrezători.

”Ne așteaptă un meci dificil contra Buzăului. Știm că antrenorul Ilie Stan pune preț mai ales pe partea fizică, va fi un meci de luptă. Sperăm ca și terenul să fie foarte bun pentru meciul cu Astra, când nu am avut șansa să jucăm pe un teren bun. Am avut un joc bun, ocazii de gol și am avut șansa să ne calificăm mai departe. Rămânem cu acel joc bun. Sperăm să fie la fel la meciul cu Buzăul și să luăm cele trei puncte. Am avut un meci oficial care ne-a ajutat foarte mult. Dacă vom juca la fel toate meciurile, vom câștiga”, a spus mijlocașul Ivanovici.

Dan Alexa, despre noul clasament al Ligii 2 după retragerea celor de la Turris Oltul: ”E un avantaj, dar și un dezavantaj”

În această după-amiază, FRF a ”șters” din clasament formația Turris Oltul Turnu Măgurele, iar în Liga 2 au rămas 20 de echipe.

ASU Poli nu a apucat să joace în acest campionat cu trupa teleormăneană, pe care ar fi întâlnit-o în deplasare. Dan Alexa crede că retragerea celor de la Turris creează și avantaje echipei sale, dar și dezavantaje.

”Pentru noi e un avantaj, dar și un dezavantaj, pentru că urma să jucăm cu ei și vom avea un meci mai puțin”, a spus Alexa.

În clasamentul cu Turris Oltul, ASU Poli ocupa locul 5, cu 24 de puncte. SCM Gloria Buzău era pe locul 10, cu 21 de puncte.

În noul clasament, în care rezultatele celor de la Turris Oltul au fost anulate, ASU Poli a urcat pe locul 4, având tot 24 de puncte, acum devansând-o pe Dunărea Călărași, care a pierdut un punct (23). În schimb, SCM Gloria Buzău, tot cu 21 de puncte, a urcat pe poziția 8, trecând peste ”U” Cluj și FK Csikszeda.

Meciul dintre ASU Poli și SCM Gloria Buzău are loc joi, de la ora 15:00, pe stadionul ”Dan Păltinișanu”.

Foto: Sebastian Tătaru (Mediafax Foto) și ASU Politehnica Timișoara

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ilie-stan-vrea-sa-duca-scm-gloria-buzau-in-play-off-ul-ligii-2-desi-nu-are-drept-de-promovare-avem-acest-obiectiv-al-nostru-personal-ce-spune-despre-meciul-cu-asu-poli-perioada-19169751

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-se-reia-in-2021-la-data-de-18-februarie-cu-un-meci-la-timisoara-si-cu-o-echipa-in-minus-programul-etapei-a-16-a-19169314

Anda DELIU 16 Feb. 2021, 18:27 Liga 2
Pe aceeași temă