Moș Gerilă a ținut cu Astra! Pe un ger năprasnic, echipa lui Eugen Neagoe a eliminat ASU Poli din Cupa României

Anda DELIU 11 Feb. 2021, 20:05 Cupa

Astra s-a impus cu 2-1 în optimile Cupei României, după ce ASU Poli a condus cu golul marcat lui Ionuț Coadă. Formația de prima ligă a revenit prin reușitele lui Silviu Balaure și Mattia Montini. Meciul a fost puternic influențat și de vântul foarte puternic, care a influențat faza și când a marcat Poli, dar și la golul victoriei Astrei.

Meciul s-a jucat în condiții de ger extrem la Timișoara, pe ”Dan Păltinișanu”, cu temperatura resimțită de -8 grade Celsius. Chiar și așa, echipele au reușit să se dezmoțească oarecum după ce au intrat pe teren. Astra a avut prima mare ocazie în minutul 16, când Valentin Gheorghe a trimis puțin pe lângă poartă. Faptul că cele două echipe provin din eșaloane diferite nu a fost neapărat vizibil, iar bănățenii au avut replica lor. În minutul 25, Munteanu a trimis un pic pe lângă vinclu.

Peste două minute, la o fază începută de același Munteanu, David Lazar a respins slab, iar Ionuț Coadă a reușit să marcheze cu latul. Până la pauză, Poli a mai fost periculoasă și la un șut pe lângă trimis de croatul Plazonja.

Astra a egalat printr-un jucător crescut la Timișoara, care a dat și centrarea victoriei

Prima mare ocazie a reprizei a doua a avut-o tot Poli, în minutul 50, dar Ivanovici nu a reușit să lobeze peste Lazar, la o fază la care alb-violeții ar fi putut tranșa calificarea.

Frigul a făcut ca ritmul ocaziilor să scadă, iar în minutul 59, giurgiuvenii au egalat. Silviu Balaure, care a terminat junioratul la ACS Poli, club pentru care a evoluat și în Liga 1, a reușit să marcheze cu capul din 6 metri, chiar de lângă experimentatul Ioan Mera. Astra a reușit să speculeze și ea vântul în minutul 81, când din centrarea lui Balaure, Mattia Montini a marcat din apropiere, la o fază la care tot el a reluat cu capul, Hindrich a fost în încurcătură, însă a fost salvat de bară, dar balonul revenit în joc fost trimis de italian în poartă.

Timișorenii nu au mai reușit să egaleze, deși au mai avut o șansă mare prin Coadă, dar ies cu capul sus din competiție.

ASU POLITEHNICA TIMIȘOARA – ASTRA 1-2

Ionuț Coadă 27′ / Silviu Balaure 59′, Mattia Montini 81′

ASU Poli: Hindrich – Sofran, Mera (cpt.), Scutaru, Sg. Popovici – Al. Munteanu (D. Radu 88′), Coadă (R. Rus 88′), Casado (Codrea 70′), P. Ivanovici – Axente (Cioinac 70′), Plazonja
Rezerve neutilizate: Păduraru – C. Jurj, Pamfile, Ignea, A. Manea
Antrenor: Dan Alexa

Astra: D. Lazar (cpt.) – David Bruno, Jovanovic, Ct. Ion, Riza (Lamanje 46′) – Crepulja (Canadija 81′), Boe Kane, Val. Gheorghe (Balaure 46′), Stahl (Merloi 70′) – Krpic (Wuthrich 58′), Montini
Rezerve neutilizate: Max. Popa – Graovac, Dr. Gheorghe
Antrenor: Eugen Neagoe

Stadion: ”Dan Păltinișanu” (Timișoara); Fără spectatori; Arbitru: Florin Mihai Marcu (Oradea); Asistenți: Florin Păunescu (Râmnicu Vâlcea) și Alexandru Filip (Constanţa); Rezervă: Cătălin Popa (Piteşti); Observatori: Dan Jiga (Bistriţa) și Duras Mihai (Deva).

ASU Poli va începe campionatul în 2021 joia viitoare, pe același stadion, de la ora 15:00, cu SCM Gloria Buzău, în etapa a 16-a a Ligii 2. Astra va juca duminică, în Liga 1, la Poli Iași, de la ora 12:15.

Foto: Sebastian Tătaru și Leczki Jozsi / Mediafax Foto

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cupa/8-imi-cupa-romaniei-asu-poli-astra-se-joaca-de-la-ora-1745-timisorenii-vor-sa-produca-si-ei-surpriza-si-sa-treaca-in-sferturi-19169165

 

Anda DELIU 11 Feb. 2021, 20:05 Cupa
Pe aceeași temă