ASU Politehnica, cu probleme în defensivă înainte de meciul cu Aerostar Bacău. Dan Alexa: ”Tot timpul valoarea unei echipe o dă ultimul rezultat.” Timișorenii vor să încheie anul nu mai jos de locul 2

Anda DELIU 23 Nov. 2020, 19:15 Liga 2
ASU Politehnica, cu probleme în defensivă înainte de meciul cu Aerostar Bacău. Dan Alexa: ”Tot timpul valoarea unei echipe o dă ultimul rezultat.” Timișorenii vor să încheie anul nu mai jos de locul 2

ASU Politehnica va juca miercuri, de la ora 14:00, în runda intermediară pe terenul celor de la Aerostar Bacău, în contextul în care alb-violeții au ceva probleme de lot. Cristian Scutaru este accidentat și sunt șanse mari să nu joace, iar Ionuț Coadă e suspendat, astfel încât Dan Alexa are un singur fundaș central la dispoziție. Tocmai de aceea, antrenorul știe cât de mult va cântări acest joc.

Poli a plecat luni seara cu avionul spre București, unde va înnopta, pentru ca marți să meargă spre Moldova. Echipa va rămâne în Capitală și pentru meciul de Cupa României cu ”FC U” Craiova, programat sâmbătă, la Craiova, pe ”Ion Oblemenco”.

”O deplasare grea, întâlnim o echipă în revenire. A câștigat împotriva Petrolului, apoi a urmat un meci foarte bun împotriva Rapidului, în care au arătat foarte bine. O echipă antrenată de Dănuț Munteanu, care în ultima perioadă a reușit să arate fotbal, care la început era clar o pretendentă la retrogradare și acum au făcut puncte împotriva echipelor bune ale seriei (n.r. – 0-0 la Severin cu ”FC U” Craiova și 4-1 la Mogoșoaia cu Petrolul). E mai greu că suntem acum pe locul 2, dar avem jucători cu experiență, care au mai jucat la un anumit nivel și avem așteptări foarte mari de la ei. Dacă nu vom câștiga, victoria cu Petrolul trece în umbră. Tot timpul valoarea unei echipe o dă ultimul rezultat”, a spus Dan Alexa.

Probleme mari în defensivă pentru ASU Poli la meciul cu Aerostar

Pentru acest joc, Ionuț Coadă e suspendat, iar Cristian Scutaru are încă probleme la picior, după ce a ieșit accidentat la jocul cu Petrolul. La București, Scutaru va fi face un RMN, dar Alexa e conștient că va trebui, mai mult ca sigur, să reprofileze un alt jucător lângă Ioan Mera în defensivă.

”Scutaru ieri a fost menajat, trebuie să-i facem un RMN. Este un jucător important, sperăm să-l recuperăm. Din păcate, ne lipsește Coadă, suspendat. Sofran astăzi revine la antrenamente după 14 zile. Încercăm să fiu inspirat în alegerea primului «11», care să fie unul care să ne asigure cele 3 puncte. E important să jucăm cu Rapidul pentru locul 1 sau 2 și să intrăm pe vacanță pentru pozițiile acestea. Tot timpul când a lipsit Scutaru sau Mera s-a văzut. Sunt doi jucători indispnesabili echipei. Chiar dacă joc am spus-o că sunt chiar vitali. Sperăm să-i avem. Coadă e varianta trei, pentru că poate juca fundaș central. În variantă în care nu îl avem pe Scutaru, trebuie o improvizație, e genul de improvizație care chiar este o improvizație, pentru că băgăm un jucător care nu a mai evoluat pe poziția aia”, a adăugat Alexa.

Jucătorii Politehnicii vor să termine anul pe podium

Atacantul Mircea Axente spune că ASU Poli vrea să fie și după meciurile de la Aerostar Bacău și cel cu Rapid, ultimele două rămase de disputat în campionat în 2020, tot pe primele două locuri în Liga 2.

”E foarte important acest meci pentru noi, mergem acolo cu un singur gând, acela să câștigăm. Vrem să ne consolidăm în acest mod poziția din clasament și de ce nu, în ultima etapă, să putem încheia anul pe primul loc. Este o luptă foarte strânsă, sunt multe echipe acolo, apropiate. Probabil așa va fi până la finalul celor 20 de etape. Important e ce facem noi. Îmi dă încredere că avem o echipă omogenă, solidă. Mai mult decât atât, aspectul care contează cel mai mult e că jucătorii și antrenorii știm ce vrem de la fiecare meci și toți avem același gând. Cu siguranță poziția din teren a celor de la Aerostar nu reflectă realitatea din teren. I-am mai urmărit. Au avut rezultate bune și nu prea. Oricând pot să practice un joc bun și să ne pună în dificultate. Treaba noastră e să fim concentrați, să fim bine fizic și mental”, a spus Axente.

Cu 23 de puncte, ASU Poli e pe locul 2 în Liga 2. Aerostar are 7 puncte și e pe locul 20, penultimul, la egalitate cu ”lanterna roșie” Aerostar. Meciul din Moldova are loc miercuri, 25 noiembrie, de la ora 14:00.

Foto: Sebastian Tătaru (Mediafax Foto și Sport Pictures)

Anda DELIU 23 Nov. 2020, 19:15 Liga 2
Pe aceeași temă